LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Monday, May 03, 2010

Hevosenkakka vs koirankakka

Olin taas kärrylenkillä, ja ehdin ihmetellä suuria asioita. Väillä jäin tuijottamaan ohilenkkeileviä HJK:n jalkapalloilijoita, mutta tokenin nopeasti. Tai ainakin jossain vaiheessa. Töölönlahdella törmää nimittäin jalkapalloilijoiden ohella myös hevosenpaskaan (tai ei nyt ihan kirjaimellisesti TÖRMÄÄ, mutta sitä tulee vastaan). Tänäänkin sitä oli pitkin Töölönlahtea ainakin neljässä eri kohdassa. Heräsi kysymys (jota sitten pohdinkin seuraavat neljä kilometriä): Miksi koirankakat pitää korjata mukaansa, mutta hevosen scheisset saa jäädä just siihen mihin hevonen kakkii? Ehkä yksi argumentti on, että hevosen pysäyttäminen ja johonkin sitominen keskellä töölönlahtea on hankalaa, mutta se ei kyllä oikein riitä argumentiksi. Joskus on itselläänkin hankalaa, mutta ei sitä silti pyyhkimättä jätä.

Yleisissä vessoissa vaikka: Ensin siellä ei toimi lukko, joten toisella kädellä pitää pitää kiinni ovenkahvasta, ettei joku nykäise ovea auki kesken kaiken. Sitten huomaat, että paperi on loppu, joten et voi ISTUA pöntöllä, vaan pitää reisilihasten varassa seistä sellaisessa puolikyykkyasennossa pari senttiä wc-renkaan yläpuolella. Sitten missään ei ole mitään koukkua johon voisit käsilaukkusi ripustaa, ja koska lattia on niin saastainen, niin et voi sitä lattiallekaan laskea. Niinpä roikotat käsilaukkua jostain remminvarresta suussaasi. Ainoalla vapaalla kädellä avaat housusi, mutta koska lattia todellakin on niin saastainen, niin et voi antaa housujen lahkeiden valahtaa niin alas, että ne osuvat lattiaan, mutta housut pitää kuitenkin hilata tarpeeksi alas, ettei niille osu mitään, öh, juttua. Koko tämä operaatio nyt on VÄHINTÄÄN yhtä hankala kuin ponin sitominen puuhun, ja me kyllä onnistumme olemaan jättämättä paskaa sinne vessan lattialle, joten eiköhän se onnistuisi siltä ratsastajaltakin.

Mutta kuka siellä sitten ratsastaa? Veikkaan ratsupoliisia (vai hevospoliisi? Mikä on oikea termi? Ratsupoliisi kuulostaa punahattuiselta kanadalaispoliisilta). Ja jos kerran sakottaja (poliisi) voi jättää sakottamatta kakkijaa (poliisin hevonen), niin pitääkö tästä päätellä että poliisieläimillä on erivapauksia? Eikö myöskään poliisikoirien jätöksiä tarvitse siivota? Ja mihin niitä ratsupoliiseja edes tarvitaan?! Mitä rosvoja ne ratsupoliisit ikinä ovat saaneet kiinni? Eli mitä hyötyä niistä on? Ellei siis Helsingissä yhtäkkiä ala rikosaalto jonka takana onkin ZORRO.

7 Comments:

 • At 5:55 PM, Blogger Fanny said…

  Ymmärtääkseni virantoimituksessa olevan eläimen jätöksiä ei tarvitse kerätä pois. En tosin kyllä yhtään muista mistä sen käsityksen olen mukaani poiminut.

   
 • At 6:09 PM, Anonymous Anonymous said…

  Eiköhän niillä hevospoliiseilla ole lähinnä PR-arvoa, tuskin niillä kaakeilla kovin kätevästi karauttaisi rosvojen perään keskellä kaupunkia.

  Hevosen jätöksiä olen itsekin kiroillut. Ainakin ratsastustallien lähelle (Ruskeasuo yms.) voisi pari kertaa viikossa lähettää erityisen paskansiivoamispartion lapioimaan jätökset ämpäriin. Tai heittämään ne edes lannoitteeksi viereisiin pusikoihin.

   
 • At 6:46 PM, Blogger Minttu said…

  Mä itseasiassa kysyin tuota joskus heppapoliisilta. Taidettiin turista ihan poliisimessuilla. Se perustelu, joka jäi mieleen, oli, että koska heppa syö vain hainää eikä lihaa kuten Rekku ja Musti, sen jätöksetkin ovat hajoavaisempaa sorttia ja siksi rehutortut voi jättää jälkeen.

  Ja kyllähän ainakin ennen vanhaan Ruskeasuon mummot keräsivät ratsastuskoulun jätökset kukkapurkkeihinsa. Ehkä uusi mummosukupolvi on laiska...

   
 • At 7:09 PM, Blogger AnneVee said…

  Tää nauratti ääneen!:D

  Etkö muista sitä 80-luvulla tullutta mainosta, jossa mummot kyyläsivät toisiaan epäluuloisina ehtiäkseen ensin poimimaan hevonjätteet tieltä kukkiensa lannoitteeksi. Olisit sinäkin lapioinut kaiken löytämäsi vaunujen alaosaan (sulla on tietenkin siellä semmoinen tavarakori).

   
 • At 8:52 PM, Blogger Salama83 said…

  Arvon Lotta, näin hauskojen kirjoitusten alkuun pitäisi laittaa varoitus... Nimim. Yritän tässä samalla nukuttaa lasta ;)

   
 • At 11:01 PM, Anonymous Anonymous said…

  niin, tollasia me nykyajan äidit ja isit ja muut ollaan, että kauhistellaan kaikenmaailman kakkiaisia ja pökäleitä hienojen puistoreittien varrella kaupungissa sekä ihan täällä maallakin. koska onhan se PASKA, siis jonkun peräreiästä tullut uloste, etenkin hevosen / koiran niinkun ihan järkkyy! siihenhän voi vaikka niinku tallata tai sit siitä voi niinku lentää vaikka kärpänen! apuaa! meiänkin poika niinku tänään tossa omalla pihalla tallas lenkkarilla hepankakkaan!! ja sit sen jälkeen se niinku omalla pikkulapiolla vielä kaiveli niitä hepankakkakasoja. nyt soittakaa äkkii lastensuojelu paikalle, ihan kreisimeininki!

  mitä nyt siitä, että saasteita turisee autojen pakoputkista aiheuttaen oikeaa tuhoa ympäristölle tai siitä, että lapsostemme kakivaipat maatuu ikuisuuden metaanikaasuja päästellen, pröööts vaan. koirienkien jätökset kerätään maatumattomiin muovipusseihin ym. yhtä älyvapaata, luontoa tuhoavaa.

  hevosenkakka on siis niinku niin perseestä!!

   
 • At 11:55 PM, Anonymous Anonymous said…

  edellinen anonyymi ei ymmärtänyt huumoria x)

   

Post a Comment

<< Home