LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Monday, December 11, 2006

Kulutusjuhla

Kulutusbloggaaminen on SE juttu nyt blogeissa. Ensin tulivat neuleblogit (joihin en osallistu. Ikinä. Enhän mä osaa mitään sellaista. Eikä kiinnosta), (Ihan yhtälailla kuin kaikkia neulebloggaajia ei voi kiinnosta jonkun random koomikko-wannabe-poliitikon keikkailut ja viinanhuuruiset kohellukset), mutta kuluttaa mä osaan. Ja kulutankin. Generation C(ontent) on Luovat-blogin mukaan muuttumassa Generation C(ashiksi).

Tässä muutama kulutuskommentti:

Ravintola Colorado – Tulimme perjantai-iltana syömään pitkän kaavan mukaan. Pullot viiniä, alkuruoka, pääruoka, jälkiruoka jne. Palvelu oli muuten ihan ok, mutta sitten pääruoka ja alkuruoka tulivat samaan aikaan. Me totta kai halusimme, että pääruoka tuotaisiin vasta sitten kun alkuruoka oli syöty, johon tarjoilija: ”siis haluatte että mä vien nää keittiöön ja sit lämmitetään ne uudestaan?”. No haloo. Ei. Re-heated pasta ei ole ihan ravintolaruokaa. ”No sit meidän pitää jättää ne tähän, koska muuten teidän ruokien saamisessa kestää ihan älyttömän kauan, kun täällä on niin paljon ihmisiä”. Niin mutta eihän tämä nyt meidän syytä voi olla? ”No joo, mut siin menee sit TOSI kauan jos mä vien ne takaisin keittiöön”. No kai talo sentään tarjoaa jälkkärit? ”No mä voin tarjota teille kahvit”. Ei ole avaruustiedettä pitää asiakas tyytyväisenä. Onneksi ystävättäreni on änkyrä ja hoiti meille ne jälkkärit. Ärsytää tollainen. Ärsytää.

Kännykkäkauppa – Sekä Elisa (Forumissa) että Sonera (Yrjönkadun käytävä) tarjoaa ihan huippua palvelua. Mukavia, palvelualttiita ihmisiä. Jee. Sellaisessa paikassa haluaa kuluttaa rahaa.

Hotelli - Jos haluatte matkustaa Sloveniaan (niin kuin monet aivan JATKUVASTI haluavat), niin suosittelen hotelliksi vanhaa vankilaa (oon oikeastaan aika paska suosittelija, koska en ees muista se hotellin nimeä). Se sijaitsee ihan semi-keskeisesti (tosin Ljubljana on postimerkin kokoinen, eli kaikkihan on lähellä), mutta hienous tässä hotellissa (okei, hostellissa) on se, että jokainen selli on eri designerin sisustama. Ovien lisäksi sellissä on kalteriovi, ja päiväksi ainoastaan kalterioven saa lukita, sillä päivisin vankilahotellissa järjestetään opastettuja kierroksia. En ehtinyt kummallakaan Ljubljanan vierailullani sellaiselle kierrokselle, mutta muutamia huoneita kävin vilkaisemassa (ööh, pääasiassa jatkoilla). On siinä tietty charminsa asua entisessä vankilassa.

Jep, kuluttaminen on sitten hauskaa hommaa.

6 Comments:

 • At 8:49 AM, Anonymous mikko said…

  Jep. Colorado koettu vastaavalla tavalla. Eri ongelma, sama hehkeä suhtautuminen asiakkaalle luotuun epäsuotuisaan tilanteeseen.

  Hyvä puoli tuossa kaikessa on tietysti se, että onpahan yksi vaihtoehto vähemmän mietittävänä, kun lähtee ulos syömään.

   
 • At 9:10 AM, Anonymous Mari Koo said…

  Lotta, kiitos! Minun pitää tänään julkisesti puhua kulutusblogaamisesta ja nyt sain kaltaisesi auktoriteetin kommentin käytettäväksi.Puheenvuoroni täytyy siis mennä loistavasti!

   
 • At 9:18 AM, Blogger Lotta said…

  Ööh, siteeraisin vielä itseäni ("oon oikeastaan aika paska suosittelija"), eli ehkä tämä auktoriteetti-sana on vähän liikaa... :-p

   
 • At 9:42 AM, Blogger od said…

  Se hostelli Ljubljanassa on muuten nimeltään Celica, aivan mahtava paikka omastakin mielestä! Ansaitsee suosituksensa. d_(^^)

   
 • At 11:48 AM, Anonymous Anonymous said…

  Myös mulle on käynyt noin Coloradossa, tosin minä ja ystäväni odottelimme jälkiruokaa noin 2 tuntia. :(

   
 • At 9:25 PM, Blogger teija said…

  Tää oli ehdottoman hyödyllinen kulutuspostaus - niin on Ljubljanan reissu suunnitteilla lähitulevaisuudessa ja tonnehan on siis pakko päästä (heti seuraava hotellietappi Barcelonan Camper-hotellin jälkeen, joka luonnollisesti on jokaisen kenkäuskovaisen pyhiinvaelluskohde).

  Onnee vaalikampanjointiin!

   

Post a Comment

<< Home