LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Monday, January 26, 2009

Haaste

Oonko mä vaan tyhmä / ei-komiikkaan-taipuvainen / tiukkis / huumorintajuton / kapeakatseinen, vai onko SubTV:n uusi sketsisarja JugiStyle ihan karmeeta scheissea? Otin viime viikon jakson (ehkä sarjan ensimmäinen?) nauhalle, kun ajattelin, että Hissu Hietalahti varmasti on kirjoittanut hirvittävän hauskan sarjan. Kirjoittajina on Hietalahden lisäksi Jukka Rasila ja Petteri Summanen. Siis 2/3 samoista ihmisistä, jotka tekivät Studio Julmahuvin (täytyy siis olla boarderline nerokasta, yes?). Katsoin jakson. Ajattelin, että ehkä se aukeaa jossain vaiheessa. Odotin mainoskatkoon asti, ja sitten pysäytin ja poistin nauhoituksen. Tänään krapulakebabin äärellä veljeni luona päätimme antaa toisen mahdollisuuden. Ja ei. Siis yhdessäkään niistä sketseistä ei ole punch linea! Ajattelin, että en minä mikään sketsiviihteen asiantuntija ole, joskus ei välttämättä tarvitse olla punch linea kai, jos siinä on joku hauska hahmo. Mutta eikö siinä pidä olla JOKU idea? Jotain, mille nauraa? Mä en tajuu, mä en tajuu, mä en tajuu! Ja se turhauttaa suunnattomasti, koska mä uskon, että MUSSA on jotain vikaa. Koska ei tuollaista sillai vahingossa pääse telkkariin. Ensin idea pitää pitchata tuotantoyhtiölle. Kun ne ostavat idean, ja päättävät lähteä kehittämään eteenpäin, tehdään ensimmäisiä suunnitelmia, treenejä ja kässäreitä. Kun ohjelman idea on käyty myymässä kanavalle, joka kiinnostuu, siitä tehdään pilotti. Eli sen pilotinhan on ollut pakko olla hyvä, jos se on tyydyttänyt tekijät, tuottajan, tuotantoyhtiön tuotantopäällikön, kanavan ihmiset jne. Ei se nyt ihan mikätahansa seula ole, eikö ne ole ammattilaisia? Minun haaste teille onkin: Auttakaa mua. Katsokaa JugiStyle, arvioikaa, ja selittäkää mikä se on se huumorin nerous, joka multa vaan menee täysin ohi.

20 Comments:

 • At 2:34 AM, Blogger mimi said…

  No can do.

  Ulkosuomalaisena olen käytännössä Subin netti-tv:n varassa, mikäli haluan jotain Suomen tv:stä tulevaa katsoa, ja odotukset JugiStylen suhteen olivat todella korkealla. Mutta eipä vaan avaudu tälle tapaukselle, ei sitten yksikään läppä. Onneks netti-tv:stä tulee Madventuresin uusintoja...

  (Myönnytys: Touko-Pouko on ihan hauska henkilöhahmo, jos itse sattuu olemaan juuri siinä tietyssä mielentilassa.)

   
 • At 7:36 AM, Anonymous Pöpö said…

  Mä totesin ensimmäisistä mainoksista, että huhhuh, en katso. Viikonloppuna näin mainoksen, jossa oli Touko-Pouko, joten nyt on eilinen jakso nauhalla. Mietin vielä, uskallanko yrittää kattoo sitä. Ei oo kauheen hyvä aavistus siitä Touko-Poukosta huolimatta.

   
 • At 8:39 AM, Blogger kittyfane said…

  Tekijöille on varmaaan annettu aikaisempien näyttöjen perusteella vapaat kädet touhuta, ja lopputulos oli sitten tällä kertaa tällainen.

  Ei naurattanut missään vaiheessa itseänikään. Sääli - odotukset olivat korkealla.

   
 • At 12:27 PM, Anonymous Anonymous said…

  Siinä ei ole-kovista odotuksista huolimatta- muuta hauskaa,kuin se PÖNTTÖ. Muu ei avaudu sit millään, sekin purkan väykyttäjä-hieroja :o

   
 • At 1:54 PM, Blogger Kriisi said…

  Mulle kävi joku salakavala mieltyminen.

