LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Monday, May 26, 2008

Presidenttipeliä ja fillariraivari

Erkki Tuomioja ilmoitti eilen blogissaan, ettei ikinä aio olla presidenttiehdokas. Minuakaan EI ole esitetty presidenttiehdokkaaksi, ja siksi onkin paikallaan myös minun ilmoittaa, etten aio olla presidenttiehdokas.

Huomaan edelleen minussa lisää tukari-ominaisuuksia (tukari = yhteiskunnan tukipilari, eli kyttääjä, nalkuttaja. Termin mulle opetti itseäni paljon katu-uskottavampi kollegani Seppo). Ei siis riittänyt se, että vedin kakkaraivarit, mun uusi vihan kohde ovat pyöräilijät. Pyöräilyä kannatan, mutta mikä helvetti siinä on, ettei voi mennä sinne liikenteeseen pyöräilemään?! Jos ei ole pyörätietä, niin silloin aikuisten on pyöräiltävä autoradalla. Jos on niin maalainen, että autot pelottavat, niin by all means tervetuloa Helsingin kätevän ja toimivan joukkoliikenteen asiakkaaksi. Tai sinne jalkakäytävälle – JALANKULKIJANA. Mä EN kävele pyörätiellä (siksikin, että tää urputtamisvara vähenisi). Juristilukijat (tai muuten valaistuneet lukijat!) auttakaa: Onko mahdollista tehdä kansalaispidätys? Ja onko tää sapetus rationaalista? Onko musta tulossa tiukkapipo, vai onko muut huomannut itsessään vanhemmiten samanlaisia kehityksiä?

13 Comments:

 • At 4:59 PM, Anonymous Anonymous said…

  No hei - mun mielestä paljon isompi ongelma ovat pyöräteillä hortoilevat jalankulkijat! Kertokaa mulle, miksi suomalaiset kävelevät Helsingin keskustassa kuin metsässä: tekevät täysin ennalta-arvaamattomia liikkeitä sivusuunnassa, ympärilleen yhtään katsomatta? Hermot menee. Ja kello soi. Ja siitäkö vasta närkästytään, kun fillaroija kehtaa pyytää tietä - pyörätiellä.

   
 • At 5:45 PM, Anonymous Kati said…

  Heippa Lotta.

  Minä itse pyöräilen päivittäin Helsingin keskustassa. Ja myös mua vtuttaa suunnattomasti kävelyteillä ja muissa sopimattomissa paikoissa pyöräilijät, koska nää talipallot pilaa kaikkien pyöräilijöiden mainetta. Joillain niistä on jopa otsaa soittaa kelloa tielleen osuville kävelijöille.

  Helsingissä on sitäpaitsi ihan ok pyörätiet, joskin ne välillä vähän kiertää. Ja tosiaan, jos ei uskalla mennä sinne autojen sekaan, niin ei sitten tarvitse pyöräilläkään.

  Ihan varmasti myös autoilijoita sapettaa autoilua hidastavat pyöräilijät, mut tähän ei voi muuta sanoa kuin että siitä kaikki vaan autoihmiset barrikadeille vaatimaan lisää pyöräteitä Helsinkiin!

   
 • At 5:53 PM, Blogger Aimo annos said…

  Mitä vanhemmaksi elän sitä kiukkuisempi olen. Viime aikoina käpy on palanut mm. roskien lajittelusta (tarkalleen ottaen lack of) ja kulttuurieroista. Jostain syystä vanhemmiten sitä kuitenkin leppyy paljon nopeammin, joten roskakatokseen kyhäämäni tulikivenkatkuinen ja pitkä lappu jäi ripustamatta ja rajan taakse lähtenyt sähköposti oli huomattavasti sävyisämpi kuin aluksi suunnittelin. Vähemmän vaahtoa, mutta melua ihan yhtä paljon kuin ennenkin.

   
 • At 6:57 PM, Anonymous Anonymous said…

  Ennemmin voitaisi siirtyä samanlaisiin liikennejärjestelyihin kuin esim. Hollannissa, jossa jalankulku- ja pyörätie on erotettu pusikolla tai vastaavalla ja kummallakaan ei ole toisen puolelle asiaa. Autoilijanakaan en nimittäin pidä pyöräilijöistä kun joko niiden päälle meinaa ajaa tai sitten niiden päälle tekee mieli ajaa.

