LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Tuesday, March 06, 2007

12 päivää

Oh sweet moses. Melkein oli pakko laittaa kone päälle eilen illalla, vaikka olin jo pyjamassa, ja varastetulla ajalla koska kellot olivat yli nukkumaanmenoaikani. TV-Nytt kertoi kansanedustaja Petri Salon kommenteista. Petri Salo on vaasalainen poliisi, joka on nyt toisen kauden kansanedustaja. Hän oli vaalitilaisuudessa Vaasassa todennut, että somalit saadaan ruotuun ainoastaan äänestämällä Kokoomusta, ja näin takaamalla Kokoomukselle sisäministerin salkku. Salon mielestä somalit pureskelee huumeita steissillä eikä heillä ole aikomustakaan mennä töihin. Saapa taas olla niin ylpeä rasistisista puoluetovereistani. Ajatelkaa mikä ilo liberaalille, kaupunkilaiselle nuorelle on jakaa puolue noin ahdasmielisen äijän kanssa. Katainen tuomitsi vikkelästi Salon puheet. Hyvä. Uskomatonta, että vuonna 2007 edes joutuu kirjoittamaan tällaisista kommenteista.

12 päivää vaaleihin. Jaksaa, jaksaa. Mä oon niin liikuttunut mun ihanasta vaalitiimistä. Ihmiset antavat omaa aikaansa kampanjan puolesta. Ihanat ihanat ihanat.

11 Comments:

 • At 11:39 AM, Anonymous Anonymous said…

  Tuomitsemisen lisäksi kannattaa myös miettiä mistä tällaiset kommentit tulevat. Salo on ammatiltaan poliisi--vaikka tätä ei saisi ääneen sanoa, niin voisiko olla niin että hänellä olisi pakolaisista jotain sellaista tietoa mitä meillä taviksilla, pakolaisten kanssa harvemmin tekemisissä olevilla ihmisillä, ei ole? Pistää vaan miettimään että jostainhan ne ennakkoluulot syntyvät. Kaikki pakolaiset eivät ole rikollisia, mutta kiistaton rikostilastoihin perustuva fakta on se, että he tekevät lukumääräänsä suhteutettuna enemmän rikoksia kuin kantaväestö.

  Ikävä juttu että Salo meni möläyttämään kommenttinsa noin karkeasti. Nyt se teilattiin suoralta kädeltä asiaa tippaakaan pohtimatta. Keskustelu tällaisista asioista olisi mielestäni ihan paikallaan. Asiallista keskustelua ei toki saa aikaiseksi rasistisilla kommenteilla, mutta ei myöskään hyssyttelyllä ja vaikenemisella.

   
 • At 12:52 PM, Anonymous Olavi von Kvistberg said…

  Suosittelen lukemaan myös Salon omat kommentit asiaan hänen blogistaan:

  http://www.petrisalo.net/blogi.section/pages/blogi_tark2643ff0699.html

  Voi olla, että tiedotusvälineet hieman tarkoituksenhakuisesti valikoivat keskustelusta ainoastaan tietyt asiat ja vääristelevät kokonaisuuttaa saadakseen kohun aikaan.

   
 • At 1:44 PM, Anonymous Tyty 20v. said…

  Kaikkien näiden hyvin asiallisten ja kirjakielisten kommenttien joukkoon haluaisin omalla pienellä äänelläni kajauttaa: Mää ainaki äänestäsin sua, jos vaan asusin sun vaalipiirissä :)
  Fanitan sua kybällä!
  Tsemppiä ja pidän peukut pystyssä sulle :)

   
 • At 2:04 PM, Blogger ptman said…

  Voisitko vielä jaksaa vastata FLUG:in kysymyksiin: http://www.flug.fi/linuxhallintoon/eduskunta2007/vastaukset.html

  Ehkä sivun alalaidassa olevaan sähköpostiosoitteeseen huutelemalla ne saisi jopa näkyviin tuonne sivulle.

  Mukava kun jaksoit vastata IRC-Gallerian vaalikoneeseen. Omalla kohdallani ainakin eniten merkitsevät vaalikonekysymykset.

