LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Wednesday, December 13, 2006

Teemaa pukkaa

Tänään on kampanja-avajaiset Manalan Kellarissa. Hienoa tästä tulee. Nyt jo on ihan huippujengiä kasassa tekemässä tätä. Kaikki vaaliapu on tervetullutta, ilmoittaudu mukaan mulle osoitteeseen Lotta@ilovelotta.com.

Vaaliteemoja on kyselty. Tässähän näitä:

6-KYMPPISTÄ PÄÄTTÄJÄÄ EI KIINNOSTA SINUN HYVINVOINTISI
Sinulla ja minulla on kohta edessä eläkkeiden ja valtionvelan maksaminen. Samaa aikaa nuorten aikuisten odotetaan viihtyvän työmarkkinoilla viisitoista vuotta pidempään kuin suurten sukupolvien. Päätetäänpä vielä polttaa kynttilää toisesta päästäkin: Nuorilta leikataan varoja, tiloja ja mielenterveysmäärärahoja, opintotuki takkuaa… Jonkun on puolustettava meidän sukupolveamme, kuuskymppistä se ei kiinnosta.

KOULUTUKSEN PITÄÄ TEHDÄ SINUT PÄTEVÄMMÄKSI
Leikkaamalla korkeakoulujen aloituspaikkoja ja vähentämällä korkeakouluyksikköjen määrää paranee suomalaisen korkeakoulutuksen ja tutkimuksen laatu sekä valmistumisen jälkeiset työllistymismahdollisuudet. Ammattikoulujen asemaa yhdenvertaisena vaihtoehtona lukioiden rinnalla on parannettava. Peruskouluihin, lukioihin ja amiksiin on saatava päteviä opinnonohjaajia.

TYÖKKÄREIDEN TEHTÄVÄ ON LÖYTÄÄ TYÖTÄ TEKIJÖILLE JA TEKIJÖITÄ TYÖNANTAJILLE
Työvoimatoimistoiden on alettava toimia enemmän head hunter -periaatteella: työkkärin pitää aktiivisemmin yhdistää työntekijä ja työpaikka. Nykyinen passiivinen työpaikkailmoitusten selailu ja keskustelutuokiot työkkäreissä eivät toteuta tarkoitustaan. Työkkäreiden palkkausjärjestelmään sopisi hyvin pieni porkkana: osittainen bonuspalkkaus soveltuu hyvin monille muillekin aloille.

OPOJEN JA TYÖKKÄREIDEN ON OSATTAVA ROHKAISTA MYÖS YRITTÄJÄKSI
Opojen ja työkkäreiden kykyä neuvoa ja ohjeistaa yrittäjäksi on parannettava. Strattirahaa on kasvatettava, aloittaville yrittäjille on sunnattava enemmän verohelpotuksia ja kansainvälistyviä
yrityksiä tuettava kunnon resursseilla.

MAAILMANLAAJUINEN VASTUUNKANTO EI OLE SINULTA POIS
Suomen on nostettava kehitysyhteistyömääräraha on nostettava YK:n suosittelemalle tasolle: 0,7 % bruttokansantuotteesta. On luotava uusia ja innovatiivisia tapoja tehdä kehitysyhteistyötä. Yritykset ja kansalaisjärjestöt on otettava työhön aktiivisemmin mukaan. EU:n tasolla tapahtuvan kehitysyhteistyön on oltava johdonmukaisempaa.

14 Comments:

 • At 5:53 PM, Blogger Sun äitis said…

  Ihan hyvät teemat. Paitsi etten oikein usko tuohon sukupolvien vastakkainasetteluun. Tai siis en ainakaan haluaisi uskoa, että seuraavan kymmenen vuoden aikana ehtisin kääntää kelkkaani niin täysin, etten enää voisi jakaa huolta nuorten koulutuksesta (ekstrakiitos siitä, että muistit myös ammatillisen koulutuksen), työstä ja yrittämisestä (ja blogistanin puolivirallisena äitinä lapsiperheiden asemasta).

  Aijuu, mutta enhän minä olekaan mikään päättäjä, minulla on siis kuusikymppisenäkin oikeus olla uskottava!

   
 • At 6:16 PM, Anonymous Anonymous said…

  Entä kuinka ympäristöasiat ovat esillä teemoissasi? Löytyykö niistä jotain erityisaluetta, joka sinua henkilökohtaisesti kiinnostaa ja jota olisit kansanedustajana nostamassa esiin?

   
 • At 6:40 PM, Anonymous Anonymous said…

  Asiaa. Ei voi muuta sanoa. Jos en olisi noin yleensä vähän kokoomuskammoinen, voisin äänestää sinua ;).