  Siis 15 sketsistä ehkä kolme on borderline hyviä, mutta siellä rivien välissä on sitä samaa junttihuumorimeininkiä, jolla PPP ja Jopekin ratsastavat sarjasta toiseen - ja sitten just sopivan hönössä naksahtaa ja huomaa seuravana päivänä hokevansa miehen kanssa "TÄNÄÄN" "PASKAA!" ja "Tänään tehdään pönttö".

  Noloa, mutta niin serebraalista.

   
 • At 2:29 PM, Anonymous Anonymous said…

  Tää on taas tätä: jätkät rekvisiittavarastoon ja sitten kameran eteen. En katso enää. Haukotus.

   
 • At 4:59 PM, Blogger Aimo said…

  Ei oikein iskenyt täälläkään. Parin jakson pari sketsiä jaksoi naurattaa, mutta sekin varmaan vaan vanhasta tottumuksesta. Harmi.

   
 • At 6:44 PM, Anonymous Anonymous said…

  Sama järkytys täälläkin, odotin jotain tosi hauskaa tekijöiden aiempien meriittien pohjalta, ja petyin raskaasti. Samoin on käynyt lähes kaikkien viime vuosien kotimaisten sketsisarjojen kanssa. Täytynee kai kompata Kalevan toimittajaa, joka kirjoitti, että Pasila on hauskin 2000-luvulla Suomessa tehty sarja (vaikka onkin animaatio).

   
 • At 8:30 PM, Anonymous Anonymous said…

  Muhun uppos kyllä hetkittäin etenkin se tyyppi, joka aina siella saunassa hyräilee sen kaverinsa lauseiden loppuja. Ja myös se sutenööri on melko hilpee viheltäjä. Kuvastanevat mun mielen maailmaa...

   
 • At 11:22 PM, Blogger Zepa said…

  Jep, tekijöiden nimet riittää joskus...

   
 • At 9:06 AM, Blogger Lotta said…

  Okei, mä ostan nää kaikki näkökulmat, myös ne, jotka ovat nähneet sarjan hienouden. Huojentavaa tietää, etten ole ainoa, joka en oikein päässyt jyvälle sarjasta. Toisaalta,ehkä mä just en ole ollut ihan oikeassa mielentilassa katsoa sarjaa. Ihan kolmatta mahdollisuutta mä en kuitenkaan taida jaksaa sarjalle antaa...
  On ihan totta, että suomalaisia hauskoja sarjoja on tullut tosi vähän viime vuosina. Presidentin Kanslia naurattaa mua aina, mutta muuten on ollut vähän heikohkoa. Missä vika?!

   
 • At 10:43 AM, Anonymous Petteri said…

  Oon miettiny ihan samaa. En tajua miten tuo ohjelma on telkkarissa. Yritin katsoa kaksi kertaa, mutta ei naurattanut. Ja käsittääkseni sen piti naurattaa.

  En aio kattoo enää uudestaan.

   
 • At 10:48 AM, Anonymous jenni said…

  Olisiko syy huonouteen osittain siinä, että odotukset on (liian)korkealla, kun tekijät on ketä on. Jos asialla olis jotain nobodyja, ainakin jotkut jutut vois jopa (tahattomasti) naurattaa. Tai sitten show on tosiaan ostettu pelkästään tekijöiden nimen ja aiempien näyttöjen perusteella.

  Toisaalta satiiri ja sanaleikit on suomalaisille vaikea laji, junttihuumori ja aa-puu-va -hahmot uppoavat jostain syystä massoihin paremmin, kuten Kriisin mainitsemat Jope ja PPP - Kummeleita ja Lappareita unohtamatta.

   
 • At 11:28 PM, Blogger Kriisi said…

  Mä taas aloitin JS:n katselun nimenomaan yrittäen olla odottamatta mitään muuta kuin huonoa. Sen on kuitenkin vuosien saatossa oppinut, että aiempi suosio johtaa väistämättä huonoon jatkoon. Tämä on näkynyt ihan kaikessa, niin PPP:n puuhissa, Kummeleissa kuin Julmahuvi-porukassa. Myös Ketonen & Myllyrinne huononee kaudesta toiseen.

