LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Monday, July 09, 2007

Google Bordello

Tanskan NRJ:n aamushow’lla on nimenvaihtopalvelu. Ihan ilmaiseksi ne vaihtavat ihmisten nimet parempiin. Kerran ne soittivat Retkipalveluun Suomessa. Heidän mielestä Retkipalvelu oli valtavan huono ja vaikea nimi, ja että parempi nimi aivan varmasti myös vaikuttaisi liikkeenvaihtoon positiivisesti. Vastaanottajapäässä ei oltu ihan yhtä vakuuttuneita tuntemattomasta tanskalaisesta, joka aivan out of the blue soitti ehdottaakseen nimenvaihdosta. Retkipalvelu vakuutti, ettei halunnut uutta nimeä. Ehtivät tanskalaiset sen kuitenkin heille antaa. ”From now on you are Søren Nielsen”. Mullakin on nimenvaihtopalvelu. Vaihtaisin Gogol Bordellon nimen Google Bordelloksi. Salee olisi parempi.

Neljä työpäivää vielä ennen kuin loma alkaa. Mä latailen nyt jo kirjalistaan vaikka mitä. Mä aion lukea ihan sikana loman aikana. Nyt on käynnissä viimeisin Potter (tietysti). Kauheasti on kaikkea mitä PITÄISI lukea, mutta välillä olisi oikeasti vaan tosi ihana lukea jotain helppoa ja koukuttavaa Agatha Christie –juttua tai jotain. Sellainen kirja minkä saisi illassa luettua.

Ystävättäreni (32 v.) tunnusti äskettäin lainanneensa Lotta-sarjan (tytöt varmaan ainakin muistaa Merri Vikin Lotta Månssonin) viimeisimmät osat kirjastosta, lasten- ja nuorten osastolta.Tästä ei ole montakaan viikkoa aikaa, kun pohdin, että olisi ihan mahtavaa lukea Neiti Etsivä –kirjoja taas (etenkin nyt, kun Neiti Etsivä –leffakin on tulossa!). Ja mitä syvemmälle nostalgiaan ryvin, sitä kovempi tuli halu lukea muitakin nuoruuden lempparikirjoja. Onkohan esimerkiksi Tiina-kirjoja tullut sen jälkeen kun mä olen lopettanut niiden lukemisen? Ja mitä helvettiä Tiinalle oikein tapahtui?! Mä oon lukenut varmaan kymmeniä Tiina-kirjoja, osan useammin kuin kerran, ja mulla ei ole mitään muistikuvaa enää mitä niissä tapahtui. Miten tää on mahdollista? Onko tää vanhuutta, ovatko kaikki muutkin unohtaneet? Oottehan, please?Kolmas suosikkisarjani, ja se joka ehkä oikeasti oli ihan numero ykkönen, oli tietysti Sweet Valley Twins. Niitä aloin lukemaan jollain Amerikan matkalla 9-vuotiaana, kun niitä ostettiin pieni kasa. Sen jälkeen isälle laitettiin tilauslista mukaan joka kerta kun hän kävi USA:ssa. Sen verran ison vaikutuksen Jessica ja Elizabeth Wakefield muhun tekivät, että (ensinnäkin vielä edes muistan niiden nimet ja kavereiden nimet ja kaikkea) vielä aikuisena (tai, no 17-vuotiaana) katsoin Sweet Valley Twinsistä tehtyä TV-sarjaa TCC:lta.

13 Comments:

 • At 3:05 PM, Blogger PartyFlickan said…

  Oih! Lotta-kirjat :) Jos joku tahtoo myydä niitä niin vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua osoitteeseen partyflickan-blogi@hotmail.com

   
 • At 3:14 PM, Anonymous Anonymous said…

  Tiina oli jotekin tosi nössö ja sillä oli ihan käsittämätön kuri. Vanhemmat suuttuivat jos vaatteet likaantuivat leikeissä, eikä Tiina uskaltanut mennä kotiin.

