LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Monday, November 26, 2007

Tähtiviikonloppu

Olipa kuulkaa sellainen tähtiviikonloppu. Olin keikalla Savonlinnassa Etelä-Savon Yrittäjien vuosijuhlassa. Mun jälkeen bileissä oli vuorossa Danny-show! Siis oikea Danny! Iso-D! Tavallaan voisi ajatella, että mä lämppäsin Dannya, jos haluaa. Ajatella, siis samalla keikalla Dannyn kanssa. Silloin on saavuttanut jotain urallaan, kun pääsee esiintymään Dannyn kanssa. I have arrived.Matka Savonlinnaan meni kivuttomasti, yksikään tietokone tai kauko-ohjausjärjestelmä ei kaatunut. Panikoin hetken, kun sain lippuni, koska siinä luki ”vaunussa lemmikkejä”, ja se vaunu oli sellainen pikkukoppi, jossa oli 6 paikkaa. Paniikki meni ohi, kun vaunu tuli täyteen, eikä kellään ollut lemmikkejä. Parikkalassa vaihdoin junaa, ja siellä sitten joku nainen istuutui minua vastapäätä piskinsä kanssa. Yritin töniä koiraa lempeästi (yeah, right) mutta päättäväisesti pois jaloistani, aina kun se yritti haistella mua. Jossain vaiheessa mua alkoi aivastuttamaan. En ole varma johtuiko se siitä koirasta vai nuhasta, mutta olin iloinen, ja mielenosoituksellisesti aivastelin niin paljon kuin pystyin, naisen suuntaan, telepaattisesti viestittäen: Kato nyt, ei koiria pidä tuoda ihmisten juniin.

Yöpyminen olikin sitten eri juttu. Vitun humppa. Mun huone oli 3 kerroksessa, mutta pohjakerroksen humppaorkesteri olisi saattanut yhtä hyvin soittaa naapurihuoneessa, niin hyvin musiikki kuului. Mulla oli Conan O’Brian päällä täysillä volyymeilla, mutta ei auttanut. Se oli jotain superhumppaa, jota ei estä tai eristä materia, vaan se operoi jollain täysin eri aaltopituudella, joka kumoaa kaikki muut äänet. Mua alkaa harmittaa, etten mä katso enemmän actionleffoja ja McGyvereita ja sellaisia. Sieltä olisi saattanut oppia hyödyllisiä taitoja, kuten miten kokonaisesta rakennuksesta (tai ainakin kajareista) saisi sähköt katkaistua. Mutta hotellihuoneesta oli oikeasti suhteellisen kaunis näköala. Pitää kesällä lähteä vähän maakuntamatkailemaan kotimaassa.

8 Comments:

 • At 6:55 AM, Anonymous Pöpö said…

  1. Siinä koko junassa oli ehkä just ne kuus paikkaa lemmikkien kanssa matkustaville, mäihällä toinen samanlainen koppi toisessa päässä, eli yhteensä 12 paikkaa.
  2. Se koppi on saatanan keksintö, yritäpä sulloa sinne vaikka ihan kaksikin koiraa: uros ja narttu, jotka haluavat sekstailla, uros ja uros, jotka machoilevat toisilleen, narttu ja narttu, jotka haluavat tappaa toisensa - tai jos hyvin käy, niin koirat, jotka haluavat leikkiä keskenään. Tai ihan vaikka kissa ja koira. Siis yli yksi kappale ihan mitä tahansa lajia.
  3. Sen kopin ilmastointi/lämmitys toimii hyvin harvoin.
  4. Viereiseen koppiin on sullottu tupakoitsijat ja tupakan savu puskee yleensä sinne lemmikkikopperoonkin.
  5. Jos on allerginen tai ei muuten vaan halua matkustaa lemmikkien kanssa samassa tilassa, ni siitä voi mainita lippua ostaessa. Siellä junassa on kuitenkin aika monta lemmikitöntä paikkaa.