   
 • At 10:25 AM, Anonymous Miami said…

  Pakko sanoa, että nautin suuresti sun juttujen lukemisesta. En oo aiemmin blogeja paljon pläräillyt, mut tähän oon jäänyt ihan koukkuun. Samaistun sun ajatuksiin täysin.

   
 • At 12:50 PM, Anonymous Anonymous said…

  Mulle tuli kanssa se "mäentajuu" -olo. Että en kai sitten ymmärrä huumoria. Kuitenkin monet ulkomaiset sketsisarjat saa nauramaan vedet silmissä, että missä on vika. En aio katsoa kertaakaan enää. Se JugiStylen mainoskin, missä mies ihmettelee, miten on joutunut sänkyyn sen toisen miehen luo on kuin jostain huonosta draamasarjasta.

   
 • At 2:36 PM, Anonymous Anonymous said…

  Jugistyle oli kyllä suuri pettymys Touko-Poukosta huolimatta. Mutta onneksi Pasila viihdyttää taas maanantai iltaisin!

   
 • At 3:44 PM, Anonymous Anonymous said…

  se on karmeeta p----a, mun miälestä

   
 • At 10:54 AM, Blogger Sue84 said…

  Niinpä.
  Väsyneenä huomasin kyllä hekottavani sille "Tänään tehdään pönttö"-pätkälle ja sille pelottavalle "PASKAA"-hahmolle, mutta aika kuivaksi menee, kun vain näitä kahta toivoo ja odottaa sen puoli tuntia...

   
 • At 9:30 PM, Blogger Princess D said…

  Kriisi: "Myös Ketonen & Myllyrinne huononee kaudesta toiseen."

  Tuollaisen lausahduksen jälkeen voisi olettaa, että K&M:ttä on tullut jo ainakin n+3 kauden verran. Myönnän, että sarjan pureva särmä katosi hetkittäin toisen kauden aikana, mutta tämä johtunee enemmänkin psykologisista tekijöistä (mustan huumorin tuoma uutuudenviehätys Suomalaisen sketsiviihteen kuluneilla pelikentillä alkoi kadota, kun se ei ensimmäisen kauden tapaa ollut enää uutta) kuin itse käsikirjoituksellisen tason laskusta. Minusta K&M on parasta sketsiviihdettä, mitä Suomessa on koskaan tehty. Ja sanon näin Spedet, Älyvapaat palokunnat, Vintiöt, Kummelit, Velipuolikuut, Studio Impossiblet, Pasilat, ym. nähneenä, joten mielipiteeni ei nyt ihan pelkkään mutuun perustu.

  K&M:een sketsien vahvuus perustuu nimenomaan stereotypioilla leikittelyyn, kaikessa karikatyyrimäisyydessäänkin uskottaviin ja vahvoihin hahmoihin sekä oikeasti tuoreeseen ja erilaiseen huumoriin kuin mihin Suomessa on totuttu. YugiStyle tarjoilee puolestaan vanhalla kaavalla tehtyä väsynyttä ”suomalaista” huumoria. Paperinohuita, todellisuudesta irti leijailevia merkityksettömiä hahmoja, aivottomia hokemia (jotka toki ovat aina peruskouluikäisten suosiossa, ”PAASKA!”) ja jatkuvaa toistoa. Ei viitsitä tehdä uutta, koska vanhalla on tähänkin asti pärjätty.

  Katsoessani K&M:een toista kautta kommenttiraidan kanssa (joka, btw, on loistava), välittyi minulle vahva tunne siitä, miten paljon pojat hahmojaan oikeasti rakastavat, ja miten paljon hahmoihin ja niiden maailmaan on paneuduttu. Monilla hahmoilla oli kokonainen historia takanaan, mistä selittyi, miksi nämä sitten toimivat tietyllä absurdilla tavallaan. Katsojana olen sitä mieltä, että tällä tavalla hahmoista sai paljon enemmän irti ja ne olivat huomattavasti uskottavampia, kun tekijöidensä sydämissä ne ovat hetken aikaa olleet paljon muuta kuin mustetta paperilla.

  Mitä taas tulee YugiStyleen… Minusta Touko-Pouko on ainoa hahmo, jossa on edes yritystä. Muuten sarja on sisällöllisesti niin köyhä, että senkin slotin voisi paremmin hyödyntää.

   

Post a Comment

<< Home