LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Tuesday, January 30, 2007

Maailmankirjat

Nyt on maailmankirjat sekaisin. Lukiossa tehdään ennen kirjoituksia ns. ”preli-kirjoitukset” (mä en tiedä miksi niitä kutsutaan suomeksi, mutta ruotsiksi ne ovat prelit). Useamman koulun abit siis tekevät samat tehtävät, aivan kuten oikeissa ylioppilaskirjoituksissakin, eri aineissa. Äidinkielenkokeissa on tekstianalyysi. Abit saavat valita eri teksteistä, minkä haluavat analysoida.
Olin lauantaina esiintymässä veljeni abi-illallisilla, jossa joku abeista hyvin casually kertoi minulle että suurin osa oli valinnut analysoitavaksi minun kolumnini. Herranen aika! Koulutusjärjestelmässämme on tultu siihen, että kirjoituksissa analysoidaan Backlundin tekstejä Papper-lehdestä! Voin vaikka postata koko kolumnin tänne kun pääsen kotikoneelle, niin saatte kaikki analysoida oikein sydämen kyllyydestä.
Mutta: en varmaan ikinä ole ollut näin imarreltu mistään.

4 Comments:

 • At 9:40 AM, Blogger Zepa said…

  No, tässä tulee vähän lisää: sun kolumnin takia aloin lukea ylipäätään mitään ruotsinkielistä lehteä, ja nyt luen jo Papperia ja Voltia.
  Så där.

   
 • At 10:18 AM, Anonymous Anonymous said…

  On ne suomeksikin "prelit". Tosi suomea.

   
 • At 10:51 AM, Blogger od said…

  Viralliselta nimeltä taitavat olla preliminäärit, tosin ei tuokaan sana nyt niin supersuomalaiselta kuulosta. :)

  Kolumnin postausta odotellessa...

   
 • At 9:28 PM, Anonymous Jem said…

  Täällä yksi preleissä hikoillut abi, jolta saat myös äänen vaaleissa! :) Vaalikoneen mukaan ollaan eniten samoilla linjoilla, lisäksi täällä luettuani ja tutkittuani huomasin muitakin (ehkä vähemmän tärkeitä) samoja kiinnostuksenkohteita, alkaen musiikkimausta loppuen lempileffoihin. Jättekul! ;)

   

Post a Comment

<< Home