LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Thursday, June 28, 2007

Lainkiertokehotus ja -idea

Suomessa on nyt kärvistelty tupakkakiellon kanssa kuukausi, ja britit seuraa perässä. Ensi sunnuntaina Englannissa tulee voimaan uusi tupakkalaki, joka kieltä polttamisen ravintoloissa, pubeissa jne. Suomessa ei mun mielestä vielä kovin innovatiivisia ratkaisuja lain kiertämiseksi olla keksitty, mutta muualla on. Esimerkiksi eräs irlantilainen pubi osti vanhan koulubussin, jonka se parkkeerasi pubin pihalle. Eli jos sataa tai on vaikka pakkasta, niin voi mennä sinne bussiin tupakalle. New Yorkissa yhdellä baarilla on limusiini joka hoitaa saman asian. Nerokasta. Toi saattaa kuitenkin olla hieman hankala juttu toteuttaa joka ikisessä baarissa. Voin just kuvitella kun Kantis vetää bussin jalkakäytävälle, Ruoholahdenkadulle. Siinä sitten ollaan; liikenne tukossa, ja tunnelma pilalla.

Mutta vaikka noi bussit ja limukat ovat hyviä ideoita, niin tupakkapalkinto täytyy kyllä lähettää Englantiin, Wellington Armsin pubinpitäjälle Bob Beechille. Wellington Arms tulee nimittäin olemaan ainoa baari koko Englannissa, jossa saa maanantain jälkeenkin polttaa. Siitä tulee nimittäin vierasta maaperää. Tää kaveri on nero!

Wellington Armsista tehdään nimittäin Redondan konsulaatti, ja silloin se on ulkomaista maaperää. Silloin siellä saa siis polttaa jos haluaa, ja myydä verovapaata viinaa. Redonda on joku ihan pikkuinen saari Karibialla. Se on noin 2 km2:n kokoinen ja sijaitsee 50 km Antiguasta. Ja: tää saari on autio. Edes sen saaren hallitsija King Robert the Bald, eli kuningas Robert Kalju, ei asu siellä, vaan Antigualla

Saattaa hyvinkin olla että mun nyt pakko virallisesti perustaa se Lottalandia, ja laittaa muutamakin konsulaatti pystyyn. Silloin voisi saada itselleenkin ehkä diplomaattisen koskemattomuuden. Ja onhan valtioita ennenkin pystytetty valtioiden sisään. Vaikka Vatikaani.

6 Comments:

 • At 11:56 AM, Anonymous Anonymous said…

  Helpotusta tupakantuskaan, eli anniskelupaikat, joissa saa vielä polttaa:

  http://www.iltasanomat.fi/uutiset/sivu.asp?id=1378338

   
 • At 1:54 PM, Blogger Nikke said…

  Nerokasta.

  Itse olin ajatellut että Elisa voisi myydä puhelinkoppinsa tupakkakopeiksi. Olisihan se kovin kätevää kun ei katukuvasta poistuvia hökötyksiä tarvitsisi romuttaa ja kymmenen vuoden päästä se voisi olla retroa.

   
 • At 3:02 PM, Blogger Kriisi said…

  Puhelinkopeista oli kuulemma käyty keskustelua, kun yliopisto tarvitsi puhelueriöitä opiskelijoille paikkoihin, joissa muuten toivottiin hiljaisuutta.

  Oli kuulemma kaatunut siihen, että hajuhaitat olisivat liian suuret. Ulkotiloissa vielä menisi, mutta sisällä nenään iskee liian pistävästi puhelinkoppien ns. sekondäärisen käytön seuraukset.

   
 • At 4:24 PM, Anonymous Pöpö said…

  Ping! Sinut on haastettu!

   
 • At 1:39 PM, Anonymous juhis said…

  Ääh! Ei tarvitse perustaa omaa valtiota kun sellaisen voi kätevästi ostaa pikkurahalla!!!

  http://en.wikipedia.org/wiki/Principality_of_Sealand

   
 • At 1:12 PM, Anonymous Kai said…

  ALTHOUGH plans to turn the pub into an embassy to escape the smoking ban have gone up in smoke, there are still plenty of reasons to visit this charming Southampton pub.

  http://www.scenesouth.co.uk/mostpopular.var.1526949.mostviewed.the_wellington_arms_freemantle_southampton.php

   

Post a Comment

<< Home