LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Friday, September 25, 2009

Vauva-arkea

Juuri kun tämän aamun radiokolumnissani Radio Aallolla ehdin manata, ettei Hesaria ehdi vauvanpussailulta ja syöttämiselta ynnä muulta enää lukea kunnolla, niin vauva vetää parin tunnin aamu-unet juuri sopivasti. Mamma ehtii lukea Hesarin, Nyt-liitteen ja edellisen Imagenkin loppuun.

On yllättävää miten vähän saa aikaiseksi äitiysloman alussa. Periaatteessahan vauva nukkuu aika paljon, mutta ei tässä silti romaania kirjoiteta tai lueta jättipitkää ”nämä pitäisi lukea” –listan kirjoja. Välillä pyöräyttää pesukoneen tai kirjoittaa kolumnin (ne on pakko, koska niillä on deadlinet), mutta muuten on kyllä parempi jättää suunnitelmat ja aikataulut tekemättä. On ihan tarpeeksi hankalaa ehtiä tiettyyn aikaan vaikkapa neuvolaan. Jos naisilla kestää lähteminen kauan, niin kauan se kestää vauvoillakin. Kun on vihdoin lapsi kärryssä, niin eikös se töräytyä jotkut jättischeisset ja sit se pitää vaihtaa ja ehkä syöttää ja ihan hyvä jos keretään siihen klo yhdeksän neuvolatapaamiseen joskus puolen päivän aikaan.

Too much information –raja on myös äitiyden myötä hävinnyt kovin vikkelästi. Ihan surutta voin kertoilla ihmisille vaikkapa aroista nänneistä tai imettämisestä, ilman että käy mielessäkään, ettei kaikki ehkä halua jutella mun tisseistä. Outoa. Mä alan vähän tajuamaan, miksi sähkötalon Robert’s Coffeessa ja Sanomatalon Wayne’sissa ja muissa vauvakahviloissa aina on niitä äitejä ja vauvoja porukoissa.Koska kukaan muu ei kestä niitä.

4 Comments:

 • At 9:31 PM, Anonymous Anonymous said…

  Lotta, tervetuloa suureen seikkailuun. Ihanasti havainnoit aihealueita joita ei aiemmin blogissasi käsitelty. Kuulet varmaan tätä jokaiselta, mutta nauti nyt - vauva on tokaluokkalainen ennenkuin huomaatkaan!

   
 • At 8:30 AM, Blogger Salama83 said…

  Ootko jo tuntenut olevasi samaa heimoa muiden äitien kanssa? Itse odotan esikoistani ja huomaan välillä suureksi hämmennyksekseni hymyileväni toisille raskaana oleville kuin olisivat hyviäkin tuttuja. Veikkaanpa, että ilmiö vaan pahenee pienen synnyttyä. Mukavaa vauva-arkea sulle ja ihanaa, kun kirjoitat siitä. Mä NIIN tykkään sun jutuista.

   
 • At 7:39 PM, Anonymous sami said…

  Kolmenkybäsenä lapsettomana homopankkiirina täytyy sanoa, että sun vauvahöpinät on sen verran hauskoja, että niitäkin lukee vaikka ei olisi sinappiruiskua rinnoillaan kantanut. Ja muut jutut on on ihan ässiä tietty kanssa.
  Mun mielestä sä sitäpaitsi viihdytät kirjoittamalla vielä paremmin kun mitä standuppaat - niin mielelläni lukisin kirjan "The Diary of Lotta Love", joka vois olla vähän trashimpi fiktiivinen ankkalampiversio Bridgetin omasta apeahkosta päiväkirjasta. Ja tolleen vauva rinnuksilla vois ehkä saada aina päivän kerrallaan purkkiin, mitäh?

   
 • At 4:20 PM, Blogger Lotta said…

  Rakas Salama,
  Joo, oon, mutta ne ei aina hymyile takaisin, prkl! Mä oon kelannut, että nyt me ollaan vähän niin kuin bussikuskit, et morjestetaan jos tulee kärryjen kanssa toita kärrynaista vastaa. Ei, näin ei toimita näköjään. Mutta ehkä mä jatkan sitä hymyilemistä kuitenkin :)

  Arvoisa (ja selkeästi ihana) homopankkiiri Sami,
  Käsikirjoitus on ihan oikeasti työn alla. Se ei ole ihan Bridget Jones -tyylinen, mutta ei ehkä tyyliltä kauhean kaukaa liippaa. Se on tosin (gasp!) ruotsiksi. Sillä on deadline vuodenvaihteessa, mutta mulla ei ole aavistustakaan, ehdinkö saamaan sen valmiiksi. Mun pitää ehkä hioa vähän työtapojani (eli toisin sanoen TEHDÄ TÖITÄ). Mä koetan tästä lähtien saada sivun päivässä kirjoitettua. Hahaa, tohon en usko itsekään. Oon aktiiviseksi ihmiseksi ihan hirveän laiska.

   

Post a Comment

<< Home