LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Wednesday, August 29, 2007

Raiskaus on "noloa", t. Panimoliitto

Kännissä olet ääliö –sivusto oli mulle aivan uusi tuttavuus, ilmeisesti kamppis lanseerattiin maanantaina. Kampanjan takana on Panimo- ja virvoitusjuomateollisuus ry ja liuta suuria ja tunnettuja panimoyrityksiä, medioita ja ravintoloita. Vähän hämmentää tää heidän kampanjansa.

Kampanjasivuston etusivulla pitää valita, onko nainen vai mies. Valitsen naisen. Avautuu kuva, jossa sammunut nainen makaa lattialla. Voit klikata eri kohtia kuvasta, löytääksesi eri tarinoita. Kun klikkaat naisen sukkahousuja, alkaa video, jossa sammunut nainen hoipertelee kahden miehen kanssa, ilmeisesti jommankumman miehen kämpille. Ruudulle ilmestyy kysymys: Puolitutun puolituttu on ystävä? Klikkaan ”ei”. Seuraava kuva: Nainen makaa sammuneena sängyllä vatsallaan, kun miehet ensin riisuvat hänet, ja sitten harrastavat hänen kanssaan seksiä. Uusi kysymys: Siistiä vai noloa? No noloa kai, jos noista kahdesta pitää valita. Tosin mun mielestä raiskaus ei ole ”siistiä” eikä ”noloa”, vaan karmea, epäinhimillinen rikos, mutta okei, olkoot näistä kahdesta sitten ”noloa”.

Ruudulle ilmestyy viisaus: ”Harkintakyky ei tullut jatkoille asti”. Anteeksi, kenen harkintakyky? Nainen osoitti huonoa harkintakykyä tullessaan raiskatuksi? Vai miehet osoittivat huonoa harkintakykyä raiskatessaan? ”Huono harkintakyky” on ilmeisesti sivuston pitäjien mielestä tarpeeksi sopiva tapa muotoilla raiskaus. Hämmentävää.

Totta, valistuskampanjat ovat hyviä, ja niiden pitää olla raflaavia ja provosoivia, jotta ne herättävät huomiota, ja toimivat. Mutta on helvetin 20-lukulaista vihjailla, että raiskaus on naisen syytä. Totta, naisella pitää olla itsesuojeluvaisto, ja kännissä vieraiden matkaan lähteminen on tyhmää, mutta se ei oikeuta ketään kajoamaan naiseen. Että voi tuollainen pikkuvideo vituttaa.

6 Comments:

 • At 1:02 PM, Anonymous margo said…

  Ilmeisesti tämä oli kiireessä kehitetty, alunperin oli ilmeisesti niin, että kysyttiin siistiä vai noloa: jos on
  siistiä, todetaan että "Vaikka lääkkeet veisivät taudin, häpeä
  säilyy". Mikäli valitsee nolon, todetaan että "Tippuri tarkoittaa sitä
  että selvisit vähällä".

  Se, että raiskauksesta "selviää vähällä" sai kaimasi bloggaamaan: http://blogit.claymountain.com/ike/index.php?/archives/1420-Kenensyy.html

   
 • At 1:04 PM, Anonymous margo said…

  Linkki ei taida näkyä kokonaan, loppu on:

  /archives/1420-Kenensyy.html

   
 • At 1:49 PM, Anonymous Anonymous said…

  Mä taidan kuulua vähemmistöön, kun en kyllä tajunnut, että kyseessä on raiskaus? Mun mielestä se klippi kertoo kehnosta harkintakyvystä, tai jotenkin sellaisesta helposti tunnistettavissa olevasta humalaisesta sekoilusta.

  Musta klipin pointti on, että "ei ehkä kantsi panna kahden puolitutun kanssa kännissä, ku se saattaa ehkä aamulla vituttaa", mikä on varmaan monessa tapauksessa lähellä totuutta. Ei tietty aina. Ei ryhmäseksi välttämättä vituta, vaikka olisi ollut kännissäkin.

  Mutta toi "siistiä vai noloa" on niin naiivi kysymys, kun sivusto on kuitenkin suunnattu (varmistuksesta päätellen) yli 18-vuotiaille.

   
 • At 6:31 PM, Anonymous The race of mankin is weak said…

  Miten helevatassa joku (siis edellinen Anonyymi) ei voi tajuta, että tajuttoman ihmisen kimppapaneminen on raiskaus? Vitti, mä menetän uskoni ihmisyyteen, kun luen tollaisia ääliökommentteja!

   
 • At 10:20 PM, Anonymous lucia said…

  Öö, itsekin tulkitsin videon kuten ylläoleva anonyymi, koska en kai tajunnut, että videossa naishlö olikin tajuton (??), ja vähän ihmettelin tuota ns. raiskauskohua.

  Ja kyllä, olen sitä mieltä, että tajuttoman ihmisen kimppapaneminen on raiskaus ja että naista ei missään olosuhteissa tule eikä voi syyttää raiskatuksi tulemisesta. En kuitenkaan ole varma, että tuon videon on tarkoitettu esittävän raiskaustilannetta (vaan sen sijaan lähinnä tuollaista useille tuttua kännihölmöilyä). Että.

   
 • At 4:34 PM, Anonymous Anonymous said…

  Vastauksena tuohtuneelle "the race..." -nimimerkille. En missään nimessä ajatellut, että klipin nainen olisi tajuton ja hyväksikäytetty. Mielestäni hän on vain kännissä, holtiton, ajattelematon, muttei tahdoton. Luulen, että tätä on haettu tässä kampanjassakin, mutta selvästi epäonnistuttu, kun klippi aikaansaa näin monenlaisia tulkintoja.

   

Post a Comment

<< Home