LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Tuesday, February 14, 2006

Isn't it ironic?

The irony! It's unbeliavble! Hae sanakirjasta "ironia"-sanan merkitys, ja katso jos selityksenä on seuraava tarina: Viime viikolla kirjoitin leikkisästi siitä miten bloggaaminen saattaa viedä vaikka tuolin alta. Get this: Eilen irtisanoin itseni työpaikastani – yes you guessed it: blogin takia.

Täysin omaa syytänihän tämä tietysti on. Kirjotin blogissani asioita politiikasta ja poliitikoista jotka olivat täysin virkamiesetiikan ja code of conductin vastaisia, koska vaikka kirjoitan tietysti yksityishenkilönä ja stand up-koomikkona, niin tottahan mun työpaikkani (oppaana eduskunnassa) täältä kävi ilmi. Etiikan mukaan virkamiehet välittävät tietoa, kommentoiminen jätetään muille. Mutta koska the essence of my being on tilittäminen ja epäkorrektisti ventiloiminen (that's my charm, ne ces't pas?), niin totta kai mun piti sitä tehdä.

BUT: Joku oli hermostunut, ja kuhina kävi. Minulle pidettiin henkilökohtainen briefing jossa kerrottiin kansanedustajilta (kyllä, monikko) tullut palaute. Ja päätinpä: mun elämäni on kivempaa jos en joudu selittelemään tai häpeämään blogiani. Ennen kuin Scandal Times nyt ehtii soittaa: ei, minua ei mitenkään painostettu eroamaan, ihan itse vaan elämänlaatuni kannalta tein päätökseni. Ja politiikkaa mun on pakko kommentoida jatkossakin: Nuorten Pohjoismaiden Neuvoston puheenjohtajana tai vaikkapa opetuslautakunnan jäsenenä voi olla sanomista jatkossakin.

Dramatiikkaa? Kyllä. Säpinää? Ehdottomasti! Vauhtia ja vaarallisia tilanteita? No ei oikeastaan, kyseessä on kuitenkin valtio.

Ja säpinää oli eilenkin! MVBF (My very best friend) Pia vei minut yöjalkaan, ja menimme where no man has ever gone before – at least sober. Eli menimme Satumaahan ja Ladymoonin (Tiedän, jos mulla olisi YHTÄÄN itsesuojeluvaistoa en kertoisi KENELLEKÄÄN että olen ollut noissa paikoissa, mutta I think we've established ettei tää itsesuojeluvaisto aivan kohdallaan ole…). Picture jotain miljoona lasia viiniä ja ääretön määrä tupakkaa, 5 erittäin kaunista ja nuotilleen laulettua (tai, no, mutta taide on subjektiivista) karaokelaulua ja saat Pia&Lotta-duon. A very pretty sight indeed.

Happy valentine's day. I feel all warm inside. Err…

22 Comments:

 • At 5:49 PM, Blogger Zepa said…

  Hei muru, toivottavasti sua ei oikeasti ihan kauheesti harmita. Siis se duunijuttuhomma. :-/ Sulla on kuitenkin ihan järjellistä tekemistä ilman mitään oppaan paikkaakin, ja lisää tekemistä tulee ennen kuin ehdit huomatakaan. Kyl se vaan niin on.

  Suuri kunnioitus siitä, että pidit mieluummin blogisi puolta kuin jäit vämpyttävien tosikoiden jyrättäväksi!

   
 • At 6:16 PM, Blogger Fantsuu said…

  Tää on just tätä. Sun täytyy kait sit ruveta itse kansanedustajaksi, jotta voit siinä talossa jotain kommentoida. Be aware you bastards :)

   
 • At 6:43 PM, Blogger Toimiva said…

  Möh!
  No eihän ne, perkele! Miks ottaa palkoja nenäänsä. Missä on freedom of speech! Missä?
  Joo.
  Ehkä asiat on nyt helponpia, ilman kuhinaa sun muuta. Saatpahan jatkaa toimintaas yksityishenkilönä :)

   
 • At 7:53 PM, Anonymous Anonymous said…

  Kielipoliisista, päivää.

  olen joskus lueskellut tätä blogia. Parhaimmillaan se on hauska ja oivaltava, huonoimmillaan vähän kuin "Bridget Niinistön päiväkirja".