   
 • At 6:53 PM, Blogger Oblomov jr. said…

  Miten ajattelit palauttaa
  yhteiskunnallisen vallan
  ns. taloudelta takaisin
  kansanvaltaisille päätök-
  sentekoelmille? Esim. edus-
  duskunta ja kunnallisval-
  tuustot, joita kvartaali-
  pellet vievät nyk. narusta
  luin pässejä teuraalle.

   
 • At 6:55 PM, Anonymous Anonymous said…

  Ihan kivat teemat... Suhteellisesta laskutavasta johtuen et koskaan tule saamaan ääntäni (tosin ei me kyllä samassa vaalipiirissäkään olla), mutta vaikka oltais. Pakko äänestää puolueohjelmaa ja toivoa valitun edustajan puolesta vain menestystä.

   
 • At 8:59 PM, Blogger Jogi said…

  Hyviä teemoja kokoomuslaisuudestasi huolimatta :)

  Joudun kyllä silti yhtymään edellisen anonymouksen sanomaan ja äänestämään ehdokasta, jonka puoluekaveritkin ovat edes sinnepäin linjoilla omien näkemysteni kanssa.

  -JoGi

   
 • At 8:20 AM, Blogger hna said…

  Hyvät teemat. Koulutus ja työkkäri etunenässä. Ja totta on sekin, että 6kymppiset ovat unohtaneet kyllä pitkälti itseään nuoremmat ja 5kymppisetkin kovasti yrittävät samaa.

  Uskon että saat tarvittavasti ääniä. Toivonkin, että saat. Mutta mäkään en voi äänestää Kokoomusta.

   
 • At 8:27 AM, Blogger Lotta said…

  Jee, on kai sekin hyvä merkki että noin moni "periaatteessa, jos puitteet olisivat toiset" voisivat äänestää :)

  Ympäristö- ja muista asioista: On paljonkin muita asioita jotka on mun mielestä tärkeitä, kuin vaan noi teemat. Ympäristö on yksi niistä, etenkin Itämeri ja tulevaisuuden energiaratkaisut ym. Mm. kauppojen aukioloajat ja samaa sukupuolta olevien pariskuntien adoptio-oikeus ovat tärkeitä asioita joihin haluan vaikuttaa, mutta kaikkia asioita ei pidä eikä kannata nostaa keskeisimmäksi teemoiksi kampanjassa.

   
 • At 8:28 AM, Anonymous Katariina said…

  Kappas, en olekaan ainoa, joka on pohtinut samaa dilemmaa. Sinulle henkilökohtaisesti antaisin kyllä ääneni, mutta überkonservatiivisille pönäköille kokoomussedille en sitten millään...

  Tosin kun tässä hetken aikaa asia pohdiskelin, niin viime aikoina olen törmännyt pariin muuhunkin kokoomuslaiseen, joiden arvo- ja ajatusmaailma alkaa olla tältä vuosituhannelta ja ovat lisäksi päteviä muutoinkin. Voisikohan toivoa, että nämä henkilöt tekisivät joukkoryntäyksen eturiviin ja keilaisivat papat kumoon... (tasa-arvon nimissä on todettava, että pari tätiäkin voisi mennä samalla kaadolla eläkkeelle)

   
 • At 8:46 AM, Anonymous Anonymous said…

  Kehitysyhteistyötavoitteesta: se YK:n ja EU:n sittemmin vahvistama tavoite on 0,7 % bruttokansantulosta (BKTL:sta), ei bruttokansantuotteesta (BKT:sta). BKT:ta tässä yhteydessä ei ole käytetty enää pitkään aikaan.

   
 • At 10:36 AM, Anonymous mikko said…

  Samoilla linjoilla: sinua mahdollisesti, kokoomusta en missään nimessä.

   
 • At 11:28 AM, Anonymous Anna said…

  Onneksi en asu Heltsingissä. Muutenhan tässä joutuisi vastoin periaatteitaan äänestämään kokoomuslaista. Tosin taisin mie äänestää Stubbiakin aikanaan. Olenkohan mie kaappikokoomuslainen...

   
 • At 1:07 PM, Anonymous Anonymous said…

  Ihme porukkaa täälläkin pyörii.. :) Mä olen ylpeä umpikokoomuslainen ja äänestän Lottaa satavarmasti!

  Lotta-fani Nina

   
 • At 5:57 PM, Anonymous Anonymous said…

  Moj!
  Kuinka ajattelit suomenruotsalaisten asemaa parantaa?

   

Post a Comment

<< Home