LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Wednesday, January 10, 2007

Nero

Sweet! Me tehtiin viime viikolla Mensan testit duunissa. Me ei päästy yhteisymmärykseen siitä, kuka meidän aamuporukasta on fiksuin ja kuka tyhmin. Tämä päätettiin selvittää auktoriteetin kautta. Mensan testit antavat jonkinlaista osviittaa perinteisen älykkyyskäsityksen mukaisesti siitä, kuka meistä voisi olla fiksuin. EQ on tietysti yhtä tärkeää kuin IQ, ja... Aaargh. Musta on tullut niin super PC. Mensa mittaa fiksuutta, sanotaan nyt vaan niin.

Mun tulos oli 26 / 36. Mun oikeinvastausprosentti on 93%. Mensa sanoo minulle että "Sinulla on erittäin suuri todennäköisyys saavuttaa Mensan testissä jäsenyyteen oikeuttava tulos". Pojilla EI ole erittäin suurta todennäköisyyttä. Tätä mä aion käyttää vielä vuosikausia niitä vastaan. Ja ehkä suurentaa tuon todistuksen ja printata sen studion seinälle. Ja ehkä muistuttaa siitä poikia päivittäin. Ja ehkä laittaa sen mun meilin signatureen. Tai jotain yhtä huomaamatonta.

Tietenkin, jos mä olisin saanut huonomman tuloksen kuin joku muu meistä, niin mä olisin dissannut Mensat ja muut, ja sanonut ettei ÄO-testillä ole mitään yhteyttä oikeaan älykkyyteen ja yhteiskunnassa kunnon kansalaisena toimimiseen. Nyt tietysti mun mielestä se on ihan validi testi.

Mä jopa tiedän että Mensa on latinaa ja tarkoittaa pöytää. Latinantunneilta mulla on jäänyt mieleen vaikka miten paljon tärkeää latinaa. Kuten "Puella per domum ambulat" ja "Feles in horto sedet". Ei kamalan paljon muuta.

20 Comments:

 • At 5:03 PM, Anonymous Anonymous said…

  Sisilia est insula magna
  Pater, peccavi
  Senex semper diu dormit..
  Kässääksä? Ja kuka on sanonut että latina olisi kuollut kieli?! hah

   
 • At 7:45 PM, Anonymous Anna said…

  Oma suosikkini on (tietty :)):
  Avis est! Aeronavis est! Supervir est!
  eli Se on lintu, se on lentokone - ei, se on Teräsmies!

  Ja toinen ihan helmi:
  Ave, hic est pontifex maximus qui tibi filo dicit. Mihine nuntia ulla fuerunt?
  eli Hei, tässä paavi. Onko minulle tullut viestejä?

  Kuinka kukaan voi enää väittää, että latina olisi tylsää?

   
 • At 5:14 AM, Blogger Lotta said…

  Toi on ihan totta.
  Apudne te vel me? = Your place or mine. Pääasia että osaa vongata kaikille kielillä.

   
 • At 9:51 AM, Anonymous Jyri Forsström said…

  David Hasselhoff - http://karkulainen.wordpress.com/

   
 • At 11:26 AM, Anonymous Anonymous said…

  Nyt mä oon tosi pettynyt suhun. En kestä ihmisiä jotka brassailee ja viittaa omiin älykkyystestituloksiinsa. Ja aina just toi että maustetaan kommentti pienellä vähättelyllä. Niinkuin se muuttaisi ydinviestiä: minä olen todistettavasti älykäs.

  Tätä mieltä olen vaikka nyt itse kuulunkin mensaan.

  HAHA!Pääsinpäs sanomaan!

   
 • At 5:40 PM, Anonymous Anonymous said…

  26:36 = ? %

   
 • At 6:28 AM, Blogger Lotta said…

  Niin, siis ne laskivat onnistumisprosentin siitä määrästä kysymyksiä, joihin oli vastannut. Eli mä ehdin puolessa tunnissa vastata 26 kysymykseen, niinpä se oli siis 93 %. Paitsi olisi tietysti semikoomista että juuri Mensa laskisi väärin :-p

   
 • At 8:48 AM, Anonymous Anonymous said…

  Älä nyt pidä meitä jännityksessä, vaan mene sinne varsinaiseen Mensan testiin ja kerro tulokset. :) Niin ja miksei tuloksilla saisi brassailla... mä ainakin brassailisin, kyllä omista saavutuksistaan saa olla ylpeä.

   
 • At 10:02 AM, Anonymous Anonymous said…

  Se nyt vaan on vähän junttia. On asioita joilla voi brassailla ja sitten on niitä jotka antavat blaaah-vaikutelman (mm varallisuus, geenit, älykkyys). Ei niin ettei älykkyys saisi loistaa (kuten Lotalla usein) mutta toi on musta turhaa.

  Ja haluan siis vielä alleviivata että kuulun itsekin mensaan.

   
 • At 12:19 AM, Anonymous Anonymous said…

  Älykkyys- ja muut testit testaavat eniten motivaatiota testitilanteessa.

   
 • At 11:16 AM, Anonymous Anonymous said…

  Joo ihan magee blogi sulla mut oikeesti ärsyttää toi sun brassailus ÄOlla ja sillä Wäiskin tilaisuudella. Ärsyyttää kans se et sä oot siel lautakunnas lopettamas mun vanhan koulun. tekis mieli sanoo jumalautakunta! En kyl aio äänestää sua sori vaan.

