LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Monday, July 13, 2009

Uusi ihmistyyppi

Jos on lomiltaan kerennyt medioita seuraamaan, niin on saattanut huomata uuden ihmistyypin synnyn. Se teki tuloaan jo viime vuonna, ja viimeistään tänä kesänä se on vakiinnuttanut asemansa muiden tyyppien joukossa. Kyseessä on kohuliikemies. Viime vuonna kohuliikemies oli rikas yrittäjä, joka oli lahjoittanut rahaa tietyille puolueille tai eduskuntavaaliehdokkaille. Tänä vuonna riittää, että on ”liikemies” (eli että on töissä) ja että tuntee jotain poliitikkoja tai ehdokkaita. Syy, miksi termi on luotu, on että jos lehdet käyttäisivät termiä ”salee roisto” tai ”ihan varmasti jotenkin epärehellinen” niin se saisivat syytteitä, joten he käyttävät sitten sanaa kohuliikemies.

Uusin kohuliikemies on Juha Kajo, jonka nimeä lehdet toistelevat. En tiedä yhtään kuka se on, mutta lehtitietojen mukaan hän on joku, joka on suositellut jollekulle toiselle jonkun ehdokkaan tukemista. Ilmiselvästi roisto, siis.

1 Comments:

  • At 4:04 PM, Blogger Maria said…

    Sehän on pitkään ainakin Turussa ollut periaatteena, että liikemieheksi ei pääse muuta kuin käräjäoikeuden päätöksellä..

     

Post a Comment

<< Home