LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Monday, July 07, 2008

Lomalainen

Lomalainen täällä vaan nauttii pitkästä kesälomastaan!

Check it: Venetsia oli kaunis, ja Orivesi on… no, jos ei kaunis, niin ainakin… ööh, olemassa. Venetsia on tehty turisteja varten, mutta ei se sitä oikeastaan rumentanut. Karmeat pelottelut siitä, että kaupunki uppoaa tai aavikoituu sai mut lähtemään. Venetsia on erilainen, se piti nähdä. Lonely Planetin turistioppaassa (joiden orja matkoillani olen) kerrottiin, että Venetsian laguuniosasta, siis juuri sieltä missä ovat ne kanaalit, muuttaa joka vuosi 1000 italialaista pois, muihin osiin Venetsiaa. Meidän onneksi hotellimme ei sijainnut siellä kanaalialueella, vaan Mestressä, ja me päästiin siis vähän kiinni myös oikeaan italiaan, jossa ei myyty joka nurkassa vain silkkikravatteja ja Muranon lasihelmiä, ja jossa jokaisessa ravintolassa ei trokattu turistimenyytä (kyllä, siis se oli ihan oikean aterian nimi suurimmissa osissa ravintoloita: Tourist menu). Viini oli suorastaan ilmaista, joten sitä me yritettiin juoda varastoon mahdollisimman paljon. Pidin itseäni valtavan sivistyneenä kosmopoliittina, kun kuljimme Venetsiassa, arkkitehtuuria ihaillen ja kulttuuriperintöä vaalien. Kunnes mentiin syömään, ja mä luin cocis-tölkistä, että sisältö oli ”bevanda analcolica”, joka ei tietenkään voinut tarkoittaa muuta kuin anaalikoliikkia (mun italia on suorastaan sujuvaa), joka mun mielestä oli ihan mahtavan huvittavaa. Totuus ei siis päässyt unohtumaan, mä oon ihan pentu. Ai niin, ja Venetsiassa EI haise, kuka senkin on keksinyt?!

Mä en puhu italiaa, mutta latinaa luin koulussa. Kyllä se itse asiassa jonkin verran auttaa siellä, sanoja ja merkityksiä on italiassa aika helppo johtaa latinasta. Puhumaan se ei tietenkään auta. Ja toisaalta, ne lauseet mitä latinan tunneilla opittiin, eivät nyt ehkä niin superkäytännöllisiä enää olekaan. Meidän oppikirja, Via Nova, kertoi antiikin ajan perheestä, joka asui Roomassa. Koska päättelin, että en Venetsiassa voi käyttää latinankielisiä lauseita kuten ”tyttö kulkee talon läpi”, ”kissa istuu puutarhassa” tai nyt etenkään ”orjat valmistavat päivällistä”, niin pysyttäydyin englannissa.

Kosteasta ja kuumasta (35 astetta) Italiasta, olikin sitten aika kontrasti eilen aamulla linja-autolla ajaa Orivedelle, ja asuttua viikoksi kansanopistoon. Opistoelämä on jollain tavalla idyllistä, rinnakkaistodellisuus, kuin jostakin romaanista. Oon Oriveden opistolla kirjoittajakurssilla. Teille, rakkaat, voin tunnustaa, että suuri haave olisi joskus kirjoittaa kirja (siis oikee kirja, ei sellainen, joita jotkut ovat kirjoittaneet. No, tiedätte mitä tarkoitan). Siihen tarvitaan itsekriittisyyttä, perslihaksia ja jonkinlainen sysäys. Itsekriittisyyttä teksteihin taitaa löytyä, perslihaksia (eli sisua ja itsekuria) pitää kehittää, ja täältä olen tullut hakemaan sitä sysäystä. Jos ei se tule täältä, niin mistä? It’s day two in the orivesi house (sanokaa toi päässänne sillä britti-big brother-äänellä), ja jo on tullut arvokkaita opetuksia. Maaseudun hiljaisuudessa on hyvä istua ja odottaa, että luovuus alkaa kukkia. Nyt mun pitää tehdä mun iltatehtävä, eli läksyt. For real, ihan niin kuin 14 taas.

6 Comments:

 • At 11:21 PM, Anonymous Anonymous said…

  Ei-oikeet kirjat taitaa olla sellasia, joita Susanna Sievinen ja Viivi Avellán kirjottaa? Tukiaisen elämäkertaa odotellessa...

  Minkä tyylisestä kirjasta haaveilet? Politiikkaa vai chick litiä? Both? :)

   
 • At 6:48 PM, Anonymous Anonymous said…

  Mua kans kiinnostaa, että minkätyyppistä matskua on tulossa.. Todennäköisesti ostan sen enivei!

   
 • At 11:58 PM, Anonymous ruuhkis said…

  onnea loman johdosta : D

   
 • At 9:07 PM, Anonymous Anonymous said…

  mater in atrio sedet. senex semper diu dormit. Via Nova & robert rules..;)

   
 • At 12:50 PM, Anonymous Anonymous said…

  Aplodit suorasanaisuudelle, totuudenmukaisuudelle ja sananvapaudelle! Sen verran, mitä olen sinua nähnyt, kuullut, lukenut, olen ilolla seurannut ja miettinyt mahdollisuuksia kääntää retoriikka todelliseksi dialogiksi yhteiskunnallisista asioista. Mutta että kokoomuksen riveissä?! Onko politiikkasi sittenkin pääosin ystävyyttä, hyväveli ja sen sisko -toimintaa? Tämän maan ja maailman muutokseen tarvitaan kaikkea muuta kuin oikeistolaisuutta ja porvarismia. Miksi, Lotta, miksi? Oletko todella katsonut ympärillesi, keiden joukoissa seisot? Kysyy nimim. Tuleva tohtorinna

   
 • At 12:43 PM, Anonymous Juli said…

  Hey you,
  kotiuiduin juuri viikonloppulomalta Berliinistä jossa koin ensimmäisen Starbucks- elämykseni (itse asiassa ensimmäiset kolme)! Poikaystävä ei oikein ymmärtänyt, kun pakotin tämän hyppäämään bussista pois kesken kiertoajelun, kuvaamaan kun tilasin ensimmäisen jääkahvikaramellikermavaahtosekoitusherkun tiskiltä ja ottamaan kymmeniä valokuvia minusta ja em. "kahvista". Yksi parhaista Berliinin tuliaisistani (itselleni) on muuten Starbucks coffee- muki ja muovinen take away- kippo, johon ensimmäinen kahvini laitettiin (kyllä, kerjäsin uuden sellaisen viimeisestä paikasta :P).
  Oli muuten mahtava kaupunki, vkonloppu ei ollut tarpeeksi pitkä aika :'/...

  Mahtavaa, että jaksat panostaa vähän tekniseeenkin puoleen (like a real artist, aina kehittämässä itseään ;), etkä vain kuvittele osaavasi kirjoittaa (okei, toi ehkä kuulosti hieman liian loukkaavalta :DD). Onnea kirjan kanssa, kirjoitakin hyvä, tosin taidan ostaa sen siltikin!

   

Post a Comment

<< Home