   
 • At 8:54 AM, Blogger Satu said…

  jees, samaa mieltä pöpön kanssa. kyllä koirallistenkin on pakko saada matkustaa junalla - ei kaikilla varaa autoon, eikä muita vaihtiksia paljon ole aina. jos haluut luksusta, maksa vähän lisää ja varmista, ettei vaunu ole koirallinen - sen voi saada ehkä ilmaiseksi pyytämälläkin.

   
 • At 9:43 AM, Anonymous Anonymous said…

  Milläs niitä koiria sitten on tarkoitus kuljettaa, jos ei halua lähteä autolla ympäri Suomea ajamaan ? Ja se oli lemmikkivaunu, siis juuri LEMMIKKI, ei sinun olisi siellä pakko ollut istua. Samaa mieltä pöpön kanssa.

   
 • At 9:57 AM, Anonymous Anonymous said…

  Samaa mieltä edellisten kanssa, suunnilleen eka kerta, ku oon eri mieltä Lotan kanssa (näin siis blogiin pohjautuen). Koirat rock!

   
 • At 11:11 AM, Anonymous Anonymous said…

  Mä olen yksi koiran kanssa usein matkusteleva ja vaikka en Suomessa asukaan, niin luulen, että sielläkin on koiria varten tosiaan varattu vaan muutamia yksittäisiä paikkoja. Lippuja varatessa pitää ilmoittaa olevansa vaikkapa allerginen, jollei halua piskien, kattien tai muiden otuksien kanssa samaan junaan. Hätätilassa voi evakoida itsensä ravintolavaunuun. Sitä paitsi: useimmat koirat käyttäytyvät junassa aika mallikelpoisesti. Viimeksi kun olin itse koiran kanssa matkalla pari viikkoa sitten viereeni istui nainen, joka veti perässään outoa metallista kärryä, jossa oli paljon pieniä reikiä, joista pursotti kuivattua heinää. Häkki vaikutti kolmikerroksiselta eikä itselleni koskaan selvinnyt mitä marsua, kania, rottaa, hiirtä - todennäköisesti joku jyrsijä kuitenkin - siinä kuljetettiin. Oletettavasti niitä oli useampia kappaleita ja 600 km:n matka luotijunassa oli selvästikin otusressuille jännityksen paikka. Hajusta päätelleen vauhti tuntui karvatupsujen mahassa...

   
 • At 12:19 PM, Blogger Lotta said…

  No herra siunaa. Joo, todellakin pitäisi muistaa sanoa ihan kaikesta kun ostaa junalippuaan, mutta kun ei kaupunkilaisurpo niin paljon junalla matkustele, että tietäisi tai ainakaan lippua ostaessa muistaisi kaikki lieveilmiöt, kuten eläimet. Ja sitä paitsi siinä toisessa junassa (missä se koira OLI) ei todellakaan ollut mitään lemmikkivaunua, vaan ne sai viedä minne vaan. Siis Parikkala-Savonlinna-välillä vallitsee täysi anarkia, ja jonkun oli aika sanoa asiasta! :D

   
 • At 3:05 PM, Anonymous Anonymous said…

  Muistelen "lämmöllä" interrail-reissua, jolla eräällä pätkällä samassa osastossa oli kundi, joka jatkuvasti hyppäs koluamassa jotain laatikkoa hattuhyllyllä. No, yritettiin olla välittämättä tyypistä . Sitten keskellä yötä heppu herätteli meidät ja pyyteli kovasti anteeksi häiriötä, mutta hänen lemmikkirottansa oli karannut hattuhyllyltä just siitä laatikosta!!!! Olipa mielenkiintoinen rottaralli vähän aikaa, kun häiskä tutki joka nurkan. Onneksi mikki löytyi lopulta... Tarjos se sitten kahvit...

   
 • At 8:51 PM, Anonymous Anonymous said…

  This comment has been removed by a blog administrator.

   

Post a Comment

<< Home