LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Wednesday, April 29, 2009

Mustanaamio metronkuljettajana

Jäinpäs itselleni kiinni. Olen olevinani kovin suvaitsevainen ja tasa-arvoinen, mutta kun näin musliminaisen töissä, niin hämmästyin. Ilahduin, mutta hämmästyin. Valveutunut, indeed. Aika kapeakatseista ajatella, että huivinaiset ainoastaan ovat kotona ja hoitavat lapsia. Kyseinen nainen vieläpä oli metronkuljettaja. Seisoin Kalasataman metroasemalla aamukymmeneltä kun metron kärki hurahti ohitseni. Noin nopeasti ohikiitävällä ensivilkaisulla aurinkolasipäinen huivinainen näytti ihan Mustanaamiolta.

Päivittelin jo kotona sitä, että joudun heti aamusta kulkemaan metrolla. Että eikö Geneven sopimus koskekaan kaikkia, vaan yritykset voivat järjestää palavereja ihan missä haluavat?! Mutta koska palaveri ei ollut SUPERaikaisin, vaan 9.30, niin olinkin ohittanut pahimman ruuhkahuipun. 9.06 metro oli melkein tyhjä, samoin klo 10:n paluumetro. Muistan ajat ennen avoliittoa kun piti Miehen luota aamulla kaukaa idästä samota metrolla töihin yhdeksäksi. Kävi ilmi, että hullut ja avohoitopotilaatkin käyttävät metroa ilmeisesti lähinnä ruuhka-aikaan. Vaikka parempi varmaan se, kuin että tulisivat itäväylää omalla autolla.

Join päiväteetä Baker’sissa, ja käytin siinä sitten samaisen ravitsemusliikkeen vessaa. Vieläpä invavessaa. Siitä tulee aina vähän huono omatunto, koska sen tekee yleensä laiskuuttaan tai mukavuudenhaluaan. Tästä nimenomaisesta invavessasta voisi myös käyttää sanaa Vittuiluvessa. Paperi on sijoitettu melkein parin metrin päähän pöntöstä. Epämukavaa ja hankalaa terveillä jaloilla, mutta täysin mahdotonta liikuntarajoitteiselle. Sillee että: pissaa vaan, mutta pyyhkiminen ei käy päinsä.

2 Comments:

 • At 2:59 PM, Anonymous Anonymous said…

  jos katsot tarkkaan, meitä on vaikka missä-
  Suurin osa kuitenkin sellaisissa ammateissa, joissa et meitä normaaliarjessa kulkiessa tapaa. Lähihoitajina, sairaanhoitajina, kätilöinä, osastosihteereinä, opettajina, lastenhoitajina.. lähellä ihmistä, mutta poissa näkyvistä.

  Ja joskus joku meikäläinen voi suhahtaa ohi metroa tai linja-autoa kuljettaen.

  Tai myydä sinulle matkalipun, huonekaluja tai jäätelöä, tai jakaa postisi.
  Töiden jälkeen me sitten menemme kotiin elämään sitä musliminaisen stereotypiaa.

  Terv muslimi(sairaanhoitaja)

   
 • At 8:37 PM, Anonymous Anonymous said…

  Täällä Tanskassa huivipäisiä naisia on töissä esim. kaupoissa.
  Enkä usko, että heidän työtilanteensa surkeus (?) johtuisi pelkästään islamin aikaansaamasta tasa-arvon puutteesta, vaan suomalaisen (tai tanskalaisen) yhteiskunnan tasa-arvottomuudesta - huivipäiselle muslimille ei anneta töitä.
  Se kertoo jotain suomalaisuudesta, ei islamista.

   

Post a Comment

<< Home