LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Thursday, January 08, 2009

Lomaa ja lukemista

Kamala virhe. Hirveä virhe. Missä vaiheessa oli käynyt niin paha aivopieru, että muistot seuramatkailun realiteeteista oli kuin deletoitu muistista?

Mutta siinä sitä oltiin, Finnairin koneessa, lomalennolla, matkalla Kanarialle. Itse lento ei ihan vielä tuntunut lomalta… Seuralainen istui käytävän toisella puolella käytäväpaikalla. Sen enemmän toistemme viereen emme päässeet. Alun perin meille annettiin paikat 5F ja 36D. Höh. Geitillä ystävälliset virkailijat kuitenkin järjestivät meidät samalle riville vaikkakin eri puolille käytävää. Vieressäni istui raumalainen perheenäiti, joka oli matkassa perheensä, Kiljusten Herrasväen kanssa. ”Jo yhdettätoista kertaa Kanarialla, että jos on jotain kysyttävää, niin anna tulla vaan”. Kohtelias hymy, ja vieno asennonkäännös seuralaiseni suuntaan. Yleensä se tehoaa. Melkein KAIKKIEN ihmisten kanssa se tehoaa. Mutta ei nyt. Jutun iskeminen jatkui. Tuijotin lasittunein silmin, kiinnostusta teeskennellen naisen puhetta. ”… ja ruoka oli yhtä hyvää kuin Suomessa…” Ajatella, mitenköhän kauan siitä on kun viimeksi näin vyölaukun tollai livenä? Sillai ilman, että se oli läppä?. Huonosti käyttäytyvä ikkunapaikkalapsi onneksi vie naisen huomion.

Lapsi (n. 10 v.) veljelleen (n. 12 v.): Mihin vittuun sä laitoit sen, vitun kyrpä?!
Isoveli: Haista vittu, vitun homo!
Äiti (edessä istuvalle isälle): Jussi saatana, kuuntele nyt miten noi lapset kiroilee!

Oikeasti matka oli oikein hyvä, mutta ehkä Kanaria on nyt nähty vähäksi aikaa.

Joululahjaksi sain kaksi erinomaista kirjaa. Toinen on 1001 books you must read before you die. Sitä voi selailla tuntikausia, ja se on erinomainen opus. Toinen käytännöllinen kirjalahja oli lukupäiväkirja. Harvoin tulee millään tavoin dokumentoitua luettuja kirjoja, mutta näin se saa kaikki samaan paikkaan, ja vieläpä tuoreeltaan. Kommenteille ei ole hirveästi tilaa, mutta eipä se nyt kovin paljon haittaakaan. Mun kommentit on ollut aika hataria. Tässä saldo jouluaatosta lähtien:

Kirjan nimi: Kosmonautti
Kirjailija: Katri Lipson
Sivuja: 199
Päivämäärä: 27.12.2008
Muistiinpanoja: HS:n esikoiskirjapalkinto 2008, Finlandia-ehdokas. Tapahtuu Murmanskissa. Meriitit johtivat liian suuriin odotuksiin.Kirjan nimi: The forgotten garden
Kirjailija: Kate Morton
Sivuja: 645
Päivämäärä: 30.12.2008
Muistiinpanoja: Hyvä kirja suvun mysteeristä. Tarina kulkee lomittain kolmen eri sukupolven naisen (Cassandra, Nell, Eliza Makepeace) elämässä samaan aikaan.Kirjan nimi: The curious incident of the dog in the night-time
Kirjailija: Mark Haddon
Sivuja: 226
Päivämäärä: 2.1.2009
Muistiinpanoja: Kertoja on 15-vuotias aspergerin syndroomaa sairastava Christopher. Tämä kirja löytyy siitä 1001 kirjaa-kirjasta.Kirjan nimi: The Raw Shark Texts
Kirjailija: Steven Hall
Sivuja: 430
Päivämäärä: 4.1.2009
Muistiinpanoja: Conceptual fish. Hyvin outo. Hai syö muistot ja ajatukset. Aika scifiä. Lomalukemiseksi olisi sopinut paremmin sellainen kirja, missä ei tarvitse arvailla, miten lopussa kävi.Kirjan nimi: Miehet jotka vihaavat naisia
Kirjailija: Stieg Larsson
Sivuja: 612
Päivämäärä: 7.1.2009
Muistiinpanoja: Millennium-trilogian ensimmäinen osa. Luin suomeksi, hirveästi kirjoitusvirheitä, seuraavat luen ruotsiksi. Liian pitkä, minkään kirja ei oikeasti tarvitsisi olla yli 600 sivua (okei, Harry Pottereille voin antaa poikkeusluvan). Hyvä perusdekkari, mutta mistä JÄTTIhype?Kommentoikaa, jos ootte lukenut noista jotain!

