LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Monday, December 11, 2006

Susihomma

Kiteellä on kaadettu susi, ja nyt siellä pohditaan oliko se oikein vai väärin ja sama keskustelu kun aina kun näkyy susia jossain. Otetaanko pitkäveto siitä, kuinka monta tuntia menee siihen kunnes Lauri Oinonen (Kesk.) lausuu asiasta jotakin? Oinonen on kunnostautunut jossain määrin yhden asian kansanedustajana, ja jos jossain yhteydessä mainitaan susi, niin siellä pian mainitaan myös Oinonen.

Pitäisikö kansanedustajaehdokkaana olla jotain mieltä susista? En v---u varmana aio olla.

8 Comments:

 • At 9:38 AM, Blogger Lupus Celestialis said…

  Sudet eduskuntaan!

   
 • At 10:20 AM, Anonymous Tuomas N. said…

  Meitin kulttuuriministerikin varmaan lopettaa ny sitten tuet sukukansayhdistyksiltä ;)

   
 • At 3:18 PM, Blogger hna said…

  Joo, niin lopettaakin. Se antaa kaikki ne rahat miehellensä... tai ainakin sen jollekin kaverille. Sukukansayhdistykset on IHAN out.

   
 • At 7:58 PM, Anonymous emmi said…

  Enpä ole mitenkään poliittinen ihminen, mutta tulen alunperin pohjoisesta, jossa sudet todellakin ovat ongelma. Koiria on tapettu kotikunnassanikin puolen vuoden aikana n. 5 kpl (11 000 ihmisen kunta). Se on enemmän kuin koskaan. Näistä yksi oli isäni hirvimetsästysporukan koira, jonka tappoi 8:n suden lauma. Koiralla (4 v.) oli kaulassa radio, josta kuului hetken uikutusta ja kun paikalle päästiin (n. 10 min kävellen), koirasta oli enää jäljellä muisto. Kuhmossa ekaluokkalaiset täytyy ajaa kouluun, koska vanhemmat eivät uskalla päästää lapsiaan koulutielle, kun sudet ovat yhä röyhkeämpiä. Lisätietoa voi katsoa vaikka http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/3661.shtml täältä. Ja EU haluaa suojella susia, eikä niitä saisi kaataa.. hmmm.. kukin tehköön siitä omat päätelmänsä. En halua provosoida asiaa, mutta uskoisin Lotta että sinun olisi helppo olla jotain mieltä susiasiassa, jos ottaisit siitä selvää. ;) Ja jos (vai oliko se kun) pääset eduskuntaan, varmaan niin joudutkin tekemään.

   
 • At 9:34 PM, Anonymous Jouni said…

  Äh, ei kai kansanedustajan tarvi välittää muusta kuin sushista?

   
 • At 10:58 PM, Anonymous Anonymous said…

  Lotta, you said: "-mutta on tehnyt politiikka kauemmin kuin komiikkaa ja on kaikesta jotain mieltä.-"

  Ja nyt et aiokaan olla mitään mieltä susista? ;)

  :) Peukut pystyssä että pääset EK:n!

   
 • At 6:42 AM, Blogger Lotta said…

  Hups, kauhea vale päässyt lipsahtamaan "kaikesta jotain mieltä". No, MELKEIN kaikesta jotain mieltä :)

  Kyllä kansanedustajan täytyy sitten ottaa asioista selvää, mutta ennen sitä en halua. Toimi otetaan toki vakavasti, jos se siunaantuu, mutta mielummin teen kampanjaa asioista joista oon ihan liekeissäni.

   
 • At 12:33 PM, Anonymous chapelle said…

  Ei kaikkee tarvikkaan osata/kommentoida... Muuten tulee yhtä hyvä soppa kuin tekijänoikeuslaista. Tsemiä Lotta! Tähän kyseiseen asiaan haluan kommentoida sen verran että Koira ei kuulu meikäläiseen luontoon. Pedot kylläkin. Tottakai susi tappaa jos ja kun koira sitä ärsyttää varsinkin ajotilanteessa. Hankkikaa isompia koiria esim kaukasian-ajokoiria, jolle susi ei pärjää. Suomessa lasketaan olevan n200 sutta eli tilaa on. Jos niistä tapetaan 5 neljässä tunnissa voi vaan kuvitella mitä se olisi jos tappolupia alettaisiin jaella huvikseen. Susia tapetaan varmasti kuitenkin "pimeästikkin". Se kannattaako porotaloutta harjottaa "pitää yllä" on sitten ihan toinen asia. Susi on tappanut ihmisen Suomessa viimeksi 1800-luvulla. Pääkaupunkiseudulla asuu n miljoona ihimistä ja monen lapsen koulureitti muodostuu esimerkiksi liikenteen kannalta vaarallisemmaksi kuin jossain korpikuusen alla. Aika monta röyhkeää kuskia joka päivä... Toivottavasti et Lotta kuitenkaan ikinä lähde Oinosen kelkaan. Edustaja Lauri Oinonen (kesk) kun esitti lakialoitteessaan että sudet, karhut ja muut petoeläimet pitäisi aidata aitauksiin. Muualta luonnosta ne pitäisi tappaa, tarvittaessa lentokoneiden ja helikoptereiden avulla.

   

Post a Comment

<< Home