LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Sunday, May 14, 2006

Tour de Baltic

Torstaina vietettiin suurta merkkipäivää. Ai mitä merkkipäivää, you ask. No tietenkin New Kids On The Blockin ensimmäisen suomen konsertin merkkipäivää. Ne esiintyivät Lahdessa 11.5.1991. Jostain syystä se ei ole vielä kansallinen liputuspäivä, mutta mä aion kirjoittaa asiasta kirjeen sekä presidentille, pääministerille että eduskunnan puhemiehelle. Voisi kuvitella että ne ymmärtävät. Tähän väliin on hyvä mainita myös että nyykkäri-Danny Woodilla on tänään syntymäpäivät. Also: Mun säälittävyydellä ei näemmä ole mitään rajoja.

Torstaiaamuna aikaisin suuntasin siis Makasiiniterminaaliin, josta lähdin Super Sea Catilla (siis supermerikissa? Ymmärrän että ne käyttää tuota englanninkielistä sanaa. Loses a little something in the translation, nimittäin) Tallinnaan. Tallinnasta menimme bussilla Laulasmaan kylpylähotelliin. Illalla oli luvassa firmakeikkoja, mutta päivän hengasin kylpylällä ja otin aurinkoa, sekä keksin kysymyksiä seuraavan päivän haastatteluihin. Perjantaina oli NRJ in the Park-konsertti Särkänniemessä ja teimme sieltä lähetyksen ja haastattelimme artisteja.

Anyway, ehdin viettää aikaa myös hienossa hotellihuoneessani, ja ennen kaikkea ehdin lueskellä hotellin infokirjasta joka huoneessa oli. Otsikon ”Laulasmaa Resortin hieno tapaa” alle oli listattu sääntöjä ja ohjeita hotellin asiakkaille. Eräs neuvoista oli ”välttäkää yliarvioimasta omaa uimataitoanne”. No perhana. Just kun olin aatellut mennä sinne Kylpylään yliarvioimaan uimataitoani, mutta nyt sitä sitten pitikin välttää. Kaikki kiva kielletään. Toinen, ihan asiallinen mun mielestäni, ohje oli: ”Aterioille toivomme teidän tulevan pukeutuneena”. Höh. Herää kysymys: onkohan niille ollut yleinenkin ongelma se, että sakki on rampannut aterioille alasti. Varmaankin, miksi ne muuten olisivat sen sinne keksineet kirjoittaa.

Hotelli oli kuitenkin erittäin hieno ja mukava, ja palvelu oli hirmu ystävällistä, ja kaikki skulasi. PAITSI: Kaikissa vessoissa oli tavallinen rullasta tuleva vessapaperi vaihdettu pieniin vessapaperipalasiin. Kenen idea tää on?!? It’s stupid! Hirveä projekti on yrittää vuorata WC-istuimen rengas niillä palasilla (I have issues with public toilets enkä voi istua suoraan renkaalle)! Tuollaisista innovaatioista pitäisi rangaista. Joko fyysisellä väkivallalla tai vankilalla. Ja sinne selliin ei saisi kunnon veskipaperia, vaan se joutuisi käyttämään vaan niitä omia palasiaan. Hah. That’ll show him! (Huomatkaa miten spontaanisti heti päättelin että keksijä on mies).

Mulla oli onneksi myös hetki aikaa katsoa televisiota. Eestin televisio näyttää espanjalaisia souppeja pitkin päivää, mutta siellä ei uskota tekstitykseen, ei. Siellä soupit dubataan. MUTTA: niitä ei dubata samalla tavalla kuin muualla, vaan niin että alkuperäiskieli kuuluu koko ajan sieltä alta (vain vähän vaimeammin) ja sitten yksi ukko lukee kaikkien repliikit. Myös naisten. Eikä eläytynyt kovinkaan hyvin. Now that’s good television.

Hårborttagningskit on oikeasti hårborttagnings-kit, mutta joka kerta se näyttää sanalta hårborttagning-skit. Ja joka kerta se naurattaa. Joo, mä oon henkisesti 12.

Perjantain puistokonsertti meni mahtavasti. Aurinko paistoi ja artistit olivat hyviä. Kävin lavallakin juontamassa mutta ei edes yli 10000-päinen yleisö häkellyttänyt. Tuli kyllä vähän rokkarifiilis kun kaikki kirkuivat. Salee oisin mahtava rokkari. Jos osaisin soittaa jotain.

Bileet konsertin jälkeen olivat myös hyvät. Pelasin jopa Black Jackia ensimmäistä kertaa elämässäni. Se oli ihan hauskaa, mutta sen verran tylsää että mä en ole vaarassa joutua peliaddiktion valtaan. Huh.

5 Comments:

 • At 9:12 AM, Anonymous juhis said…

  Joo kyllä noiden hölmöjen ohjeiden takana varmasti on käytännön kokemukset. Ruotsinlaivoillakin sais lukea buffet:in aulassa: Älä ahmi, siihen voi tukehtua. Tää on niin tätä "arkipäivän idiotismia"

  Nyt kannattaa aloittaa soittoharjoitukset, sillä meinaan järjestää loppukesästä ilmabasso turnajaiset. Siis saletisti helpompaa kuin ilmakitaralla vinguttelu. Ainutlaatuinen tilaisuus basisteille päästä sooloilemaan.Nyt bassot jytisemään naapureiden iloksi...

   
 • At 3:54 PM, Blogger Frida said…

  Täysin oikeutettu oletus: miehet tarttee vaan sen yhden palan - jos sitäkään...

  Juhis: Ihan tälleen ilmakitarakulttuuria tuntemattoman näkökulmasta voisin kuvitella, että ilmakitara-kilpailujen yks tärkein momentti on ilmaskitalla ilmakaiuttimen träshäykseen eläytymisen arviointi?! Mitä ilmabassolla sit tehdään?

  Mun favourite oli Jonathan.

  Onks muuten tulossa jotain raporttia ihon...eiku... karvanpoistorintamalta?

   
 • At 6:46 PM, Anonymous Anna said…

  Herätit minussa kaikenlaisia repressoituja muistoja. Step by step... Aargh.

  Nyykkärimuistot änkivät pintaan myös männä vuonna, kun Dancing with the Stars-ohjelman supersuositulla ekalla tuotantokaudella oli ns. boyband-osallistujana Joey McIntyre.

   
 • At 5:30 PM, Blogger Lotta said…

  Mä en ole vielä uskaltautunut ihon -eiku- karvanpoisto-operaatioon, vaan vahaliuskat odottaa vieläkin. Hannasin ja vedin perinteisesti. Mutta one day...

  Anna: miten sä olet voinut tukahduttaa nuo ihanat Nyykkäri-muistot?!? Muistathan että tänäänkin on Jordan Knightin synttärit! ;o)

   
 • At 4:54 PM, Blogger MiA said…

  Mua aina naurattaa saltkristallslampa jonka voi ostaa lunontaistuotekaupasta asutoni lähellä. Henkisesti 12-vuotias aina lukee saltkristall slampa...

   

Post a Comment

<< Home