  Mutta aidanseipäästä asiaan. Mikä onkaan mukavampaa kuin iltaisin kääriytyä lämpimään huopaan ja teekupin kanssa alkaa metsästämään Internetistä kielioppivirheitä ja seuraava pisti silmään:

  Blogissasi käytät aika paljon englanninkielisiä sanoja suomenkielen välissä. Tämähän ei siis suinkaan viesti kansainvälisyyttä (silloin koko hoito- the cure- kirjoitettaisiin englanniksi). It is veri distöörbing indiid. Because, you see, in the really civilized countries they speak english by default and additional 2-3 other languages.

  Mutta muuten blogisi on oikein viihdyttävä.

  Hyvää työpaikan metsästystä. Blogin kanssa heiluminen eduskunnan oppaana on näköjään isompi riski kuin aseen kanssa heiluminen kansanedustajana.

   
 • At 9:15 PM, Blogger Lotta said…

  Heippa! Kiitos. Ootte mahtavia. Mä selviän, eikä ole syytä nyt rynnistää mihinkään tuikkaamaan mitään suurlähetystöjä tuleen.

  Re: englanninkäyttö. Kun on niin kamalasti asiaa, ei aina kerkeä ruveta hakemaan sanamuotoja muilla kielillä kun sillä joka päähän pälkähtää. Pseudokansainvälisyyttä sillä ei haeta, kansainvälisyys ei kuitenkaan sinällään ole mikään itseisarvo. Ajatus kulkee monilla kielillä, joten niin tekstikin. Kiitos palautteesta kuitenkin :o)

  "Bridget Niinistön päiväkirja" oli sikahyvin kiteytetty. Oot ehdokkaana tän blogin palauteoscareiden Näppärästi muotoiltu-kategoriassa!

   
 • At 11:15 PM, Anonymous jenni said…

  Ohhoh. Kaikkea sitä... Ihme nipoja siellä eduskunnassa. Mutta hyvä ja viisas ratkaisu sinun kannaltasi varmasti. Oot aivan hillittömän hauska bloggaaja enkä malta odottaa kun pian (toivottavasti) pääsen kuulemaan ständ ap shöytäsi ihan livenä. Velipoika jo kehui, että olet Suomen paras naispuolinen stand up -koomikko (ja hän on Asiantuntija :D). Pidä ittes naisena ja lippu korkealla!

   
 • At 7:25 AM, Anonymous Tuomas N. said…

  Moikka Lotta,

  sosialidemokraattien kansanedustajia herkkä hipiäisempää porukkaa saa usein Suomesta etsimällä etsiä...Noh, on kuka tahansa sitten valittanutkin niin nostan hattua.

  Tämä episodi kertoo enemmän eduskunnan hallinnosta kuin mistään muusta...

  Terkkuja Akronista, Ohion osavaltiosta. Tsekkattiin päivällä amishejen mestat :)

   
 • At 7:27 AM, Anonymous Tuomas N. said…

  Niin ja piti vielä muistuttaa siitä, että olit meidän kanssa joulukuussa Satumaassa...Taisit jäädä koukkuun ;))

   
 • At 10:07 AM, Anonymous Anonymous said…

  Harmin paikka, että koit tilanteen niin vaikeaksi ja päätit lähteä. Erityisesti politiikkaa "viihteellisellä" tavalla kommentoineet merkintäsi ovat usein olleet hauskoja. Jatka ihmeessä!

  "Nurmelan Tuomas" ei taas ilmeisesti pääse vaalitappion yli ennen kuin seuraava peittää "Nurmelan Tuomaksen" pahan olon alleen. Voimia "Nurmelan Tuomas", tarvitset niitä.

  Hra Mansikka

   
 • At 1:38 PM, Anonymous Anonymous said…

  Aika jäässä olevaa porukkaa eduskunnassa, ei se ollut Lotta sun paikka ollenkaan! Tuollainen nipottaminen ei hyvää mainosta työpaikkana taida olla oikein kellekään, ottaen huomioon valtion tämänhetkisen maineen maan dynaamisimpana ja mielenkiintoisimpana työnantajana, etenkin young professionals -joukkoon luettavien tyyppien keskuudessa...

   
 • At 2:35 PM, Anonymous assshole said…

  tsiisös sentään. joiltakin puuttuu huumorintajua, ja aika rankasti. plus oma elämä, kun jaksaa kahlata läpi blogeja ja ottaa asiakseen närkästyä niistä..

  losers.

