LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Saturday, April 19, 2008

Lahjattomat treenaa

Sain ulkoministeriltä tekstiviestin. Pelotti, että apua jos tuleekin joku valtavan pakottava tarve myydä se Hymylle, mutta ei onneksi tullut. Eikä se edes liittynyt mitenkään puutarhanhoitoon, vaan varmisti vaan, että lupaanhan pitää puheen hänen synttäreillään. Siinä on ministeri, jolla on munaa, joka uskaltaa laittaa mut puhumaan bileissään, kun ei yhtään tiedä mitä munkin suustä pääsee. Enkä tiedä kyllä itsekään oikein vielä. Aargh, pitää käydä vähän jännäkakalla.

Ostin Imagen. Mä luulen, että se on parantunut. Ei se koskaan huono ollut, mutta se jossain vaiheessa alkoi saada välillä vähän sellaisia Nyt-liitemäisiä vivahteita, jossa tiedetään kaikki aina paljon paremmin kuin kukaan muu, ja jossa lähtökohtaisesti halutaan nälviä kaikkea, kun on älyllisesti itse niin ylivoimainen ja sarkasmin sana hallussa. Imagessa oli mielenkiintoinen juttu Timpe Salosesta. Radiomaailmassa jotkut arvostavat Timpeä vieläkin todella paljon. ”Sen ammattitaito ja mielikuvitus kun ovat niin ylivertaisia, ja sen kanssa ei ollut koskaan tylsää, ja sitä Paajasta ei unohda kukaan” (kuka vitun Paajanen!?). Tässä on ehkä vähän tällainen ikekanervamainen dilemma. Toiset osaavat ja haluavat erottaa ns. ”ammattitaidon” muusta persoonallisuudesta. Se, että vonkaa pikkupimuja on toissijaista, koska se teki niin saatanan hyviä pilapuheluita. Tai se, että vonkaa tissipimuja on toissijaista, koska se johti ETYJ:tä niin saatanan hyvin (tai mikä se nyt onkaan, joka kansan mielestä ulkoministeristä tekee hyvän). Voiko ihmisen eri osa-alueita erotella? En mä tiedä. Onko kohtuutonta vaatia, että ihminen sekä hoitaa työnsä moitteettomasti, että toimii yhteiskunnan tai yhteisönsä sovittujen odotusten ja normien mukaisesti? En mä tiedä. Olisiko teinienvonkaaja syyllisempi, jos se olisi juontanut keskinkertaisesti vaikka iltapäivälähetystä, kuin että huippuhyvin aamushow’ta? Olisiko Ilkka Kanerva erotettu nopeammin ja ristiriidattomammin, ellei hän olisi ollut quote ”hyvä” ulkoministeri? Onko lahjakkailla eri säännöt laittomuuksien ja faux pas’ien suhteen, kuin niillä, jotka eivät ole oman alansa tähtiä? Annetaanko ”hyvälle tyypille” anteeksi sellainen asia, josta jotakuta toista rangaistaisiin?

Imagessa seisoo näin: ”Radiota Salonen ei ole kuunnellut. Paitsi yhtä kanavaa, sitä, jolle hän kertoo käsikirjoittavansa spiikkejä. Kanavan nimeä hän ei kerro. ’Aina kun sä kuulet radiosta vitsin, joka ei naurata, se on todennäköisesti mun täällä kirjoittama’, hän virnistää”. Erikoista. Tietääköhän kyseisen kanavan johtaja, että Timpe täyttää niiden air-timea, vai onko se vaan jonkun juontajan sooloilua? Joku, joka sähköpostittelee linnaan, kun omat puujalat käy vähiin? Timpe ei kerro kanavan nimeä, mutta jos vähän kuuntelee eri kanavia, niin huomaa kyllä nopeasti, millä kanavalla on eniten tekemällä tehty kasarisoundi. Sen takaa varmaan löytyy myös sitten T. Salonen.

Päivän soundtrack: Fall out Boy - The takes over, the breaks over.

2 Comments:

  • At 4:29 PM, Blogger Siili said…

    Parasta Imagen jutussa oli että Timpe antaa selkeästi sen kuvan että ei ole viekäkään ymmärtänyt että olisi jossain 13 vuotiaitten panemisen välissä tehnyt jotain väärää. On se kummallinen yhteiskunta kun ei ymmärrä kolmen lapsen isää joka panee lapsia radiotalon takahuoneesa? Ja jengi yhä vielä ylistää, kun oli niin hyvä jätkä... Jep jep.

     
  • At 10:42 PM, Anonymous Anonymous said…

    Oletko itse ottanut oppisi siitä Nyt-liitteestä? ;)

     

Post a Comment

<< Home