LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Tuesday, November 25, 2008

Talvi yllätti Backlundin taas

In your face, ilmastonmuutos, nyt täällä on lunta ja melkein jopa kylmä. Vaikka lumisia talvia on ollut Helsingissäkin vielä muutama vuosi sitten, niin selkeästi lumimuisti on ihan hakusessa. Eilinen aamu vaan hämmensi. Ulko-oven blokkasi karmea kinos, mutta onneksi jotkut superahkerat naapurit olivat lähteneet jo ennen kahdeksaa töihin, ja tarponeet kinokseen jalanjäljet. Roskat piti viedä, mutta lumiaura oli aurannut roskakatoksen oven umpi. Ilman lapiota sinne ei ollut asiaa, eikä omatunto antanut periksi jättää roskapusseja mielenosoituksellisesti siihen oven eteen. Onneksi roskakatos on naapuritaloyhtiön kanssa yhteinen, joten ei muuta kuin aidan yli naapurin puolelle, ja niiden puolelta sisään. Sehän käy multa, koska mähän liikun kuin gaselli, mutta mummonaapureilla tulee ongelmia.

Miten kaikki toimintatavat täysin unohtuu, ja ihmisestä tulee ihan hirveen avuton kun tulee tällainen määrä lunta? Sen verran mä osasin laskea, että kannattaa ehkä lähteä liikkeelle vähän aikaisemmin kuin muuten. Työmatka kestikin vähän kauemmin. Jalkakäytäviä ei oltu aurattu, mutta jotkut urheat olivat talloneet siihen polun. Mutta mitenkäs sitten, kun polkua pitkin tulee joku vastakkaisesta suunnasta? Sitten vaan jäädään siihen sillai vaivaantuneesti katsomaan toisiaan, odottaen, että kumpi sinne hankeen kampeaa. Jompikumpi häviää tuijotuskilpailun, ja tekee sivuaskeleen, ja on sitten nilkkojaan myöten lumessa, ja toinen tarpoo määrätietoisesti polkua eteenpäin. Välillä kävelin ratikkakiskoilla, koska siellä oli vähemmän lunta (eikä ratikkaa).

Eilisissä Iltasanomissa on juttu siitä, miten Vihreät ja Perussuomalaiset kilvan tekevät toisistaan ja mediasta tutkintapyyntöjä. Näin kirjoittaa IS: ”Homman aloittivat maahanmuuttoon äärikriittisesti suhtautuvat perussuomalaiset jo vaalien ala. Kohde oli ensin media, joka siteerasi ja tulkitsi ihan väärin näitä sukupolvensa johtavia ajattelijoita”. Hehee, pitikö vittuilla ”medialle”, nehän vittuilee takas.

1 Comments:

  • At 1:51 AM, Anonymous Anonymous said…

    ui jui. lunta! ihan mahdottoman ihmeellistä!

     

Post a Comment

<< Home