   
 • At 7:55 PM, Blogger Suojakänni said…

  Voi lol apua... luin tuosta Lotta-kirjan kannesta "B WAHLSTRÖMS FUCKBÖCKER"

   
 • At 9:30 PM, Anonymous Riuku said…

  Minä tein Tiinasta prosemmaesitelmänkin, jotta saisin lapsuudenaikaisen ympyrän sulkeutumaan... Kymmenen vuotta nuoremmat kurssikaverit tuumasivat vähän että who the hell is Tiina? Tiina tekee kirjoissa kaiken Juhan pillin mukaan eikä saa "urotöistään" palkinnoksi mitään, kun kerran tytöistä ei ole mihinkään - suosittelen ko. kirjoja luettavaksi uudelleen kaikille niitä kersana lukeneille, jos haluatte saada verenpaineenne nousemaan :-)

   
 • At 9:12 AM, Anonymous chinchilla said…

  Enää vajaat kaksi viikkoa viimeiseen Potteriin! Ei meinaaa töistäkään tulla mitään sitä ajatellessa. Pakko mennä katsomaan se uusi elokuva tässä välissä, voisi edes vähän helpottaa odottamista.

   
 • At 5:44 PM, Anonymous Anonymous said…

  Hei!
  Olis muuten kiva tietää mitä kirjalukulistallesi on jo kertynyt?
  Ihana blogi sulla, monesti tulee hyvä mieli kirjoituksistasi.

   
 • At 5:47 PM, Blogger aisance said…

  Onko Sweet Valley Twins ja Sweet Valley High sama asia...? Kun mun kirjojen kannessa lukee High ja se ohjelmakin oli (muistaakseni) sen niminen. Henkilöt ja juoni siis samat. Vai häh? En ymmärrä..

   
 • At 6:35 PM, Blogger Lotta said…

  Aah, kyllä vaan. Ensin Sweet Vallleyn kaksoset olivat yläasteella (?)(Sweet Valley middle school), mutta kasvoivat sitten ja menivät high schooliin :)

  Anonymous: Mä voin ruveta päivittämään mun kirjalistaa tänne, voidaan pitää lukupiiri! :)

   
 • At 10:14 AM, Anonymous Anonymous said…

  Kiitos.

  Olen miettinyt useita kertoja vuosien saatossa, mikä oli se kirjasarja, joka vei pienen ujon punatukkaisen tytön mukanaan...sweet valley high. oi niitä tyttöunelmia! <3

   
 • At 3:49 PM, Anonymous silmukka said…

  Neiti Etsivien vikana oli että kyseisen neitosen koko elämänhistoria kerrottiin joka kirjan alussa (ja sehän oli sarja, eikä mikään lyhyt sellainen, niin että kertausta tuli vähän liikaa...)

  Tiina-kirjat olivat ihan ookoo mutta nykytytöille varmaan vähän pliisuja, Tiinahan oli olevinaan radikaali poikatyttö, mutta nykyään siinä ei ole mitään radikaalia.

  Sweet Valley High-kirjoja sain jatkuvasti joululahjoiksi enkä pystynyt lukemaan ainoatakaan kun olivat niin ällövaaleanpunaista jenkkikioskikirjallisuutta!!! Hyi oksu...

   
 • At 12:20 AM, Anonymous Yuli/Yules/Juli/Jules/Julia said…

  Apua, tuntuu että kaikki ovat tuosta vain joko unohtaneet/ jättäneet tahallaan huomioimatta oman lapsuuteni lempilempilempilempikirjasarjan (ikinä); Anna- kirjat!!

  Ah niitä kesäpäiviä keinussa Anna- kirja sylissä, kuvitellen miten itse eläisi siihen aikaan kun naiset olivat vielä naisia ja miehet miehiä. Tosin älkää käsittäkö tätä väärin, olen erittäin feministinen henkilö, kauan eläköön vapaus, veljeys ja tasa-arvo ja muita kivoja tunnareita...

  Lukiko kukaan muu teistä kenties L.M Montgomeryn Anna- kirjoja? Mitä piditte Runotytöt- sarjasta?

   
 • At 5:52 AM, Blogger aisance said…

  Tänjuu. :)

   
 • At 3:47 PM, Anonymous Anonymous said…

  Runotyttö on musta parempi kuin Anna, siinä oli vähän sellaista synkkyyttä mukana, Anna oli liian sirkeä ja reipas.
  Tiina-kirjat on aivan törkeitä, Tiina on mukamas reipas poikatyttö, mutta oikeasti yrittää vaan miellyttää Juhaa, yök. Yks hyvä suomalainen tyttökirjasarja on Selja-kirjat. Niistä tykkäsin, pitäisi lukea niitä uudestaan.

   

Post a Comment

<< Home