   
 • At 8:23 PM, Anonymous Anonymous said…

  Jep, pyöräily keskustassa on ikuinen ongelma. On sitten itse pyöräilijänä tai jalankulkijana..! Itse pyöräilen keskustassa päivittäin ja pyöräilijänä pidän huolen, että en pyöräile jalkakäytävällä ja jalankulkijana pidän huolen, että en kävele pyörätiellä. Mutta asenne, jolla tyypit kävelee pyörätiellä on pöyristyttävä! Miten ihmiset kehtaakaan suuttua, jos soittaa hyvän matkan päästä kelloa saadakseen tietä!?! Siis ikuinen ongelma, välillä tulee pelkästään vihaiseksi ja tekisi mieli ajaa jalankulkijat kumoon, jos kävelevät väärässä paikassa. Hitto soikoon, lukekaa liikennesääntöjä!! Ja niitä MELKO selkeitä pyörän kuvia tiessä ja valkoisia viivoja, jotka hyvässä tapauksessa "erottavat" kadut toisistaan..

  Mutta silti, kaikki pyöräilemään keskustaan niin ympäristö voi paremmin ja vain ja ainoastaan silloin voi tosiaan ymmärtää meitä pyöräilijöitäkin... Vaikka toki on ihmisiä, jotka ottaa meidät huomioon ilman omakohtaisia pyöräilykokemuksia keskustassa, kiitos siitä :D

   
 • At 9:13 AM, Anonymous Anonymous said…

  Olen itse pyöräilijä ja minua vituttaa suunnattomasti pyöräilyn vaikeus Helsingissä. Olen järkyttynyt siitä kiukusta, kiroilusta ja huudosta, jota olen saanut kuulla aikuisten ihmisten suusta. Itse käytän pyöräteitä aina kun mahdollista, mutta välillä on pakko ajaa kävelytien reunassa, ellei halua jäädä bussin alle esim. Hämeentiellä. En ihmettele yksityisautoilun määrää, kun pyörällä kulkeminen vaatii yliluonnollisen pitkää pinnaa ja hyviä hermoja. Suosittelen Lotallekin viikon pyöräilyä niin saat vähän eri perspektiiviä.

   
 • At 9:53 AM, Anonymous Anonymous said…

  Mikään ei oo niiiin ärsyttävää kuin pyöräilijät autotiellä! Niistä ei ikinä tiedä minne suuntaan ovat menossa, hidastavat liikennettä ja kaiken lisäksi yleensä eivät noudata liikenne sääntöjä => Jos autotiellä punaiset niin silloin poiketaan suojatielle vihreille..Hmph!!!! Ehdottomasti lisää pyöräteitä!!

   
 • At 10:32 AM, Blogger R-M Yöradio said…

  Eiköhän se pyöräily joskus syrjäytä autoilun kun polttoaineen hinta kohoaa aika tasasesti ja vaihtoehtoja muunlaiseen yksityisautoiluun on toistaiseksi liian vähän. Tai ehkä kohta on taas katukuvassa hevosia ja kevyttä liikennettä vituttais yhdessä kadulla killuva hevosenpaska kuin epäsosiaalinen liikennekäyttäytyminen.

   
 • At 11:39 AM, Anonymous Kati said…

  Taisit Lotta tietoisesti sohaista ampiaispesää tällä fillarointiaiheella..

  Mä en viitsi edes lähteä siihen, kuinka paljon itseäni aktiivipyöräilijänä ottaa aivoon pyörätiellä kävelijät tai autoilijat, jotka ei tajua pyörän olevan auton veroinen etuajo-oikeuksineen autotiellä. Hiukan pelottavaa lähteä vaatimaan oikeuksiaan citymaasturia tai linja-autoa vastaan.

  Mutta monista pyöräilijöistä tosiaan löytyy vikaa myös itsestään. Oikeuksien lisäks pitäis myös muistaa ne velvollisuudet jne. Parasta olisi, jos kaikki kolme osapuolta (pyöräilijä, autoilija, kävelijä) osais liikenteessä miettiä tilanteita myös kahden muun silmin. Ja sit lisää niitä selkeesti erotettuja pyöräteitä, että tähän olis ees joku mahdollisuus.

  Tohon Hämeentiellä pyöräilyyn kommentoisin, että samaa mieltä, se on hengenvaarallinen väylä pyöräilijälle, mutta sen voi välttää käyttämällä Sörkan rantatietä. Siellä on pyörätie.

