LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Tuesday, December 19, 2006

Illallista pressan kanssa

Suomen Ylioppilaskuntien Liiton entiset ja nykyiset toimijat pitävät aktiivisesti yllä SYL-siskot-verkostoa (vastapainoksi kaikille hyvä-veli-verkostoille?). Eilen tapasimme uuden Finanssialan Keskusliiton luona, jossa meitä emännöi FK:n uusi toimari Satu Huber. Paikalla oli muun muassa minä ja pressa. Rupattelimme vaaleista. Tarja antoi toiselle Tarja-nimiselle henkilölle, joka myös oli eduskuntavaaleissa ehdolla, vinkkejä että kannattaa käydä hyväkseen Tarjan-päivää. Minulle hän pahoitteli ettei mulle käy sama vinkki mutta ehdotti että käytän hyväkseni ystävän päivää tai naisten päivää. Ehkä.

Aamulla oli maa valkoinen. Mun ideaalitalvi on hyvin pitkälti juuri tämän kaltainen. Lumi ja kylmyys tulevat juuri ennen joulua, ja sitten häipyvät heti joulun jälkeen. Sitten voisi olla taas tervetuloa tropiikki!

Mä käytän ennakoivaa tekstinsyöttöä kännykässä. NYT-liite päätteli muutama vuosi sitten että Nokia on elitistipuhelin siksi, että ennakoiva tekstinsyöttö ei tunne sanoja kuten ”Alepa” tai ”keskari”, mutta tunnistaa kyllä ”optio” ja ”Baldauf”. Eräs (miespuolinen) kuuntelija soitti ja sanoi, että uskoo tekstinsyötön olevan miehen koodaama, sillä kun haluaa kirjoittaa ”suukko” niin puhelin ehdottaa ensin ”puukko”. Kun taas haluaa ”halata”, luulee puhelin että haluat ”hakata”. Insinöörikin se selkeästi on, koska ruotsiksi ”saknar” on ”räknar”.

5 Comments:

 • At 10:19 AM, Anonymous Pia said…

  ...ja inkoolainen hölmöläinen... :)

   
 • At 2:02 PM, Anonymous Anonymous said…

  Kirjoitapa nokialaisella "ostin", niin eka sana, jota luuri tarjoaa, on juuri toi "optio". Kumpaakohan sanaa keskiverto ihminen useammin käyttää...?

   
 • At 1:03 AM, Anonymous kuumakalle said…

  siis mitä helvettiä, Lotta? SINÄ! siis pari päivää lunta ja sitten taas tropiikki (vai oliko se monsuuni? hurrikaanikausi? talvisateiden alue?)

  Sepä täällä etelässä juuri jurppii: ihmiset valittaa kun on surkea talvi, synkkää ja pimeää ja märkää, eikä kertakaikkiaan ymmärrä että se lämpö vain PAHENTAA asiaa, sitten on entistä enemmän synkkää, pimeää ja märkää. Kun ei se lämpö tuo tänne valoa yhtään enempää. Parempi vaihtoehto olisi kunnon talvi, lunta ja kuuraa puissa, vaikka olisi vähän kylmempi niin ainakin valoa olisi monta sataa prosenttia enemmän. Ulkona ei olisi niin mutaista ja kuraista, voisi hiihtää, olisi nättiä jne. Mutta ei. Ilmasto vain lämpenee ja jotkut vielä typeryyksissään TOIVOO sellaista!

  Nytenkylläainakaan äänestä sua. Ni.

   
 • At 11:42 AM, Anonymous Anonymous said…

  sanakirjan käyttö, joopa joo. kokeilleppa kirjoittaa sana: sanakirja

   
 • At 12:05 PM, Blogger Sonjuska said…

  No nyt päästiin aiheisiin!

  Olen halunnut jo vuodesta 1827 kysyä Nokian insseiltä, että onko heillä jokin esto koskien voimasanoja. Ei nimittäin luuri opi kirosanoja, ei sitten saatana millään. Uittt ja säätämä soikoon.

  Ottaisitko, Lotta, tämän asian perinpohjaisen selvittämisen tehtäväksesi?

  Kiitos.

   

Post a Comment

<< Home