LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Monday, May 10, 2010

Shampoopöyristelyä

Tein tänään jotain järkyttävää. Ostin Lidlistä shampoota. Olen viimeiset vuodet aina ostanut shampooni kampaamoliikkeistä. Ennen ostin aina ihan tavallista shampoota tavallisesta kaupasta. Sitten tukkani meni jotenkin rumaksi ja veteläksi. Kampaajalla käydessäni hän sitten pesi sitä jollain ihmeshampoolla ja kysyi mitä tuotteita mä olen käyttänyt hiuksiini (kampaajat käyttävät aina “tuotteita”, oletteko huomannut?). Sanoin, että ihanmitäsattuushampoota tuolta S-Marketista. Hyvä ettei kampaajarassu alkanut itkeä. Hyperventilointinsa lomasta se sai sanottua (kiljuttua) ettei ikinä, IKINÄ, saa ostaa kaupasta shampoota, koska se sisältää silikonia ja alkoholia ja peroksidia ja arsenikkia ja syanidia (okei, mä keksin ehkä osan noista kun en muista ihan tarkkaan mitä se sanoi, mutta jotain kamalia ne sen hätäännyksestä päätellen oli). No niinpä minä, kiltti kuluttaja, teen kuten käsketään ja rupean käyttämään vain kampaamoTUOTTEITA. Kunnes sitten YLE pari päivää sitten uutisoi että markettishampoot olivat puolueettomissa testeissä olleet yhtä hyviä tai parempia kuin kampaamotuotteet. Googlasin tutkimuksen, ja yksi parhaista markettishampoista oli LIDLIN SHAMPOO. Haloo, uskomatonta. Mutta pakko kokeilla. Mies ei osaa olla asianmukaisen pöyristynyt tästä mun ostoksesta, joten tilitän täällä.

Päivän toinen hyvä ostos oli pussi Pohjanmaan pastilleja, joita olen himoinnut monta viikkoa. Lähisiwassa niitä ei ole, ja ostin epätoivoissani Eucamentholia, ja nekin olivat ihan hyviä, mutta eivät yhtä hyviä kuin nää. Hyvä karkki, parempi mieli.

6 Comments:

 • At 12:02 AM, Anonymous Anonymous said…

  Suurella mielenkiinnolla toivon ja jään odottamaan mahdollista arvostelua Lidl-shampoosta :)

  -Tiina

   
 • At 9:58 AM, Anonymous Anonymous said…

  Joo, komppaan Tiinaa. On saatava testin tulokset tietoon.

  t. nimimerkki liian monta sataa euroa kampaamotuotteisiin upottanut

   
 • At 10:55 AM, Blogger Zepa said…

  Silikoni lätsäyttää aina. Osta sertifioitua luonnonkosmetiikkaa (Ruohonjuuri, Ekolo, jotkut tavaratalot), niissä ei ole mitään turhaa eikä luonnolle(kaan) vaarallista.

   
 • At 9:12 PM, Anonymous Anonymous said…

  Kannattaa opetella lukemaan tuoteselosteiden mystistä koodikieltä, niin ei tarvitse (selvästikin) amatöörimäisten kampaajien mielipiteisiin perustaa kulutustottumuksiaan :) Markettishampoissa ei kaikissa todellakaan ole silikonia tai alkoholia.

   
 • At 11:04 AM, Anonymous Tomi said…

  Ota huomioon myös että suuri osa markettishamppoista sisältää valtavan määrän vettä kun taas kampaamotuotteet ovat ikään kuin tiivisteitä: pienenpieni tilkka riittää. Kallis litrahinta on siis äkkiä maksanut itsensä takaisin :-) Ja eihän tätäkään nyt ole kiveen kirjoitettu..

  ps. silikonit tunnistaa INCI-listasta cone-päätteestä, kaikki -conet (valtava määrä) siis silikoneja :-)

   
 • At 3:56 PM, Anonymous Anna said…

  Noo, miun jossain kohottavassa tukka-aineessa on ureaa. Että niin sitä vaan on pissiä päässä. Kampaaja kyllä lohdutteli, että ei se oo sitä itteään. Olisivat keksineet aineelle sitten jonkun toisen nimen.

   

Post a Comment

<< Home