LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Sunday, January 28, 2007

Ilmastonmuutosta ja virhemarginaali

Joku ehtikin jo kysellä Salolais-hehkutusta. Mun piti kirjoittaa sitä jo eilen. Pertti Salolainen siis lähti eduskuntavaaliehdokkaaksi. Meinasin hehkuuttaa, mutta sitten ajattelin että se miesraukka pelästyy ja luulee että musta tulee kamala stalkkeri, eikä voi enää tehdä normaalia kampanjaa, koska sen pitää aina selvittää etten mä ole siellä (koska tietysti Pertti käy lukemassa tätä blogia, eikö? Ah, itsepetos on niin kaunista).

Mä oon myös huomannut että mulla on jonkinsortin ihmissuhde-ADHD. Jos kiinnostus herää jotakuta ihmistä kohtaan, mutta mitään ei tapahdu heti, niin kiinnostus menee ohi. Ja jos vastakiinnostus osoitetaan vasta muutamaa tuntia tai päivää tai viikkoa myöhemmin, niin tilanne on mennyt ohi. That window closed.

Maikkari teki tutkimuksen siitä, ketkä valitaan eduskuntaan. Maikkarin politiikan toimituksen esimies Timo Haapala kirjoittaa blogissaan näin:

”Kokoomuksen seitsikon ylivoimainen ykkönen on Ben Zyskowicz.

1. Ben Zyskowicz 31,8 %
2. Sari Sarkomaa 15,4 %
3. Jan Vapaavuori 14,1 %
4. Sirpa Asko-Seljavaara 8,9 %
5. Jere Lahti 3,7 %
6. Suvi Rihtniemi 3,5 %
7. Juha Hakola 2,7 %

Mutta kuten sanottu, herra Salolainen kiilaa tuohon joukkoon ja ilman muuta ja tiputtaa yhden. Myös Lotta Backlund pyörii virhemarginaalissa.”

Virhemarginaalissa! Mä pyörin virhemarginaalissa! Juha Hakolan prosentit ovat 2,7, mun prosentti tutkimuksessa oli 2,6. Tutkimukset ovat tietysti aina tutkimuksia, ja tämäkin perustuu 1000 ihmisen otokseen. Vaaleihinkin on vielä yli puolitoista kuukautta aikaa, mutta kyllä toi antaa tsemppiä omaan kampanjaan.

Tän päivän Hesarissa on iso artikkeli Jorma Ollilasta, jossa Ollila kertoo mielipiteensä ilmastonmuutoksesta. Onneksi. On kristallisoitunut monesti, ettei nuorten huuto ilmastonmuutoksesta useimmiten kaiu kuin kuuroille korville. Ollila taas on maassamme nostettu jossain määrin jumalalliselle tasolle, ja kun hän sanoo painavan sanansa, sen arvo on satakertainen monen muun asiantuntijan sanaan. Kun Ollila puhuu, valkoiset keski-ikäiset miehet seuraavat. Hyvä. Tämänlainen korkean profiilin puolestapuhuja mm. päästökaupalle saattaa vauhdittaa yleistä tietoutta ilmastonmuutoksesta, ja aitoa halua tehdä asialle jotain.

3 Comments:

 • At 10:55 AM, Blogger hna said…

  Onnea! Se on jo hyvin kun mahtuu virhemarginaaliin.

  Onhan otos aika pieni ja virhemarginaali suuri, mutta ainakin nimi on esillä.

  Onnea kampanjaan ja toivottavasti kisasta tulee kaikin tavoin tiukka. Vähän kunnon pöhinää ja tuuletusta totuuttuun meininkiin.

   
 • At 11:14 AM, Anonymous Heidi said…

  Minä äänestäisin sua heti, mut harmikseni asun väärässä vaalipiirissä... Liityin muuten Kokoomukseen Niinistön innoittamana, vaalikahvilassa Pahvi-Saulia fanitettuani ;)

   
 • At 12:12 AM, Anonymous Anonymous said…

  pysy vaan urpo lotta siinä työssä missä oot parempi. eli puhut niitä "niin, ei niin syvällisiä." sä et pelasta maailmaa.

   

Post a Comment

<< Home