LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Wednesday, August 12, 2009

Kohumeppi

Edelliseen postaukseen ja sen kommentteihin viitaten: Selvä enemmistö (rofe vs- rode –kysymyksessä 100%) tästä empiirisen tutkimuksen otoksesta, ovat sitä mieltä, että lapsena todellakin leikittiin ROFEE ja polee, ei suinkaan Rodee ja polee. Voidaanko me vaatia oikaisua Hesarissa? Ja voinko mahdollisesti allekirjoittaa sen meidän kaikkien puolesta? Ja onkohan mulla TODELLAKIN liikaa vapaa-aikaa näin äitiyslomalla, kun tällaisia ehdin ja jaksan päivätolkulla pohtia?

Mua on alkanut vähän kiinnostaa, missä se venäläinen mysteerilaiva on. Arctic Sea on sen venäläisen rahtilaivan nimi, jonka kimppuun ensin tapahtui mystinen hyökkääminen (naamiomiehet vaan ilmestyivät laivalle, ja ilmoittivat olevansa huumepoliisista mutta sitten olivatkin kaappareita, mutta ehkä kaappasivat väärän laivan? Tä?), ja joka nyt on tyystin hävinnyt. Tää kuulostaa NIIN joltain Remes-romaanin ekalta luvulta. Missä se laiva on? Ja miksi Venäjän TURVALLISUUSPALVELU etsii sitä? Onko se upotettu vakuutusrahojen toivossa, vai jotain VIELÄ oudompaa? Mä odotan, että salaliittoteoreetikot alkavat keksiä hyviä tarinoita!

Ja Riikka Manner on nyt sitten jo KOHUmeppi. Manner-parka. Helpolla heltiää nykyään toi kohu-etuliite. Ei tarvitse edes näyttää tissejään Hymy-lehdessä tai panna jotain julkkista salaa. Ihan riittää, että on kolmekymppinen poliitikko, joka on perheessä se, joka edustaa sitä sukupuolta joka perheenlisääntymisprojektissa on se, joka joutuu synnyttämään. Täytyy sanoa, että oli valtavan hävettävää kun häntä pari viikkoa sitten ihan lynkkausmeiningillä oltiin lyttäämässä, siksi että oli kehdannut hankkiutua raskaaksi, vaikka oli vaaleissa ehdolla. Äänekkäimmät nettikeskustelijaääliöt vaativat jopa hänen eroaan. Eivät sitten kuitenkaan vaikka Jyrki Kataisen eroa vaatinut, vaikka se on ministeri, ja saa myös saa lapsen syksyllä.

3 Comments:

 • At 12:08 PM, Anonymous annepa said…

  Tämä on vähän kaksipiippuinen juttu. Ensinnäkin kyseessä on luottamustehtävä. Ihmiset antavat äänensä sille jonka haluavat edustavan heitä parlamentissa. Nythän Manner edustaa vain osan aikaa ja hän tiesi sen ennen vaaleja. Toisekseen Jyrki Katainen ei ole parhaassa (pahimassa?) tapauksessa yli vuotta pois parlamentista lapsen takia.

  Olisi ollut reilua kertoa raskaudesta äänestäjille jo ennen vaaleja, siis ehdokasaikana, mutta toisaalta moni ei kerro raskaudesta ensimmäisen kolmanneksen aikana riskien takia.

  Jos kyseessä olisi palkkatyö eikä luottamustehtävä, niin asia olisi tyystin eri. Silloin vaan suu suuppuun raskaudesta.

   
 • At 8:29 PM, Blogger Leenu said…

  Olen seurannut tuota kohua vähän ymmälläni ja miettinyt, että mun itseni täytyy ilmeisesti olla ihan kaamea bitch koska ymmärrän, miksi tyypit on vetäneet herneen niin syvälle nenäänsä.

  Mulle noi meppien valinnat oli lähinnä puoluevaalit, mutta olin silti aikeissa äänestää just Riikka Mannerta (lopulta kuitenkin annoin ääneni toiselle ehdokkaalle), koska mun ehdokaskriteerini olivat hyvinkin yksinkertaiset: tietty puolue, nuori nainen, koulutettu ja monipuolinen kielitaito, mielellään ei lapsia. That's it. Ajatuksena oli tietysti äänestää mahdollisimman paljon itseni kaltaista henkilöä.

  En tosiaan lopulta sitten edes äänestänyt Riikka Mannerta, mutta silti kyseisen henkilön vauvauutisista kuullessani ajattelin "Sinäkin, Brutukseni?" mikä kuvastaakin aika hyvin mun henkilökohtaista kantaani jälkikasvuun (ei oo, ei tuu). Joten kyllä, jos olisin hyvässä uskossa äänestänyt kyseistä henkilöä ja ajatellut saaneeni mieluisan ehdokkaan läpi, olisin ollut huomattavan ärtynyt vauvauutisista. Mutta en mä siitä sentään olisi tuollaista mekkalaa nostanut...

   
 • At 3:04 PM, Anonymous Kimmo said…

  Uskomatonta roskaa rangaista naisia siitä, että miehet ei voi synnyttää. Typerä kohu tästä on noussut, hävettää senkin takia, kun muissa maissa Suomi usein edustaa tasa-arvon ihannetta.

  Kaiken lisäksi Manner itse on sanonut aikovansa olla äitiyslomalla EU-parlamentin salliman 6 kuukautta. Siis vain kuusi kuukautta. Vaikea myös uskoa, että hän ei malttaisi sinä aikana (vaikka pitäisi) hoitaa mitään tehtäviä.

  Ja vielä: Mistä kukaan meistä tietää, aikooko Jyrki Katainen isyys- tai vanhempainvapaalle?

  Tai sekä että. En nyt tunne näitä juttuja niin hyvin, mutta lähipiiristä olen käsittänyt, että aivan yhtä hyvin mieskin voi olla ainakin sen puoli vuotta kotona lapsen kanssa.

   

Post a Comment

<< Home