LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Tuesday, June 15, 2010

Poksuja ja bulkkuja

On mahtavaa spekuloida mitkä kauheat kohtalot odottavat Pohjois-Korean joukkuetta jos ne pelaavat huonosti. Mies epäilee, että pukuhuoneessa jaetaan raipaniskuja erätauolla, jotta pelaajat motivoituisivat. Hän myös epäilee, että teloituskäsky on suora jatkumo esim. maalivahdin maalipäästölle. Tuplateloitus siksi, että PK:n molari taputti sillai puolisympaattisesti brasilian ekalle maalille. Maan nimi on pakko lyhentää, koska se on niin pitkä, ja olisi kamalaa tänä nettilyhenteiden luvattuna aikakautena joutua kirjoittamaan P-O-H-J-O-I-S-K-O-R-E-A joka kerta. Tosi monta kirjainta. Näin ystävän Facebook-statuksessa kommentin, jossa pohjoiskorealaisista käytettiin nimikettä Poksu. Se on mun mielestä aivan helmi nimike! Toivonkin, että nyt kaikki liitytte tähän rintamaan, ja rupeamme yksissä tuumin levittämään tätä sanaa ja yleistämään sitä suomenkielessä. Tavoitteena voisi olla, että siitä tulisi pohjois-korealaisten virallinen nimike (nyt toi herjaa mulle sillä punaisella sahalaitaviivalla että ”pohjois-korealaisten” on väärin kirjoitettu. No niin varmaan on, kun se on niin vaikea ja rasittava nimi! Varmaan pitäisi olla jotain isoja kirjaimia, mutta nyt en ihan kiusallanikaan vaihda sitä, koska se vaan todistaa pointtini siitä, että Poksu on paljon, paljon käyttökelpoisempi nimike).

Tosin tämähän ei suinkaan ole ensimmäinen kansallisuusnimikeprojektini! Ehei, olen sellaisen aloittanut aikaisemminkin, mutta se ei ihan vielä ole ottanut tuulta ankarasta työstäni huolimatta. Kovin laajasti eivät vielä ihmiset nimittäin puhu bulgarialaista bulkkuina, mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa.

Tuolla kisoissa on satanut tyyliin joka päivä (ei niin, että sen huomaisi niiden pelaajien hiuksista, koska niiden tukat näyttävät TÄYSIN samoilta oli sitten auringonpaiste tai rankkasade), ja nyt (Brasilia-PK –ottelussa) siellä on kolme astetta lämmintä. Kolme! Suomen kesä on kuin Etelä-Afrikka ilman ärsyttäviä torvia.

5 Comments:

 • At 12:52 AM, Blogger roxie said…

  Kiinalaiset on tuttavallisesti "Kinkit". Tosin joskus tulee käytettyä tota termiä joka ikisestä "vinosilmästä". Whatever sanon minä :D

   
 • At 7:52 AM, Anonymous Hyrsky Myrskynen said…

  Ei tarvitse olla isoja kirjaimia siinä sanassa (paitsi lauseen alussa, duh), mutta ei myöskään viivaa. Eli Pohjois-Korea, pohjoiskorealainen. Etelä-Afrikka, eteläafrikkalainen. Myönnän, helpommalla pääsee puhumalla poksulaisista. Kuulostaakin hauskemmalta! Ongelmaksi jäävät enää eteläkorealaiset.

   
 • At 4:42 PM, Anonymous aisha said…

  ^ Etkot? Eikun se sanahan on jo muussa käytössä...

  Fiksua ajoittaa kisat keskelle eteläisen pallonpuoliskon talvea. Toisaalta pelattiinhan lätkän mm:kin tänä vuonna juuri Suomen viikon kestäneen kesän aikana.

   
 • At 6:19 PM, Blogger piia said…

  Lisään tähän, että unkarilaisia tulisi ehdottomasti kutsua Unkuiksi.

   
 • At 11:39 AM, Anonymous Kikka said…

  Oisko ranskalaiset sit rankut ? Nigerialaiset = nigrut (o-oo, liippaa poliittisesti epäkorrektia)

   

Post a Comment

<< Home