LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Thursday, April 17, 2008

Look left

Vaikka on olevinaan miten kosmopoliitti ja kokenut matkustaja ja kaikkien tilanteiden herra (ööh, tai rouva), niin voi tietyt elementit vieraassa maassa olla aivan ylitsepääsemättömän vaikeita. Näistä yksi on niinkin yksinkertainen tehtävä kuin turvallisesti kadun ylittäminen, joka Dublinissa osoittautui olevan aivan mission impossible. Jotenkin ihmisellä (tai ehkä vaan mulla?!?) on niin vahvasti juurtunut reaktio aina katsoa vasemmalle katua ylittäessä, että vaikka miten yrittää tiedostaa vasemmanpuoleisen liikenteen, niin eittämättä jossain vaiheessa aiheuttaa jonkinsortin vaaratilanteen tai liikennekaaoksen. Onneksi huomasin jo toisena päivänä (miten mulla kesti päivä tajuta tää??), että en ehkä olekaan ollut ainoa Dublinissa sekoileva ulkomaalainen. Minunkaltaisiani ihmisiä varten on jokaikisen suojatien alkupäähän SUURILLA valkoisilla kirjaimilla kirjoitettu ohjeet. Nerokasta.



Lehdessä luki, että uuden innovaatioyliopiston nimikilpailu on päättynyt. Opetusministeriöön sai lähettää nimiehdotuksia, ja palkinnoksi parhaille esityksille oli muun muassa polkupyörä. Mä olin täysin missannut, että tällainen kisa oli käynnissä. Ei niin, että mä nyt tästä suoralta kädeltä mitään nimeä sille keksisin, mutta ehkä jos mä oisin tiennyt siitä polkupyörästä? Toisaalta mun mielestä olisi johdonmukaista toimia samoin kuin muillakin yhteiskunnan (lue: valtion) osa-alueilla kun tapahtuu suuria yhdistelemisiä. Uusi elinkeinoministeriöhän kulki (ja kulkee varmaan osittain vieläkin) työnimellä Superministeriö (ja ministeri näin ollen tietysti Super-Mauri), eli nimetään se uusi yliopisto nyt saman tien Superyliopistoksi. Sieltä voisi sitten valmistua Supermaistereita ja supertohtoreita. Opetusministeri Maija Raskhan aikoinaan ehdotti, että mikäli ammattikorkeakouluille annetaan jatkotutkinto-oikeus, niin sieltä valmistuvan henkilön titteli oikein mainiosti voisi olla mestarimaisteri. Sitä paitsi kaikki puhe ja uutisointi uudesta yliopistosta antaa todella ruusuisen kuvan. Tämä yliopisto on syntynyt onnellisten tähtien alla, ja tulee messiaanisesti pelastamaan Suomen tutkimuksen ja koulutuksen, vihdoinkin tekemällä siitä huippututkimusta ja huippukoulutusta. Ihan varmasti joku opetusministeriön virkamies jo kutsuu sitä ainakin salaa päässään superyliopistoksi.

6 Comments:

  • At 5:35 PM, Anonymous Anonymous said…

    Aika outoa.. Lontoossa lukee suojatien edessä "Look right"..eiks vähän loogisempaa??

     
  • At 10:29 AM, Blogger IntellektuElli said…

    Sehän vaan riippuu kummalla puolella tietä seisoo. ;)

    Joissain suojatieteksteissä Dublinissa varoitusta on korostettu isolla silmän kuvalla. Heh.

     
  • At 4:13 PM, Blogger Ana said…

    Musta tuntuu, että asianmukainen nimiehdotus Perse edellä puuhun -yliopisto ei voita kisaa...

     
  • At 3:07 PM, Anonymous Anonymous said…

    Eikö se molemmissa tapauksissa ole look right, riippumatta kummalla puolella tietä seisoo...

     
  • At 4:50 PM, Blogger Lotta said…

    Joo, totta, toi oli ehkä vähän huono esimerkki, kun toi oli yksisuuntaisen kadun varrelta. Look right'han se tietysti normaaleilla kaduilla on.

     
  • At 6:30 PM, Blogger IntellektuElli said…

    Nojoo mutta Dublinissa on pilvin pimein yksisuuntaisia.

     

Post a Comment

<< Home