   
 • At 1:35 PM, Anonymous Pekka said…

  Kyllä näitä kommentteja lukiessa taas paistaa perisuomalainen kateus läpi. Suomessahan on suorastaan rikollista puhua älykkyydestä, tuloista tai mistään muustakaan mikä voisi vihjata jonkun olevan jossain jotain toista parempi. Suorastaan halveksittavia ominaisuuksia moiset. Jos brassailla haluaa, on parempi kertoa miten onnistuu syljeskelemään kattoon kaikki päivät ja nostaan sossusta rahaa, sillä silloin ei ole paha sortajasika, joka vie työpaikan joltain toiselta.

  Jännä tosiaan että blogissa saa ja pitää kertoa kaikesta muusta, mutta jos töissä radio-ohjelman sisältöön liittyen on tehtävä älykkyystesti, tulisi siitä pysyä visusti vaiti.

   
 • At 3:02 PM, Anonymous Anonymous said…

  Siis en todellakaan oo kade Lotalle, mun käy sitä sääliks. Oon itekin tehnyt ihan oikeen älykkyystestin (Lottahan ei sitä vielä oo edes tehny) ja pärjäsin erinomaisesti. Enkä todellakaan oo koskaan nostanut sossusta rahaa, ei oo ollut tarvetta, kun töitä on enemmän kuin jaksais tehä... miten se muuten kuuluu tähän debattiin? Siis väitätkö Pekka, et kaikki jotka arvostelee Lottaa makaa sohvalla ja syljeskelee kattoon? Olis Lotta muuten ihan kiva, jos itekin osallistuisit tähän keskusteluun.

   
 • At 3:19 PM, Anonymous annushka said…

  kateus on kuulia! siitähän lähtee parhaat keskustelut, tosin visusti anonyyminä, ettei turhan moni pääsis morkkaamaan takaisin. ja sehän on fakta, et jos haluu olla näkyvillä, niin niskaan tulee kaikenlaista. oonkin muuten ihmetelly, et miks lottaa kommentoidaan niin vähän. provokatiivinen tytsyhän se on! ite seikkailen virolaisessa blogimaailmassa, ja siel on tuollaisilla julkkiksilla öbaut 20-30 kommenttii per postitus. ja arvatkaa mitä - kateus ja räkä roiskuu sielläkin. sentään suomalais-ugrilaisii... ugh!

  hur som helst, lotta, lycka till!

   
 • At 3:25 PM, Anonymous Anonymous said…

  Jos Pekka oot Lotan kaveri, kerro Lotalle, et ennen vaaleja ei kannata aliarvioida potentiaalisia äänestäjiä ja haukkua niitä kateellisiks kattoon syljeskeleviks sossun väärinkäyttäjiks (et kai Lotta sentään ite oo tätä mieltä?)

   
 • At 3:59 PM, Anonymous pekka said…

  Arvon anonyymi: valitettavasti en tunne Lottaa, eli ei kannata yrittää minun sanomisiani tunkea hänen suuhun.

  Toisekseen, luepa tarkemmin. En sanonut että hänen arvostelijansa syljeskelisivät kattoon vaan sanoin, että kattoon syljeskely tuntuu olevan Suomessa ainoa asia jolla saa brassailla.

   
 • At 6:02 PM, Anonymous Anonymous said…

  En ota kantaa kateuteen, kattoon syljeskelyyn tai kenenkään älykkyysosamäärään, mutta minua vaivaa helsinkiläisenä melko paljon se, ettei tässä opetuslautakunnan jäsenen blogissa oteta millään lailla kantaa kaupungissa virinneeseen keskusteluun kouluverkon kehittämisestä - joksi kouluverkon alasajoa nykyään kutsutaan.

  Opetuslautakunnan kokouspöytäkirjojen mukaan Lotta kyllä osallistuu kokouksiin melko kiltisti, mutta ilmeisesti niissä ei tapahdu mitään niin kiinnostavaa, että siitä kannattaisi julkisessa blogissaan mitään mainita.

  Vaalityötä tämäkin, kai. Ainakin se kertoo jotain kokoomuksen kiinnostuksesta kaupungin lasten ja nuorten tulevaisuuteen - käytännössä. Lotan vaaliteemoissaan peräänkuuluttama parempi opintojen ohjaus on melko turhaa, jos lapselta viedään alta hyvä tuttu koulu.

  Kommentoin tätä asiaa nyt tässä blogissa, koska Lotta ei ole vastannut kaupunkilaisten hänelle viime vuoden puolella lähettämiin sähköpostiviesteihin, joissa tiedustellaan hänen kantaansa opetuslautakunnan toimialaan liittyviin asioihin.

  Jotkut lukevatkin tätä blogia saadakseen tietää, minkälaiset asiat Lottaa kaupungin luottamustoimen haltijana oikein kiinnostavat.

  Ja se on tullut kyllä aika selväksi.

   
 • At 7:55 PM, Anonymous Anonymous said…

  Niin Pekka. Nimesi herättää minussa suurta luottamusta. Voit kutsua minua seuraavan kerran vaikka Matiksi, niin en ole enää Arvon anonyymi.

   
 • At 9:32 PM, Anonymous Anonymous said…

  entas Semper ubi sub ubi?

   
 • At 3:37 PM, Anonymous Anonymous said…

  uvas et olivas

  Vuosi latinaa kansanopistossa ja tuon opin.

   

Post a Comment

<< Home