LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Monday, April 23, 2007

Niksi-Pirkka

On taas se aika vuodesta. Puhelinluetteloaika. Luetteloa pukkaa postiluukusta nopeammin kuin niitä ehtii roskikseen kantaa. Internetin aikakaudella ei kenelläkään riitä enää kärsivällisyys selata läpi jotain luetteloa, kun muutamassa sekunnissa voi iskeä hakusanat googleen. Huomasin tehdessäni jotain tutkielmaa opiskeluissani, että tehokkuuttani vähensi huomattavasti se, ettei tavalliseen tekstikirjaan voi lyödä Ctrl + F löytääkseen heti oikean kohdan. Ajatelkaa nyt meidän sukupolviparkaamme, joudumme luoja paratkoon LUKEMAAN tekstinpätkiä löytääksemme oleellisen.

Palatakseni luetteloihin: Ei hätää! Ärsytys pitää kääntää positiiviseksi, ja siksipä olen aidossa Niksi-Pirkka hengessä keksinyt puhelinluetteloilleni funktion. Mulla on yhdet horopiikkarit joista on irronnut korkolaput. Koska en tietenkään saa aikaiseksi viedä niitä suutarille, teen joka kerta itseni kanssa diilin; ”mä laitan nää vaan enää tänään, sen jälkeen vien suutariin”. Korot voisivat tehdä ilkeät jäljet parkettiin, kun niistä puuttuu korkolaput. Nyt, sen sijaan että puen ne rappukäytävässä niin kuin ennen, käytän puhelinluetteloja seisoma-alustana! Tämä on puhdasta neroutta! Saisikohan tästä rahaa jos lähettäisi Niksi-Pirkkaan?

5 Comments:

 • At 11:15 PM, Anonymous Kesämaa said…

  Heh heh. Lähentelee neroutta tosiaankin. Ja minä kun luulin, että fiksuinta, mitä loputtomana tulvan postiluukusta tipahteleville puhelinluetteloille voisi tehdä, olisi kantaa ne paperinkeräykseen... ;)

   
 • At 12:07 AM, Blogger Nikke said…

  Tiettävästi niitä voi myös käyttää steppereinä. En nyt heti muista kenen blogissa ohjeen luin, mutta kuitenkin.

   
 • At 10:24 AM, Anonymous piia said…

  Joo, puhelinluetteloaika on ehdottomasti rassaavaa. Joka päivä saa olla paniikissa kotiin mennessään, että onko kissa vielä hengissä vai kolmen Eniron tai Fonectan alle luuhistuneena postiluukun alla... Viime vuodesta selvittiin hengissä, vaan kuinka käy tänä vuonna?

   
 • At 5:55 PM, Anonymous Anonymous said…

  Eikai tämäkin blogi ole vaan tutkinnan alla tuon idiootin toimesta?
  http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=30295

   
 • At 9:55 PM, Blogger Harri Sieppi said…

  Ei tämä aika ole helppoa myöskään niille onnettomille postinkantajille. Ei paljon naurata kantaa satoja ja taas satoja puhelinluetteloita ihmisille, jotka eivät niitä halua. Saahan siitä toki palkkaa. Jotain hyvitystä voisi saada myös siitä roskiin roudaamisesta, joka menee myös työstä

   

Post a Comment

<< Home