LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Wednesday, May 31, 2006

Helluntaiheilan säännöt

28 astetta näyttää mun keittiön lämpömittari (siis ulkona, duuhh…), mikä on oikeasti suurta huijausta koska todellisuudessa ulkona ei ole yhtään niin lämmin, koska harvalla on mahdollisuus istua liikkumatta, viidennen kerroksen ikkunalaudalla, auringonlämmössä.

Huomenna alkaa oikea kesä, koska on kesäkuun ensimmäinen päivä. KESÄkuun ensimmäinen. Kuulitko, sää?! (Toi ei ollut tuommoinen tamperelainen sää, vaan siis sää as in weather). KESÄkuun. Eli aurinkoa peliin. Ällöttävää hikoilua ja kärpäsiä! Sitä me halutaan! Kuulitko!?

Tänään kokkasin (it’s true! Vaikkei uskoisi!). Ja haikailin Mr. Rightin perään. Lauantaina on helluntai, ja jos ei heilaa helluntaina, niin… eipähän ole morkkis sunnuntaina. Jotenkin noin menee vanha suomalainen sananlasku. En ole kuitenkaan yhtään varma voiko ottaa sitä riskiä että jättää helluntain heilattomaksi, koska mitä jos sanonta pitääkin paikkansa? (Siis se oikea sanonta, ei toi huono lottaversio). Aika alkaa ehkä olla kypsä sille että Love Mansionin emäntä hankkisi itselleen Miehen. Love Mansioniin Miehellä ei tietysti ole asiaa muuttaa vielä pitkään aikaan, mutta kyllä tiluksille isäntäkin jossain vaiheessa tarvitaan. Mä en ole kyllä selvittänyt nyt ihan tuon helluntaisäännön tarkkoja sääntöjä. Tarkoittaako se siis että helluntaina voi olla joku aivan random heila, jonka voi heivata vaikka seuraavana päivänä, mutta se takaa sen että kesällä löytää jonkun muun? Vai tarkoittaako se sitä, että se samainen helluntaiheila pysyy koko kesän? Oh, proverbs are so confusing. Tehkää tarkempia sääntöjä, saatana!

10 Comments:

 • At 8:33 PM, Blogger Zepa said…

  Tää voisi auttaa sun kesäsään jokasään ongelmiin http://zhankaantaakylkea.blogspot.com/2006/05/hei-me-mainostetaan.html Nanso roteltsoi aamun Hesarissa.

  "Jollei heilaa helluntaina, koko kesän saa rymytä kenen kanssa huvittaa", näin meni se sanonta. Epäselvää?

   
 • At 9:36 PM, Anonymous Anonymous said…

  Jos ei heilaa helluntaina, niin ei aidsia adventtina.

   
 • At 10:16 PM, Blogger tapsa said…

  Mun mielestä riittää,että on heila helluntaina. Kunhan on vain sen helluntain ajan.

   
 • At 10:16 AM, Anonymous Sally said…

  Jos kesäkollia/kisua mielii:

  Riittää kyllä että heila on hallussa vaan sen helluntain (ja mä muuten luulin et se ois tuo sunnuntai), eli ei tarvi olla sama koko kesää.

  kertoohan sen jo maalaisjärkikin, ei sitä väärän kanssa niin kauaa jaksa yhden sananlaskun takia.

  terkkuja från Vasa

   
 • At 2:34 PM, Blogger Birdy said…

  Asiaa puhuvat: helluntaiheila on vähän kuin joku noitaloitsu,joka pitää tehdä just täysikuulla ja tietyllä tapaa alasti. Siitä sitten magia alkaa ja taikaa riittää koko kesän. Vähänks tehokasta! Eikä oo edes pakko kuksia heilan kaa, riittää, että sellainen on!

   
 • At 3:45 PM, Blogger PartyFlickan said…

  Ei tuska!! Mä olin unohtanut jo kokonaan tän Helluntai systeemin. Mä ehkä teen nyt niin, että uhmaan kohtaloa ja oon ottamatta ketään helluntaiheilaa. Tää voi olla sellainen testi, jossa testataan sananlaskujen mahtia. Jos mulla ei oo heilaa koko kesänä niin alan uskoa kaiken maailman höpöhöpöjuttuihin ja jos taas löytyy siitäkin huolimatta vaikkei sitä helluntaina ollutkaan, niin mä voin sitten ihan hyvällä omalla tunnolla olla enää uskomatta mihinkään ;)

   
 • At 4:28 PM, Blogger Frida said…

  Nää uudet versiot oli mun mielestä huomattavasti parempia kuin vanha sananlasku! Alan viljelemään as in immediately.

  Birdy sanoi:
  "Eikä oo edes pakko kuksia heilan kaa, riittää, että sellainen on!"

  Mikä siis on tää tarkka määritelmä, että "on"? Mä luulen, et tuun tarvitsemaan sen tiedon lauantaiksi.
  ;)

   
 • At 7:26 PM, Anonymous Anonymous said…

  Eiku se menee niin, että jos ei heilaa helluntaina, niin on jonossa juhannuksena ;)

   
 • At 11:13 AM, Blogger Lotta said…

  Uuh! Tämä tieteellisesti täysin aukoton empiria tukee nyt siis sitä että helluntaina riittää YKSI, random heila, jota ei edes tarvitse kuksia. Mahtavaa. Tosin, jos EI hanki heilaa tänä viikonloppuna, saattaa se myös tarkoittaa sitä että juhannuksena niitä on jonossa eikä adventtina ole aidsia (lohduttavaa). Kiitos. Olette maailman parhaita. Nyt helluntaiheilan hakuun.

  Palatkaamme kesän jälkeen tähän samaan asiaan. Katsotaan mikä näistä versioista pitää paikkansa! Ne keillä siis OLI helluntaina heila kertoo oliko koko kesänä ja ne joilla EI ollut kertoo oliko niitä sitten juhannuksena jonossa. Mahtavaa. Puss. Ootte superihania.

   
 • At 11:41 AM, Anonymous Zigge said…

  Eikös helluntain heilastelu perustu siihen että aikoinaan, ilmeisesti, kuulemma, koko kesä meni töiden parissa? Jos ei hommannut heilaa helluntaihin mennessä niin sitä oli hankalaa enää pellolta löytää.
  Tämä teoria jättää meille urbaaneille vielä vähän toivoa..
  Correct me if I'm wrong.

   

Post a Comment

<< Home