7 Comments:

 • At 9:44 PM, Blogger Nonnu said…

  Män som hatar kvinnor (luin ruotsiks) on loistava! En yleensä hirveesti perusta dekkareista mut tosi hyvin kirjotettu eikä kertaakaan käyny tylsäks. Himoitsen nyt niitä muita millenium-sarjan kirjoja...

   
 • At 10:10 PM, Blogger Zepa said…

  Raw Shark on helposti varmaankin paras kirja ikinä. Vaikka olen lukenut jo yli 40 vuotta jotakuinkin kaiken mitä on käsiin sattunut. Dis is true.

   
 • At 11:22 PM, Anonymous Jenni said…

  Mä en oo lukenut noista mitään, joten jos haluat mainostaa, niin mi(t)kä noista kannattaa lukea, ja mitä taas ei? Sä et tietysti tosin lue huonoja kirjoja, joten muotoillaan kysymys sitten vaikka että mistä kannattaa aloittaa ja minkä voi unohtaa yöpöytäkasan pohjalle ?

  Tuo Larsson-hype on mennyt multa ihan ohi, mikäs juttu tämä mies/kirja oikein on?

   
 • At 9:15 AM, Anonymous Jussi said…

  1001 books you must read before you die on aika pitkälti kirjoittajiensa näköinen, angloamerikkalaista kirjallisuutta painottava. Yllätyin kuitenkin positiivisesti siitä, miten monia venäläisen kirjallisuuden klassikoista oli huomioitu listalla. Suomalaisista esim. Waltarin Sinuhen kuuluisi olla listalla. Mutta oikeassa olet, kirjaa voi selailla tuntikausia, ja sieltä löytää hyviä vinkkejä.

   
 • At 10:31 AM, Blogger Lotta said…

  Jenni: hahaa, mä luen paljonkin huonoja kirjoja :) Tosin nykyään en kyllä tosi huonoa kirjaa jaksa enää loppuun asti lukea, vaan saatan jättää kesken. Noi oli kaikki tosi eri tavoin hyviä. The Raw Shark Texts ja The Curious Incident on molemmat maailmalla kovin puhuttuja, eli siinä mielessä ehkä jompi kumpi niistä. Ne on kuitenkin oikein mukavaa luettavaa. Myös toi Forgotten Garden oli mun mielestä tosi kiva, se on sellainen just sopiva kevyt lomalukeminen. Tosin mä oon vieläkin sitä mieltä, että kirjassa ei tarttisi olla yli 600 sivua.

  Jussi: Joo, ei se mikään täydellinen kirja ole, siellä on muutama muukin puuttuva kirja, jonka selkeästi pitäisi olla siellä, ja muutama kirja, joka on siellä vain siksi, että se on kirjoittanut tietty kirjailija. Mutta mahtava opus se on!

   
 • At 2:33 PM, Anonymous Satu said…

  Mie sain jonkun Milleniumm-vamman ja loput trilogian osat oli saatava heti käsiin tuon ensimmäisen luettuani.

  Yöt luin ja päivät torkuin töissä.
  Tykkäsin kovasti.

   
 • At 9:40 PM, Anonymous mimmi said…

  The curious incident of a dog in the night-time on lukemisen arvoinen tapaus. Tosin hauskempi kun lukiessaan ei heti tiedä mistä on kyse-> takakannen tekstit kannattaa jättää lukematta.

   

Post a Comment

<< Home