LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Thursday, March 05, 2009

Jalankulkija kuolee aina

Helsingin Sanomat hämmentää otsikoillaan. Jalankulkija kuolee liikenteessä lähes aina varomattomuuttaan Helsingissä. Kyllä toi varmaan ihan oikein on (ehkä? Kielipoliisit, what say you?), mutta piti lukea pariin kertaan ennen kuin ymmärsi. Pelästyin jo, että oh dear, mähän olen jalankulkija, ja nyt siis kuolen aina. Ei pidä ehkä lukea näin myöhään illalla. Tai ajatella.

Re edellinen postaus, joka liittyy lumisemiseen. Sain ihanan kirjeen 80-vuotiaalta rouvalta Lappeenrannasta, joka raportoi jo kirjoittaneensa ja lanseeranneensa sanan kirjeissään tuttaville ja sukulaisille Kupioon, Mikkeliin, Ruotsiin ja Englantiin! Seuraavaksi on lähdössä kirje siskolle Varkauteen, ja siihenkin hän meinaa asiasta kirjoittaa. Se puoli maasta on siis hoidossa. Aivan huippumummo! Valitettavasti ei ollut hän laittanut minkäänlaista osoitetta kirjeeseensä, joten en pääse häntä kiittämään. Ihana täti.

Mä aion ehkä ensi viikolla olla huono kansalainen, ja lintsata talon yhtiökokouksesta. Viimeksi kun menin, jouduin heti pöytäkirjantarkastajaksi. Voihan olla että mun karma suorastaan magneettisesti vetää puoleensa kovan luokan luottamustehtäviä (kuten just toi pöytäkirjantarkastajan homma). Nyt kokouksessa valitaan hallitus, enkä aio ottaa mitään riskejä. Siksi katson parhaaksi lintsata. Paneudun tollasiin asiohin sitten kun oon eläkkeellä (siis KUUSIKYMMENTÄVIISIVUOTIAANA, johon sopeudun oikein hyvin, kiitos vaan, enkä saatana heti käy itkemään ja uhkaamaan yleislakolla).

5 Comments:

 • At 11:51 AM, Blogger sessan said…

  Hieno otsikko Hesarissa :-) Totta kyllä varmasti, etenkin näin talvisaikaan suuri osa jalankulkijoista kuvittelee että auto pysähtyy jäällä yhtä nopeasti kuin kuivalla asfaltilla. Ei pysähdy, ei vaikka ajaisi kahtakymppiä! Pakollinen autokoulu myös jalankulkijoille??

  Mä katson lähipiirin kuusikymppisiä eivätkä ne mitään toimintakyvyttömiä vanhuksia ole vaan ihmisiä parhaassa iässä. Suuri osa paiskoo hommia vielä eläkkeelläkin, ja ihan vapaaehtoisesti. Ymmärrän toki, että jos duuni on kaikki vuodet ollut kovin fyysistä, paikat alkaa prakaamaan ja kaipaa lepoa. Tulevaisuudessa kuitenkin yhä suurempi osa meistä on tietotyöläisiä ja niitä hommiahan voi jatkaa vaikka arkkuun asti jos vain pää kestää.

  Meillä on itse asiassa kaveriporukassa jo suunnitteilla sellainen "think tank" tyyppinen vanhainkoti, jossa palvelu pelaa ja aikaa jää luovaan työhön - jolla maksetaan palvelu. Tervetuloa mukaan kun se aika koittaa!

   
 • At 2:50 PM, Anonymous oblomov jr said…

  Lotta, kaipasit kielipoliisia, tässähän minä olen!

  Otsikon selkeyttämiseksi
  sen sanajärjestystä täytyisi muuttaa: "Helsingissä jalankulkija kuolee..."

  Eihän kaikkien varomattomien jalankulkijain kuolinpaikka ole toki Helsinki, kuten alkuperäinen otsikko antaa ymmärtää.

   
 • At 5:34 PM, Anonymous Anonymous said…

  Taloyhtiön hallituksessa voi olla "todella mukavaa" - varsinkin, jos kaipaa lisää vihamiehiä.
  Muutkin ovat ajatelleet, että se on eläkehomma. Meillä on nimittäin hallituksessa itseni (30 v nainen) lisäksi ukkokööri (yksi kuoli kesken kauden, mikä oli tosin oikeasti ikävää), joista nuorin on muistaakseni 55 v ja ettei vaan olisi koko joukko vieläpä demareita.
  Tämän kauden jälkeen en takuulla jatka ennenkuin minustakin tulee äänille yliherkkä rouva, jolla on kasvanut kolmas silmä niskavilloihin....

   
 • At 6:27 PM, Anonymous Anonymous said…

  Pakkohan tuota oli yrittää parannella: "Varomattomuus yleisin syy jalankulkijoiden kuolemaan johtaneissa onnettomuuksissa Helsingissä"

   
 • At 12:58 AM, Blogger Dave81 said…

  Aika hurjaa menoa etelässä. Meillä täällä pohjoisessa kirjoitettiin paikallisessa lehdessä että "Nokia lopetti alihankkijoiden käytön puhelimissa". No siis okei, luin vähän aikaan sitten, että Nokia tekee jotain ekopuhelimia, mutta et alihankkijoita!? No jos joku vielä ihmettelee miten nuo Nokian alihankkijat pärjää niin nytpä tiedätte..? Tähänkö on laama meidät ajanut?

   

Post a Comment

<< Home