LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Wednesday, April 29, 2009

Mustanaamio metronkuljettajana

Jäinpäs itselleni kiinni. Olen olevinani kovin suvaitsevainen ja tasa-arvoinen, mutta kun näin musliminaisen töissä, niin hämmästyin. Ilahduin, mutta hämmästyin. Valveutunut, indeed. Aika kapeakatseista ajatella, että huivinaiset ainoastaan ovat kotona ja hoitavat lapsia. Kyseinen nainen vieläpä oli metronkuljettaja. Seisoin Kalasataman metroasemalla aamukymmeneltä kun metron kärki hurahti ohitseni. Noin nopeasti ohikiitävällä ensivilkaisulla aurinkolasipäinen huivinainen näytti ihan Mustanaamiolta.

Päivittelin jo kotona sitä, että joudun heti aamusta kulkemaan metrolla. Että eikö Geneven sopimus koskekaan kaikkia, vaan yritykset voivat järjestää palavereja ihan missä haluavat?! Mutta koska palaveri ei ollut SUPERaikaisin, vaan 9.30, niin olinkin ohittanut pahimman ruuhkahuipun. 9.06 metro oli melkein tyhjä, samoin klo 10:n paluumetro. Muistan ajat ennen avoliittoa kun piti Miehen luota aamulla kaukaa idästä samota metrolla töihin yhdeksäksi. Kävi ilmi, että hullut ja avohoitopotilaatkin käyttävät metroa ilmeisesti lähinnä ruuhka-aikaan. Vaikka parempi varmaan se, kuin että tulisivat itäväylää omalla autolla.

Join päiväteetä Baker’sissa, ja käytin siinä sitten samaisen ravitsemusliikkeen vessaa. Vieläpä invavessaa. Siitä tulee aina vähän huono omatunto, koska sen tekee yleensä laiskuuttaan tai mukavuudenhaluaan. Tästä nimenomaisesta invavessasta voisi myös käyttää sanaa Vittuiluvessa. Paperi on sijoitettu melkein parin metrin päähän pöntöstä. Epämukavaa ja hankalaa terveillä jaloilla, mutta täysin mahdotonta liikuntarajoitteiselle. Sillee että: pissaa vaan, mutta pyyhkiminen ei käy päinsä.

Tuesday, April 28, 2009

Vittuilukolumnisti par excellence

Jyrki Lehtola (olenko jo maininnut, että se ehkä on jumala?) on sattunut viime viikkoina kirjoittelemaan kahdesta julkkismiehestä, jotka löysästi tai vähemmän löysästi ovat kokoomukseen kallellaan (ei niin että sillä on tän asian kanssa mitään tekemistä, mutta se yhdistää näitä kahta. Ja ehkä se, että ne ovat naistenmiehiä, tai niin ainakin sanotaan). Ja siitä ovat herrat vähän pahastuneet. Ensin Lehtola kirjoitti Aleksi Valavuoresta, joka blogissaan vastasi Lehtolalle, ja nyt Lehtola kirjoitti Oskari Katajistosta, joka myös vastasi.

Joo, ehkä Katajisto on oikeassa, ja Lehtola on vittuilukolumnisti, mutta Lehtola on niin paljon PELOTTAVAMPI vittuilukolumnisti kuin ne muut, koska Lehtola on oikeasti älykäs ja kirjoittaa viihdyttävästi ja osuvasti.

Onhan se tietysti epätasainen tilanne, kun joku harkitussa kolumnissaan kirjoittaa toisen blogista. Eihän bloggaajan tarvitse olla kirjallisesti lahjakas, eikä kirjoitukset aina ole muuta kuin tajunnanvirtaa. Kyllä mäkin tsemppaan vähän enemmän kuin kirjoitan kolumnia, joka julkaistaan lehdessä, ja josta mulle maksetaan palkkio. Ja toisaalta, Lehtolan kolumni salee aiheutti suunnattoman kävijäpiikin Oskari Katajiston blogissa. Ilmaista mainosta.

Mutta siis aivan ihanaa, että pojat niin närkästyivät Lehtolan kirjoituksesta, että vastasivat! Suurin osa julkkiksista on kuitenkin sitä ”we do not negotiate with vittuilu-columnists” –koulukuntaa, mutta ei! Eivät Aleksi ja Oskari! Ja se on mahtavaa, koska muutenhan kaikki olisivat parissa minuutissa unohtaneet Lehtolan kolumnin ja jatkaneet Iltalehtensä lukemista johonkin toiseen tärkeään uutiseen (Hullu Maailma: Mies söi banaanin ja kakkasi kilpikonnan!).

You know you love me. XOXO.

Sain juuri sähköpostin jonkun kansainvälisen järjestön sähköpostilistalta, jolle olen joskus ammoisina aikoina kv-politiikkapäissäni liittynyt. En avannut, mutta aihe oli: ”Win fellowship in Mexico”. Just tällä hetkellä todella houkuttelevaa, varmasti aiheuttaa hakemusryntäyksen.

Me oltiin viikko Mallorcalla. Kyllä, Mallorcalla. ”Mikko-Sika Mallorcalla, läski tirisee palmun alla” lauloi… no, joku suomalainen mies. Matkailu alkoi siitä, että olimme päättäneet lähteä pariksi päiväksi Tukholmaan. Mies lähetti töistä viestin: ”Lennot Tukholmaan 170 €, +3 astetta. Lennot Barcelonaan 150 €, +20 astetta. Mitä me ollaan ajateltu?”. Niinpä muutimme kohdetta Barcelonaan. Mutta sittenpä matkatoimisto ilmoitti Helsingin Sanomissa, että matka Mallorcalle maksaisi 299 €, ja sitten oli pakko ottaa se. Ja itse asiassa se olikin aivan erinomainen valinta! Suomalaisia ei ollut juuri laisinkaan (onko tosi kauheaa pitää sitä hyvän loman kriteerinä?), ilma oli ihana ja Mallorca ei ollut yhtään sellainen Kanaria. Palma on kiva kaupunki, shoppailumahdollisuudet kunnossa ja nätti vanhakaupunki. Ja voi mikä onni meillä kävi, kun samana viikkona Palmassa järjestettiin kansantanssifestarit, ja eri maiden kansantansseja tanssittiin joka nurkassa, ja Palma raikasi säkkipilleistä.

Oh joy, tänään tulee Gossip Girl. Mä oon niin koukussa. Mutta siis ei se ole säälittävää, koska katsoohan sitä muutkin aikuiset. Katsoohan?

You know you love me. XOXO Gossip Girl.