LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Monday, February 05, 2007

Tanssii susien kanssa

Titta här: Nettisivut on avattu osoitteessa www.ilovelotta.com!

No niin, nyt on sitten valtakunnallinen nöyryytyskin koettu. You see, mä en osaa tanssia. Kuitenkin lupauduin heikolla hetkellä Kokoomusristeilyn Tanssii tähtien kanssa -ohjelmanumeroon (Tanssii susien kanssa, more like it. Siis itseeni tässä viittaan) mukaan. Kävi ilmi, että kun tanssin kankkusessa ”sambaa” (mä kutsun sitä sambaksi, vaikka se ehkä rehellisesti muistutti enemmän afrotanssin ja pahan pissahädän risteytystä), on näky hirveä. Onneksi sen kuvasi Nelosen TV-kamera, joka vuorostaan sunnuntai-illan uutisissa näytti sen. En joutunut itse todistamaan kyseistä spektaakkelia, vaan sain kuulla siitä työkaverilta maanantaiaamuna. Siis todella yllättävää että mun tanssiminen on tönkköä, haloo mähän liikun kuin gaselli.

Kokoomusristeilyltä ei ole dramaattista raportoitavaa. Ei tappeluita naisista (kuten pressaristeilyllä), eikä ruokotonta känniördäystä (Huom! RUOKOTONTA). Puoluesihteerikään ei joutunut ongelmiin (kuten niillä ehkä on tapana ollut etelänaapurissamme).

Perjantaina julistettiin Kokoomuksen vaalikampanja, teemalla Vastuullinen markkinatalous. Vaaliohjelmassa (och på svenska i valprogrammet) tavoitteet konkretisoidaan hullunkuristen perheiden avulla, eli ihmiskohtaloiden kautta. Ben Zyskowicz nimesi mut viikonvaihteen Ilta-Sanomissa eläväksi esimerkiksi Mia Medianomista, jonka tarina on kuin onkin hyvin lähellä omaani.

Perjantain puoluevaltuuston kokouksessa, jossa vaaliohjelma julkaistiin, oli paikalla luonnollisesti myös TV-kamerat. Mun suosikkikohta uutisissa oli viisaiden sanojen ohella ehdottomasti se, kun puheenjohtaja Jyrki Kataista haastatellaan, ja taustalla näkee miten vekkulikaksoset Kimmo Sasi ja Ben Zyskowicz pöllivät Kokoomus-ilmapalloja.

Perjantaina kävin myös ensimmäisessa tupaillassa! Päättelimme että turha on keksiä pyörää uudestaan, kun voi ripata muilta puolueilta toimivia ideoita. Kepulla uppooa tupaillat kuin häkä, miksi eivät ne toimisi siis city-versioina myös? Lisäinfoa ja tupailtatilauksia voit tehdä osoitteessa www.ilovelotta.com.

12 Comments:

 • At 10:25 PM, Anonymous Anonymous said…

  hei iso kiitos tämän päivän paneelista TYLYssä. Olit ehdottomasti paneelin kiinnostavin ja energisin jäsen! Sait oikeasti olon tuntumaan että hei meilläkin pitäisi olla valtaa. KIITOS!

   
 • At 12:55 AM, Anonymous Anonymous said…

  Kuules Lotta.

  Olin vähän sitä mieltä että olet himppasen hömppä, mutta sitten luin sun sivut ja tän blogin. Sait yhden äänestäjän lisää.

  Mihin joudun jos laitan rastin siihen aktiivisen kannattajan ruutuun?

   
 • At 5:26 AM, Blogger Lotta said…

  Uuh, kiitos! Hienoa, ja mä ehdottomasti olen sitä mieltä että ensimmäinen kirjoittaja on oikeassa: että meillä oikeasti voi olla valtaa kunhan vaan otamme sen.

  Rasti ruutuun "aktiivinen"-ruutuun tarkoittaa sitä, että sulle tulee kaikki infosähköpostit, ja sitten sä päätät itse miten paljon haluat olla mukana eri jutuissa. Me ei tulla hakemaan sua himasta jonnekin torille diilaamaan brosyyria, vaan oot mukana niin paljon kuin haluat/ehdit/voit :)

   
 • At 9:26 AM, Anonymous Anonymous said…

  Moi Lotta,
  Kirjoitat "6-kymppistä päättäjää ei kiinnosta Sinun hyvinvointisi." Lisäksi kerrot Alex Stubbin tekemässä haastattelussa, että haluat vähentää yliopistojen ja opiskelupaikkojen määrää yliopistoissa. Näinkö edistät nuorten hyvinvointia? Ei oikein mee mulle jakeluun.