   
 • At 3:16 PM, Blogger minna said…

  Anonymous:n kanssa eri mieltä, eduskunta on just Lotan paikka! Ehkä sitten vaan jossain eri muodossa :) Onnea valitsemallesi tielle Lotta! Jee.

  Oon käymässä Suomessa ja eilen eksyin itsekin Satumaahan. Kun kerran täällä ollaan, on pakko laulaa luikautella kotomaan kunniaksi!

  Ehkä nähdään ennen kuin poistun taas:

   
 • At 4:16 PM, Blogger Lotta said…

  Sweet! Ootte mahtavia. Sormia en osoittele, koska en tiedä yhtään missä leirissä on aikaa seurata koomikon blogia ja käydä siitä jossain itkemässä: ja niitähän on ollut ilmeisesti USEISTA puolueista (eli enemmän kuin yksi)... Mutta olo on huippu ja työtarjouksiakin on jo tullut! :o)

   
 • At 5:11 PM, Anonymous Timo said…

  Ja huomattavahan on, että nämä eduskunnan 'tahot' lukevat myös näistä merkinnöistä mitä heistä sanotaan... ;-D

   
 • At 8:03 PM, Anonymous Anonymous said…

  Tätä jälkikäteisjeesustelun määrää! Nyt sitten kaivetaan esiin ne virkamiessäännöt ja code of conductit! Sähän olet blogannut yli vuoden, ja ollut eduskunnassa ekaa kertaa töissä kesällä 2005! Ei sun esimiehellä aikaisemmin välähtänyt päässä sulle näitä virkamiesohjeita teroittaa päähän? Tuskin nyt ihan salassakaan blogia olet kirjoittanut, keikoilla käynyt ja televisiossa esiintynyt???
  Pikkusen too little too late käydä nyt saarnoja pitämään.
  Lippu korkeelle ja paluu eduskuntaan kansanedustajana ens vuonna!

   
 • At 11:08 PM, Anonymous Suvimyrsky said…

  Ei voi kuin nostaa hattua rohkeudellesi puolustaa taiteilijan-/sananvapautta ja irtisanoutua duunista sen vuoksi!

  Pidin muuten erityisesti tuosta IS:ssakin siteeratusta ilmauksesta "loppusijoittaa joku pystyy kuollut gubbe" alue- ja kuntaministeriksi.

  Jatka samaan malliin verbaalista ilotulittelua erityisesti politiikan suhteen!

   
 • At 11:41 PM, Anonymous Anonymous said…

  aika hyvin toimeentuleva saat olla että ennemmin duunin menetät kuin että vähän blogiasi siistit.

  ihan näin työttömänä kuulostaa nimittäin aika hullulta..

   
 • At 9:41 AM, Anonymous Anonymous said…

  myös niitä additional languages voisi käyttää oikein. Thus: n'est-ce pas, ei "ne ces't pas" vai mikä se sun versio nyt oli

   
 • At 10:12 AM, Anonymous Lex Wallenstein said…

  Lex Wallensteinin mielestä tuo vaati suurta siviilirohkeutta. Mahtavaa...nyt Te voitte tehdä mitä Te haluatte.

   
 • At 11:34 AM, Blogger Lotta said…

  Kiitos Lex! Ja sulla on aivan ihastuttava blogi! Mä blogirakastuin.

  Kielinipolle: Je suis tres merde (olen erittäin paska) puhumaan ranskaa. Lupaan etten enää ikinä tee kirjoitusvirheitä blogiini, koska OIKEINKIRJOITUS on kaikkien blogien keskeisin pointti. Will NOT make attempts on foreign languages any more.

  Re: toimeentuloni. No, aika epävakaitahan koomikon tulot on, mutta niin paljon ei eduskunta maksa että sinne kannattaisi jäädä vaan sen takia. Jos samalla kerran pitäisi "kirjoittaa kevyemmin" niin ei olisi edes paikkaa missä vuodattaa. Ei niinkään voi elää.

   
 • At 11:01 AM, Anonymous Anonymous said…

  Stand up- koomikolla on aina paikka, missä vuodattaa, jos taidot riittää;)

   
 • At 6:08 PM, Anonymous Tuomas N. said…

  Ilmoittaudun herkkä hipiäisten joukkoon ja tunnustan, että "Nurmelan Tuomas" ei pääse vaalitappion yli. :D Yeah, right..

  Tsemppiä Lotta työhaastatteluun!

   

Post a Comment

<< Home