LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Monday, April 26, 2010

Radio Aallon kolumni pe 23.4

Aika usein kuulee valitusta siitä, ettei nuorisoa kiinnosta enää politiikka. Poliitikot aina sanovat, että pitää katsoa peiliin, mutta eivät ne oikein katso, vaan menevät vaan lounaalle Arto Merisalon kanssa. Mediakin sanoo että katsovat peiliin, mutta eivät nekään katso, vaan menevät kaivelemaan jotain Arto Merisalon roskista.

Minä syytän eniten mediaa. Mun mielestä politiikan toimitukseen pitäisi vastaisuudessa palkata pelkkiä urheilutoimittajia. Mä oon aina ollut vähän kateellinen heille, koska he saavat uutisoida uutisiaan paljon mielikuvituksellisemmin kuin muut toimittajat. Mutta miksi kaikkia uutisia ei voisi kertoa samalla tavalla?! Ja miksi poliitikot eivät voi kommentoida paremmin!?
Näin se menisi täydellisessä maailmassa:

Hallitus myöntää uudet ydinvoimalaluvat kahdelle hakijalle. Fortum pelattiin laulukuoroon kun TVO ja Fennovoima puhalsi luvat Fortumin nenän edestä hallituksen iltakoulussa myöhään keskiviikkoiltana. Tanner tömisi valtioneuvoston linnassa kun jännitysnäytelmä ratkesi. Fortumilla ja Teollisuuden Voimalla on ennestään ydinvoimalat, Fennovoimalla ei. Fortumin veräjällä ei oltu heräillä, ja tulokas-Fennovoima ruuvasi viimemetreillä ohi.

TVO pystyttää voimalansa Olkiluotoon Satakuntaan kun taas Fennovoima rankaisee joko Lapin Simoa tai Pohjois-Pohjanmaan Pyhäjokea. Fennovoiman myötä poika viedään ensi kertaa kotiin myös Pohjois-Suomeen. Lopullisesti ydinvoimalukemat viimeistelee eduskunta.

Vihreiden puheenjohtaja, työministeri Anni Sinnemäki kuitenkin kommentoi näin: Tää peli oli parhaillaan maaginen, mutta nyt pääsi kyllä muutama helppo läpi. Me leivottiin ja leivottiin mut lopulta taidettiin olla niin hapoilla, että kassi heilu ja Kokoomus tykitti ja meille jäi käteen pelkkä pieni yhden voimalan lirublokkaus.

Tai: Jos eduskunnan täysistuntoa selostettaisiin, niin sitä myös katsottaisiin! Otetaan vaikka esimerkiksi eilinen istunto. Siellä esillä oli laki sähkön ja eräiden polttoaineiden valmistusverosta annetun lain 2 a §:n muuttamisesta. Mutta kokeilkaas näin:
Oinos-Lauri kiitää puhujanpönttöön, mutta oi oi, sikailee itsensä kyllä nyt ihan suihkuun! Kepupastorin vintti pimenee ja nyt on pahasti puurot ja vellit eli kaasumaiset ja kiinteät hiilivedyt sekaisin! Sasi nousee, nousee, pyytää puheenvuoron, Oinonen jatkaa. Kyllä, kyllä hän ehdottaa että jos biokaasu, biometaani tai sen muut jatkojalosteet on valmistettu Suomessa, niin niitä ei veroteta lämmityksen tai liikenteen polttoaineina! Nyt ei kyllä kaikki muumit pyöri laaksossa, aivan takavasemmalta tullut pomppuesitys näin istunnon loppuun!

Uskokaa vaan, TÄÄ on poliittisen journalismin tulevaisuus. Tai pitäisi ainakin olla.

2 Comments:

  • At 5:06 PM, Blogger Zepa said…

    Olisin sitä mieltä, että ei ollu pska postaus tämä. Ollaanko eduskunnassa jne. kuulolla!!?

     
  • At 6:31 PM, Anonymous Anonymous said…

    Ja Uutisvuodosta uutisankkuriksi ;)

     

Post a Comment

<< Home