LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Tuesday, July 24, 2007

Hol van az uj Harry Potter?

Sain Potterin loppuun. Huh. En puhu juonenkäänteistä, jos joku ei ole vielä saanut kirjaa loppuun. Tää oli jännittävin kirja vielä. Lukijalle ei anneta hetkeäkään armoa, vaan säpinä alkaa heti. Luin kirjaa Szechényi kylpylässä, aurinkotuolilla, ja murahtelin ja ähisin itsekseni. Välillä oli pakko laittaa kirja kiinni, ja laittaa vaikka aurinkovoidetta, tai käydä uimassa ihan vaan siksi ettei pystynyt lukemaan. Aaargh. NIIN jännittävää. Ihan liian jännittävää. Mutta superhyvä kirja se oli. Paras ehkä. Pelottava, mutta paras. Ja viimeinen. Buu. Tavallaan. Ilmoitattehan heti kun ootte lukenut kirjan, niin voidaan puhua siitä. Lukupiiri, jee!

Budapestissa oli ihanaa (Budapest volt nagyon szép), vähän niin kuin olisi kotiin (othon) mennyt. Vähän lämmintä oli (meleg volt), 40 astetta joka päivä (minden nap). Nyt Unkarissa (most Magyarországon) on annettu joku korkeimman luokan (punainen) (piros) säävaroitus, koska on niin kuuma, että odotetaan henkilövahinkoja.

Menimme kirjakauppaan keskellä yötä, suoraan baarista puoli kolmen aikaan. Olin varma, että se olisi jo kiinni, mutta päätimme tarkastaa. Eipä ollut kiinni, ei. Me oltiin ainoat asiakkaat. Päräytin innoissani kirjakauppaan ja huudahdin Hol van az új Harry Potter?! (kyllä sitä extreme tilanteissa puhuu vaikka mitä kieliä ihan sujuvasti). Matkakumppani otti kuvan tästä historiallisesta tilanteesta. Muuten leikimme aika perusturisteja.

Miten kamalaa olla Alli Paasikivi, kun sinut muistetaan AINOSTAAN yhdestä asiasta? Niistä. Ja että ne olivat niin näkyvät, että ne ovat raivanneet tiensä jopa yleiskieleen. Conanissa haastateltiin Adam Sandleria, ja hän sanoi ”and she put them out with her arm flap”, ja se oli käännetty ”ja hän sammutti ne allipaasikivillään”. Ellen Svinhufvudilla on sentään kakku. Ja Arajärvellä pussy whip. Oops, mikä feministi mä oon, joka noin sanon?

10 Comments:

 • At 9:41 AM, Anonymous Pöpö said…

  Alkutekijöissään on Potteri (just vasta pääsivät The Burrow'iin), kun työt rajottaa lukemista, joten ei juonipaljastuksia! Jännää on, junamatkat loppuu kesken.

   
 • At 1:18 PM, Anonymous aspee said…

  Mulla on vasta tulemassa Amazonista, joten hold your horses.

   
 • At 2:25 PM, Anonymous Raisa said…

  joko olet törmännyt www.badgerbadgerbadger.comin innoittamaan potterpotterpotteriin? kts. http://thefifthdistrict.com/potter/

   
 • At 4:07 PM, Anonymous Yuli/Yules/Juli/Jules/Julia said…

  Luin juuri Potterin edellisyönä loppuun (o4.oo, beat that! :), ja itkin viimeiset 1oo sivua. Ehdottomasti yksi parhaista Pottereista, vain erään henkilön kohtalo jäi surettamaan niin kamalan paljon (you know Lotte, the one with the Patronus of a doe...) :'(.
  Kunpa jostain löytyisi pian joku uusi Rowling!!

   
 • At 7:28 PM, Anonymous auRa said…

  Hohoo, luin lauantai-iltana/yönä, lopetin viideltä. Nobbad at all. Tykkäsin et se ei sittenkään ollu sellanen täysin suorasukainen läpiveto, mitä pelkäsin. Vähän tosin olin eri mieltä siitä, keiden olis pitäny kuolla ja keiden ei (sori, nyt mä spoilasin et jotkut kuolee).

   
 • At 11:01 AM, Blogger Kriisi said…

  Onks epäreilua puhua Potterista ennen kuin suomenkielinen laitos ilmestyy? Lienee mahdotonta olla puhumatta :-) Oli se kyllä hieno, mutta kaikkein eka raato oli Niin Väärin Ja Aivan Turha.

   
 • At 12:29 PM, Anonymous Anonymous said…

  Pidin erittäin paljon kirjasta (sain eilen loppuun), mutta jotenkin se viimeinen luku härnäs. En pitänyt siitä. Ilman sitä, ehdottomasti paras Potter-kirja.

   
 • At 1:58 PM, Blogger Lotta said…

  Ihan samaa mietin itekin. Jotenkin se viimeinen luku ei ollut oikein mun makuun (tai ei ehkä se itse kappale, mutta tuon tyyppisen kappaleen sinne laittaminen).

  HUOM! ***SPOILER WARNING!***
  Jos et halua tietää kuka kuolee, niin lopeta lukeminen nyt!

  Mua harmitti eniten se, että SEKÄ Lupin että Tonks kuolivat. Tarinan kannalta ei ole mitään väliä sillä, olisi vain yksi kuollut. Ja nyt pikku-Teddy jäi ihan yksin. Se itketti :)

   
 • At 3:19 PM, Anonymous Anonymous said…

  Kärsiikö kukaan muu Potterin jälkeisestä masennuksesta (kansainvälisesti tunnetusta PPD:stä)?

   
 • At 5:05 PM, Anonymous Sofia said…

  Kärsii! Siis Potterin jälkeisestä masennuksesta. En voi kertakaikkiaan käsittää, että nyt se on sitten loppu. Slut. Finito. The End.
  Byääh!
  Mutta siihen kuolemaan liittyen, johon täällä on jo parissa aiemmassa kommentissa viitattu - Couldn't agree more!! Mua kyllä vedätettiin tällä kertaa aivan kuus-nolla, sillä olin jo vakuuttunut että ko. henkilö on sittenkin, kaikesta huolimatta, pahis. Vaan eipäs ollutkaan..
  Ja edelleen -spoiler warning- (vai voitaisiinko sopia, että näitä kommentteja lukevat nyt sitten VAAN henkilöt, jotka ovat perillä viimeisistäkin juonenkäänteistä...) (tai no, ehkei sittenkään, sillä en soisi Lotan blogin lukijakunnan vähenevän) -- samaa mieltä siitä, että miksi, oi miksi, sekä Remuksen että Nymphadoran piti kuolla?

  Viimeisestä kappaleesta olen myös (yllätys, yllätys) samaa mieltä. Olisin halunnut ehkä kuitenkin itse pienessä mielessäni pohtia, mitenköhän niille kaikille käy..

  Jos joku ihana ja energinen ihminen jaksaa perustaa Elämää Potterin Jälkeen - Onko Sitä? -kerhon, niin ilmoittaudun heti jäseneksi.
  Sillävälin - hang in there, kohtalotoverit!

   

Post a Comment

<< Home