LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Friday, March 28, 2008

Lautamiehet

Muistatteko pari viikkoa sitten, kun Susan Ruusunen voitti oikeudessa Matti Vanhasta vastaan? Se olisi tavallaan ollut se pääuutinen, mutta seuraavana päivänä syypäiksi (varmaan tietyissä sanomalehdissä enemmän kuin toisissa…) nostettiinkin yhtäkkiä lautamiehet. Ne olivat ehkä puolueellisia, ainakin vähän tyhmiä, ja varmasti eivät oikeusoppineita. Eli ei ihme, että tämä oikeusvaltion irvikuva langetti vapauttavan tuomion Ruususelle; mitä voi odottaa, kun päätöksiä on tekemässä idiootit. Ja siis jos siellä olisi ollut joku, joka OIKEASTI ymmärtää lainsäädännön, moraalin ja yhteiskunnan päälle, niin varmasti olisi pääministeri voittanut juttunsa.

Jääkiekkoilija Jere Karalahti tuomittiin viime viikolla Espoon käräjäoikeudessa ehdolliseen vankeuteen. Oon ootellut, että missä vaiheessa Karalahti-keissin lautamiehet saavat kuulla kunniansa Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa. Ai eivät saa? Ai lehti kritisoi järjestelmää vain silloin, kun päätös on heidän mielestään väärä? Että lautamiesjärjestelmä nyt yhtäkkiä TIESIKIN mitä se teki, ja se kannattaa muuttaa vain silloin, kuin Helsingin Sanomien mielestä tuomio on väärä. Aijaa, sorry, mun moka.

Pääsiäinen meni hyvin. Me joimme paljon viiniä, söimme suklaata ja maalasimme munia (oikeasti! Kuva alla. Mussa on selkeästi munataiteilijapotentiaalia), samalla tavalla kuin Jeesuksen muistoa jo satoja vuosia on kunnioitettu. Menimme kylään, ja koska veljeni pukeutui kanaksi (tietysti), piti munkin pukeutua. Koska oli pyhä, ja kiire, ja vähän krapula, en ehtinyt luoda muuta kuin noita-akka-puvun (ei tarvi ees pukeutua, haaahhhaaaha).

Keskiviikkona kävin Poets of the Fallin keikalla. Ihana, ihana, ihana Poets of the Fall.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home