   
 • At 1:29 PM, Anonymous Anonymous said…

  Kun mä 11-vuotiaana fillaroin jalkakäytävällä, koska autot pelotti, yksi mummo huusi kävelykeppi sohossa perään: "Kuka sä olet? Sano mikä sun nimi on?!"
  Olisiko siinä sopiva repliikki;)

   
 • At 10:14 PM, Anonymous vilkku said…

  Tervehdys!
  Ainainen urputuksen aihe suuntaan tai toiseen on tämä. Joudun kyllä sanomaan, että pakko pyöräilijänä on välillä mennä jalkakäytävällä a) jos haluaa säilyä hengissä eikä jäädä bussin yliajamaksi, b) haluta kiertää mukavia kiertoteitä, jotka pidentää ja hidastaa matkaa puolella. Jalkakäytävälläkin voi pyöräillä kuitenkin hitaasti sen pienen pätkän kun sitä tarvitsee. Itselläni pyöräilyn tarkoituksen olisi olla perillä nopeammin kuin autolla tai muulla välineellä ruuhkassa kökkien. Siihen tarvittaisiin pyöräteitä esimerkiksi Hakaniemen halki eikä rantoja seuraillen. On se kivaa kun tulet pitkää suoraa pitkin ajatellen että tästähän pääseekin suoraan perille, mutta yhtäkkiä tulee 90 asteen käännös ja pyörätie lähteekin kulkemaan jonnekin skuttaan kun jalkakäytävät ja bussien kansoittamat tiet menisivät suoraan.
  Ja autoilijana en halua pyöriä kaduille heidän oman henkensä takia. Pistetään ne jalankulkijat maan alle tai kasvattamaan silmät selkäänsä. :) Ja nyt jotkut tosikot hikeentyi...

   
 • At 3:56 PM, Anonymous Anonymous said…

  Juristilukija vastaa :-)

  Pakkokeinolain 1 §:n mukaan et voi tehdä "kansalaispidätystä".

  Jokainen saa ottaa kiinni verekseltä tai pakenemasta tavatun rikoksentekijän, jos rikoksesta saattaa seurata vankeutta tai rikos on lievä pahoinpitely, näpistys, lievä kavallus, lievä luvaton käyttö, lievä moottorikulkuneuvon käyttövarkaus, lievä vahingonteko tai lievä petos.

   
 • At 1:22 PM, Anonymous karoliina m said…

  Heh, ei nyt liity kyllä Helsingin pyöräilyongelmaan, mutta kerronpas kuitenkin... Täällä pohjoisempana, isossa kaupungissa kuitenkin, vallitsee todellinen seniori valta, mitä tulee siihen, missä pyöräillään. Tässä pari esimerkkiä: olen juoksulenkillä, juoksen ihan sitä oikeaa puolta tietä, mitä pitääkin. Ylämäessä vastaani on tulossa paappa pyörällä. Paappa on päättänyt, että hän ei väistä, silmissä on hullun katse. Pyörän vauhti kiihtyy alamäessä. Minä mietin, että kai se nyt väistää, kun tilaa on, ja minä olen melkein ojassa jo.. No.. Pappa ei väistä, minä joudun hyppäämään ojaan ja pappa huutaa perään, että opitpahan väistämään.. Siis mitä!!! Pappa olisi ihan tosissaan ollut valmis ajamaan päälle.. Ja oli itse väärällä puollella. Että terve.

  Toiseen tapaukseen liittyy Keski-ikäinen Nainen. Ajan pyörällä ja edessäni häämöttää seurue, joka valtaa koko kävelijöiden ja pyöräilijöiden tien. Soitan kelloani hyvissä ajoin. Kaksi porukasta tekee pientä väistöä, mutta KN vaan jatkaa matkaa. Soitan kelloa uudelleen, en nimittäin mahdu ohi ja vieressä on vilkas autotie. Kn sanoo kovaan ääneen: Minun ei tarvitse väistää, tämä ei ole pyörätie! Onneksi KN:n tytär (ilmeisesti) tietää paremmin ja toteaa, että kyllä on.. VAsta tässä vaiheessa KN suostuu nihkeästi hieman siirtymään.

  Pitkä avautuminen, mutta en voi käsittää, mikä ihme jotain vaivaa.. Luulisi nyt, ettei kukaan halua mitään vaaratilanteita aiheuttaa kenellekään.. :D

   

Post a Comment

<< Home