   
 • At 9:49 AM, Blogger od said…

  Edelliselle kommentoijalle: todellakin parantaa. Tällä hetkellähän Suomessa ylikoulutetaan ihmisiä aivan järkyttävällä tahdilla ammatteihin, joilla ei ole yhtä montaa työpaikkaa tarjota. Samalla venytetään yliopistojen resursseja äärimmilleen ylisuuren opiskelijamäärän takia.

  Niin, ja tosiaan, sääli, että ei ole äänioikeutta Helsingissä... :/

   
 • At 9:57 AM, Blogger Lotta said…

  Juuri näin. Ongelma on kaksiosainen: Me emme tarvitse niin paljon korkeakoulutettuja, kuin me koulutamme. Suuri osa valmistuu töihin jotka eivät vastaa heidän koulutustaan, ja se ei ole motivoivaa. Yhteiskunnan ja työelämän rakenne ei ole sellainen, että niin moni työpaikka vaatii korkeakoulutusta.

  Toisekseen: Meidän pitää vähentää korkeakouluyksiköiden määrää. Ammattikorkeakoulut on kuin haulikolla ammuttu ympäri maata, ja monista uupuu täysin se kriittinen massa joka tarvittaisiin jotta koulutus siellä olisi yhtä laadukasta kuin muissa yksiköissä. Toinen vaihtoehto olisi erikoistua, mutta rahoitusjärjestelmä suosii sitä, että yksiköissä kannattaa kouluttaa niitä suosittuja aineita (kauppa, tekniikka, media ym.). Jos koulutuksen laatu alkaa vaihdella valtavasti ympäri maata, olemme kohta tilanteessa missä tutkinto ei enää olekaan se mikä merkitsee jotain, vaan se mistä olet tutkintosi saanut, eli käytännössä rankkauslistoihin.

  Mielestäni on nuorten (ja kansakunnan) etujen ajamista, vaatia nuorille laadukkaampaa koulutusta ja parempaa työllistymistä.

   
 • At 2:04 PM, Anonymous tadaa said…

  En asu Helsingissä ja lisäksi lämpenen enemmän työväen aatteelle, mutta kovasti toivon, että sut, Lotta, laitettaisiin sinne eduskuntaan. Juuri sun tyyppistäsi ihmistä sinne kaivataan. Tuo tupailta-ajatus (siis että sut voi tilata omaan kotiinsa) on aivan loistava, saisikohan saman Väyrysellä?

  Tosiaan, onnea vaan kampanjaan. Näytä niille, että politiikassa voi pärjätä muutenkin kuin pönöttämällä.

   
 • At 6:55 PM, Anonymous oblomov jr said…

  Ensi viikolla Seiskan ra-
  portissa:"LOTTA PYÖRII
  VIRHEMARGINAALISSA SUJU-
  VASTI SAMBAILLEN!!!!"

   
 • At 7:31 PM, Blogger Lotta said…

  Kiitos tadaa! Ja Oblomov: Se voi olla että sieltä ehkä tosiaan se sana "sujuvasti" puuttuu... ;)

   
 • At 9:53 AM, Anonymous Anonymous said…

  Yhteen edelliseen viestiin viitaten: Siis mistä tällaisen Alex Stubbin Lottasta tekemän haastattelun voi lukea?

   
 • At 10:12 AM, Blogger Lotta said…

  Alexin blogista (www.alexstubb.com) löytyy videoklippi (http://www.alexstubb.com/fi/index.php?trg=diary&id=752) jossa tapahtuu jotakin haastattelunomaista :)

   
 • At 12:02 PM, Anonymous Anonymous said…

  Niin Lotta. Tutkimusten mukaan nuoren työllistymisen todennäköisyys on sitä suurempi mitä korkeampi on hänen suorittamansa tutkinto. Kiitos, kun haluat vähentää nuorten työllistymistä!

   

Post a Comment

<< Home