   
 • At 2:25 PM, Anonymous Anonymous said…

  Salon blogimerkinnän luettuani en voi kuin ihmetellä FST:n harjoittamaa propagandaa.

  Lotan tekstiin viitaten, onko tällainen ala-arvoinen roskauutisointi todella 2000-luvulta? Kenen tarkoitusperiä tämä toiminta palvelee?

   
 • At 3:25 PM, Anonymous Anonymous said…

  Onko Kokoomuksella loppukiri ennen vaaleja?

  6.3.07 HS: Kimmo Sasin kolaria tutkitaan kuolemantuottamuksena
  IL: Kokoomuksen kansanedustaja Kimmo Sasin avustaja Mikko Närhen mukaan Sasilla oli hieman ennen kuolonkolaria väsymyskohtaus.
  YLE: Sasi aikoo jatkaa vaalikampanjaansa.(HUOM! VAROKAA HÄNTÄ LIIKENTEESSÄ, KUN KAMPANJA JATKUU...)

  HS 6.3.07: Katainen tuomitsee kokoomusedustajan rasistiset puheet. Salo sanoi lauantaina vaalitilaisuudessa Vaasassa, että somalit ovat huumeidenkäyttäjiä eikä heillä ole aikomustaan hankkia töitä. Salon mukaan tilanteessa ainoa vaihtoehto on äänestää kokoomusta, joka Salon mukaan saa seuraavan sisäministerin salkun... Kataisen mukaan on valitettavaa, että puolueen ansiokas jäsen levittää ennakkoluuloja. Hän lupaa selvittää asiaa.

   
 • At 6:18 PM, Anonymous Anonymous said…

  Olen samaa mieltä Olavin kanssa. Katsoin myös yuotubesta pätkäs ko. haastattelusta. Kyllä nyt on taas tehty kärpäsestä härkänen, ja loppuheitto sisäministerin salkusta nyt oli pelkkä kevennys. Lotta, perehdyt mahdollisena tulevana edustajana asioihin hieman tarkemmin!

   
 • At 10:12 AM, Anonymous Anonymous said…

  Otahan Lotta selvää Kokoomuksen historiasta. Tällaiset kommentit ovat suhkot normaaleja siltä suunnalta. Eiköhän Kokoomuksella riitä vanhojen IKL:n ja ASK:n perinteen jatkajia useampiakin.

   
 • At 1:20 PM, Anonymous Anonymous said…

  Moro!

  Salo ei ole Vaasasta vaan Alahärmästä. Tyhmä juttu, tyhmä päästää tuollaista suustaan. Tai sanokoot itse mitä tykkää mutta ei sillä äijällä ole mitään valtaa sanoa mitä mieltä kokoomuksessa ollaan tästä asiasta- on ihan sivuraiteilla. ei missään nimessä kokoomuksen kanta. t. oikeasti kokkari

   
 • At 2:20 AM, Anonymous Anonymous said…

  Niin no, kuinka moni muistaa että Kari Rajamäki on demari? Voisi hyvin kuulua ahdasmielisten puolueeseen, tai vaikka nukkuvien puolueeseen mutta että valtioneuvostoon!

   
 • At 9:59 AM, Anonymous Anonymous said…

  kieltämättä luettuani Salon blogin ihmettelen ensimmäisen kirjoittelijan tavoin, jos tälläiset asiaa kaikilta kannoilta pohtivat kommentit listitään heti "rasismina"... tarkoitus on selvästikin puuttua siihen, ettei tälläisiä ongelmia ilmenisi... onko tämä vieläkin niin tabu aihe, ettei siitä voi sanoa mitään kielteiseen vivahtavaakaan... pohditaanhan suomalaisten rikollistenkin auttamista... onko tämä sitten heidän mustamaalaamista ja syrjimistä sekä kotimaalaisia vastaan rasismia, jos samoista asioista ei voi puhua ulmomaalaissyntyisten kohdalla?

   

Post a Comment

<< Home