LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Tuesday, August 14, 2007

Reilu meininki

Mikä on reilun kahvin vastakohta? Hyvä kahvi, voisi sanoa jos olisi näsäviisas. Monissa paikoissa (ja kun sanon paikoissa, tarkoitan kansalaisjärjestöjä) luottamushenkilöt tekevät päätöksen, että meillä juodaan pelkkää reilua kahvia, ja liimailevat innoissaan tarrojakin kaapin oviin ilmoittaakseen myös vieraille, että he ovat moraalisesti korkeita ihmisiä ja eettisesti kuluttava järjestö. Sitten niissä järjestöissä on kuitenkin sellainen superihana rouva joka on toiminut ikuisuuksia siinä järjestössä, ja hoitaa kahvinostamiset (jokaisessa järjestössä on tällainen rouva), ja hän kuitenkin salaa ostaa Presidenttiä. Siksi niin monet luulevat, että reilu kahvi on hyvää. Se on suuri väärinkäsitys.

Tuo oli kamalan rumasti sanottu, varmasti on olemassa hyvääkin reilua kahvia, mulle vaan on osunut kohdalle huonoja versioita. For the record: jos on valintamahdollisuus, niin ostan reilua versiota. Kuten banaaneissa. Nykyään saa Reilun Kaupan valkkariakin. Sitä mä olen ostanut monta kertaa. Koska mä olen suuri hyväntekijä. Haastankin kaikki juomaan enemmän valkkaria. Ihan globaalin solidaarisuuden merkeissä. Tai kuten Topi Sorsakoski sanoo tämän päivän Ilta-Sanomissa: ”En kannata täydellistä raittiutta”.

5 Comments:

 • At 2:49 PM, Anonymous Anonymous said…

  Niinpä, nykyisin on niin paljon reiluja tuotteita ja kahvia, että on kyllä aika toope jos väittää reilua kahvia yhdeksi ja samaksi pahaksi kahviksi... jep, ensimmäiset markkinoille tulleet ei olleet oikein onnistuneita tuotteita. Susta vois tulla reilun kaupan lähettiläs Erkki Toivasen jälkeen?

   
 • At 2:35 AM, Anonymous Anonymous said…

  Kävelen kohti kahvipöytää. Vastaani liihottelee harma hahmo, käsissään valkoinen kuppi. Lotta puhuu karkealla äänellä, haudan takaa niin kuin sen suu olisi täynnä jauhamattomia papuja: "juo tästä Presidentin malja".

  Tartun kuppiin ja juon. Kupista nousee käärmeitä. Juon. Ruskea neste valuu huuliltani maahan, juon korvikkeen katkeraan loppuun asti. Lotta hymyilee ja huutaa: totisesti, juo reilu kuppi pohjaan saaakka, juo litran malja! Ei enää arabicaa! Ei espressoa!

  Korvike kirpoaa huuliltani, tuijotan harmaata hahmoa, Lotan puku häviää hämärään. Vielä hetki ennen pimeää. Kysyn: saiskos vielä latte macciaton?

   
 • At 2:28 PM, Anonymous Anonymous said…

  Jos tykkäät tummapaahtoisesta, kokeile ruotsalaista Classic Reko -kahvia. Reilua on ja uppoaa ainakin meikäläiseen paremmin kuin suomalaiset vaaleat paahdot.

   
 • At 9:30 AM, Anonymous Anonymous said…

  Clipper - espresso
  Percol - espresso
  Gran Palomar - espresso
  Noi on ainakin helvetin hyviä.

   
 • At 2:05 AM, Blogger Kee said…

  camoon Lotta ! Reilun Kaupan tuotteilla ei ole mitään tekemistä hyvänkeväisyyden kanssa.

  Ne on vaan yks sosialistien keksintö tuoda heidän punaisia aatteitaan ihmisten ruokapöytiin ja samalla rahastaa hölmöjä

   

Post a Comment

<< Home