LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Thursday, November 22, 2007

Osta jotain

Viimeinen Presso tuli lauantaina. Viimeinen lehti oli hyvä, ja oon valtavan harmissani, että lehti lopetettiin. Käytiin eilen keskustelu erään Miehen (kyllä, huomatkaa ISO alkukirjain, sitä ei ihan kenelle tahansa laiteta) kanssa siitä, miten usein tulee jälkikäteen harmiteltua jotain lopetettua. Usein kuitenkin huomaa, ettei ole kuluttanut tuotetta, ja saa siten syyttää ihan itseään, jos se lopetetaan (poislukien vaikka Radio City, koska radiolupaspektaakkeli onkin Suomessa ihan oma sirkuksensa). Tiedätte: ”Mitä? Miksi se-ja-se-baari suljettiin? Sehän oli tosi kiva!”. Kuinka usein kävit siellä? ”No en mitenkään hirveän usein, mutta…”. Pressosta mulla on kuitenkin puhdas omatunto, sen tilasin ja maksoin siitä asti kun lehti alkoi ilmestymään. Nyt mä tarviin korvaavaa lauantailukemista.

Huomenna on Älä osta mitään –päivä. Toisaalta on myös Osta jotain –päivä. Tai sehän on joka päivä. Kuten se on erässäkin Facebook-ryhmässä muotoiltu: When you keep your money in your wallet, you don't protest against Coca-Cola, McDonald's or Nestlé. They don't give a shit. You only protest against your local entrepreneurs and merchants. People who invest their lives in providing you with the stuff you want.

6 Comments:

 • At 12:49 AM, Blogger Santeri Ketola - President of the United Nations Youth Association Finland said…

  jaa onkohan ihan noin, ja harvoin se raha lompakkoon jää vaan löytää tiensä esim kauppahalliin tai punjab kebabiin, ja näin tukee näitä korttelin sisällä olevia hyviä juttuja. Musta tuo on yhtä hyvä päivä kuin rasisminvastainen viikko, autoton päivä ja janopäivä, pointtina ei oo että noi hommat saatais konkreettisesti lopetettua sillä hetkellä (joo, oon kyyninen realisti), vaan et tyypit jotka ajaa just duuniin ja kuulee jotain paasausta autottomasta päivästä, joko funtsaa sitä et miks ne ajaa yksin autolla 2km matkan, tai et ainakin vaihtais kanavaa. :)

  Mut tuli vaan älynväläys mieleen tuosta "älä osta mitään"-päivästä, kun jos ihmiset santsaa ruokaa ettei tarvitse tuolloin mennä ruokakauppaan, niin eikö samalla tavalla voisi santsata esim. farkut, aurinkolasit tai paidan, että pääsee sen "älä osta"-päivän yli?:P Ehkä tuota jo tehdään, rahamarkkinat heilahtaa yläkenoon päivää ennen ja sit jyrkkä pudotus ennenkuin jouluhullutus alkaa. Kelaas sitä?:)

  t.Santeri från FB

   
 • At 12:26 PM, Anonymous Laura said…

  Voi minäkin harmittelin ihan hirveästi Presson lopettamista... Tulee ikävä sitä lehteä! Tuli tuossa hetki sitten Kauppalehden perjantainumero ja ei se korvaa sitä mitenkään...

   
 • At 5:48 PM, Anonymous pinkdress said…

  demistä löysin sun blogin, ja mietin että kuka ihme sä oot, kun siellä susta puhuttiin, kuin jostain julkkiksesta(kaikki tiesi kuka olet) ja sitten luin että oot nrj-juontaja :) kiva... Tässä koko ajan nrj:tä muuten kuuntelen.

   
 • At 9:24 AM, Anonymous Jarmo J said…

  Ettei ois ollu hra D toi sun Mies? =)

   
 • At 12:30 PM, Blogger Lotta said…

  Meinaatko, että mulla on niin paljon miehiä, että oon käynyt läpi jo hra A:n, hra B:n ja hra C:n? ;-D
  Yritän käännellä päässäni, mutta ei, ei tämä ole hra D. En saa sen nimeä millään muutettua D:ksi. Sä taidat tietää jotain, mitä mä en tiedä :)

   
 • At 10:52 PM, Anonymous Anonymous said…

  Oikeasti Älä osta mitään -päivä on kyllä vasta tämän viikon perjantaina (www.alaosta.fi), se on aina marraskuun viimeisenä perjantaina.

  Mutta voi ÄOM-päivää viettää toki muulloinkin. Vaikka joka viikko.

   

Post a Comment

<< Home