LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Friday, January 25, 2008

Isänmaan johtajat

Iltapäivälehdet ovat laajasti haastatelleet kansanedustajia uudesta tutkimustuloksesta, jonka mukaan eduskunnassa esiintyy seksuaalista häirintää. Mä en tiedä mikä on ”normaali” määrä seksuaalista häirintää isoilla työpaikoilla, joten en tiedä onko eduskunta poikkeuksellisen ahdisteleva vai ei. Kukaan kansanedustaja ei tietenkään ole mitään tähän viittaavaa koskaan huomannut. No tietenkään eivät (myönnä), koska jos olisivat, niin heidän olisi pitänyt tehdä asialle jotakin, ja eivät he voi omaa välinpitämättömyyttään lehdessä tunnustaa.

Mun mielestä on kuitenkin vähän outoa, etteivät he mitään ole huomanneet. Oman kokemuksen mukaan, kun epämukavia tilanteita on tapahtunut, on paikalla ollut muutamakin kansanedustaja, tai muita työntekijöitä. Jotkut arvelevat, että kyseessä on väärinkäsityksiä. Että on tullut sanottua jotain kaunista naisesta, ja se on vaan ymmärretty väärin. Just. ”Kaunista sanomista” ei ole vaikka se, että sanotaan: ”ohhoh, mikä paita sulla on!”, leikitään, että liikutetaan silmälaseja silmistä pois ja takaisin, ja nuoleskellaan ilmaa kielellä (true story). Kaunista sanomista olisi vaikka: ”oletpas sinä viehättävä tänään” tai jotain. Ette te nyt niin saatanan urpoja ole, ettette tajua eroa.

Ja ketään ei varmaan yllätä, että Kaikkien Naisten Sankari Lyly Rajala avaa sanaisen arkkunsa, ja osallistuu viisauksillaan keskusteluun:

”Olen aivan puulla päähän lyöty, kun kuulin tutkimustuloksista. [Tutkimustulos kertoo] Herkkähipiäisyydestä ja termien sekoittamisesta. Jos vaikka minä vien avustajille pari ruusua kiitollisena hyvästä palveluksesta tai sanon naiselle, että onpa rouvalla kaunis asu, niin se on kohteliaisuus, eikä missään nimessä seksuaalista häirintää. [Kaipaamme] miesten ryhtiliikettä, jotta naiset eivät pääsisi viemään miehiä kuin pässiä narussa”.

Siis voi tätä vitutuksen määrää! Kuka noita sovinistimulkkuja oikein äänestää?!

Mutta olen tietysti itse osasyyllinen. En mäkään siellä työskennellessäni koskaan kenellekään käynyt mistään sanomassa, avauduin vaan asiasta kahvipöydässä (ja täällä). Ja oon tästä asiasta oksentanut ennenkin.

2 Comments:

 • At 9:25 PM, Blogger Heidi said…

  Prkl.. tuollainen pistää niin vihaiseksi.

  En tiedä auttaako jos "spell it out" kun tilanne on päällä sanomalla suoraan tekijälle, että tuo on loukkaavaa/ärsyttävää/ei-hyväksyttävää tms. Näin yrittäisin tehdä. Tai sitten Oksaset jos ei mene perille. ;)

  Luultavasti tekijät ovat niin sosiaalisesti jälkeenjääneitä, puutteessa olevia tyyppejä, että pelkkä vihjaileva tuomitseminen ei auta.

   
 • At 9:46 PM, Blogger Peku said…

  "Kuka noita sovinistimulkkuja oikein äänestää?!"


  MINÄ!


  T. Jorma, Oulu Finland  PS. Jaksamista

   

Post a Comment

<< Home