LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Tuesday, May 05, 2009

Mamma B.

TomaattejaTomaatteja on pohjoismaiden suurimmat stand up –festivaalit, ja ne järjestetään joka vuonna toukokuussa Hämeenlinnassa. Niin myös tänä vuonna, tarkemmin 21-23.5. Tänään järjestettiin festareiden lehdistötilaisuus.Koomikkokermaa (Kuvassa vasemmalta oikealle: Teemu Vesterinen, Niko Kivelä, Ilari Johansson, Mika Eirtovaara)
Lehdistötilaisuudessa kerroin miksi juuri nämä festivaalit ovat minulle merkittävät. Festarikeikkani ovat nimittäin viimeiset keikkani pitkään aikaan. Kesäkuun ja heinäkuun olen kesälomalla, ja elokuusta jään äitiyslomalle. Esikoinen ilmestyy maailmaan syyskuussa.

Siinäpä siis syy siihen, että vapun suurin hehkutusaiheeni oli nakit, eikä vaikka skumppa ja aurinkoinen sillis Kaisaniemessä, ja miksi lomatarinat eivät yhtään liity pina coladaan tai sangriaan. Tämä vuosi on mennyt mehulinjalla ja savuttomasti, ja sama linja jatkuu. Ja olen ihan valtavan onnellinen.

Mutta hoidetaanpa muodollisuudet. Kun kertoo olevansa raskaana, kysytään automaattisesti seuraavia asioita, joihin nyt siis kollektiiviset vastaukset alla:

Miten olen voinut? No kiitos erittäin hyvin. En ole oksentanut kertakaan. Alussa närästi ja pieretti (se on sitä ”raskaana olevan naisen hehkua”, josta puhutaan), mutta se meni ohi nopeasti. Meillä on kovin kiltti lapsi, koska sitä ei edes huomaa, koska se ei okseta äitiä ollenkaan. Välillä se päättää käydä makaamaan rakon päälle, ja sitten pitää juosta vessaan, mutta pitäähän sitä nyt pientä kiusaa välillä tehdä.

Onko kaikki mennyt hyvin? Kyllä, kaikki on mennyt todella hyvin. Isä ja äiti ovat hyvin, hyvin onnellisia, ja hymyilevät toisilleen intiimiä, ymmärtävää, autuasta hymyä. Äitini kutoo mummopäissään sukkia ja täkkejä, ja anoppi on ihan yhtä innostunut. Veljeni suunnittelee lähinnä miten siskontytärtä tai –poikaa voi käyttää hyväkseen tyttömagneettina. Ultraäänessä vauva on näkynyt, ja se käyttäytyy niin kuin sen kuuluukin. Ultrassa näin myös, että vauvallani on pää. Tulee äitiinsä.

Tiedättekö tuleeko siitä tyttö vai poika? Emme tiedä, ja jos tiedämmekin, niin sanomme, ettemme tiedä, koska muuten kaikki tivaavat, että tiedämmekö kumpi se on.

Joko olette keksineet sille nimen? Muutamia finalistinimiä alkaa olla short-listillä. Ja ei kiitos, emme tarvitse apua, haluamme keksiä nimen itse. (Ystävilleni tiedoksi; Lotto-Mario (miesversio Lotta Mariasta) ja Balthazar olivat ihan hyviä ehdotuksia, mutta eivät valitettavasti tällä kertaa pärjänneet kilpailussa).

Mamma Backlund lähtee nyt Wayne’siin hakemaan lattea, johon on viime viikkojen aikana tullut jokapäiväinen himo.

17 Comments:

 • At 3:53 PM, Blogger Lilla Mia said…

  Grattis Lotta!! :)
  /Mia

   
 • At 4:01 PM, Blogger Zepa said…

  Katos mokomaa! Onneksi olkoon! Kauheen nopsasti tapahtuu kaikkea. Eksuna sää tunnustit, että sulla on mies, ja veikö pari sekuntia, niin jo on per*eenlisäystäkin tilauksessa.
  Vauhtia piisaa!

   
 • At 4:05 PM, Blogger Lotta said…

  No kyllähän se mies on jo ollut jonkin aikaa, mutta oon pitänyt sitä vaan itselläni tähän asti :)

   
 • At 4:22 PM, Blogger Minsu said…

  Onnea!

   
 • At 4:28 PM, Anonymous kittyfane said…

  Tuhannesti onnea! Ensireaktiona ihmettelin myös, että jopas sulle sattuu ja tapahtuu, mutta näin lukijana tai ylipäänsä sivustaseuraajana sitä tietysti tulee aina jälkijunassa. Oman elämän nopeissa käänteissä mulle on iskenyt vauhtisokeus jo aikoja sitten.

   
 • At 6:20 PM, Blogger Aimo said…

  Onnea Mamma B! Täällä toivottaa hyvää odotusta toinen syyskuussa jakautuva :)

   
 • At 6:37 PM, Blogger MissB said…

  Kiitos päivän hörötyksistä :)
  Mii Laik!

  Hurjasti onnea ja lykkyä pyttyyn!

   
 • At 6:38 PM, Blogger Markus said…

  Taytyy menna nostamaan malja paikalliseen Starbucksiin! Onnittelut!

   
 • At 9:09 PM, Anonymous Dagis från Berttis said…

  Grattis :) Vilken härlig nyhet !

   
 • At 9:35 PM, Anonymous Anonymous said…

  Hirmusti onnea! Mukava yllätys. :)

   
 • At 9:37 PM, Blogger lauraelinaaurora said…

  Felicidades! Ihanaa! Vuosi sitten Molly Malonesissa kävin kännipäissäni kuiskaamassa, kuinka loistava esikuva oot kaikille akoille ja vannon asian puolesta edelleen. Oot niin huippu ettei veri kierrä :D

   
 • At 10:49 AM, Blogger Tomi said…

  Onnea :)

   
 • At 12:06 PM, Blogger minna said…

  Hei apua! Ja siis enimmäkseen ihan maailman eniten onnea. Näin henkilökohtaisesti blogisi kautta :)

   
 • At 4:49 PM, Blogger lielma said…

  Paljon onnea! Oikein hyvä syy pysyä nollalinjalla koko vuosi :-)!.. Niin täälläkin.

   
 • At 12:38 PM, Anonymous Anonymous said…

  Hirmuisesti onnea! Meidän vauveli täytti tänään juuri kaksi viikkoa ja vaikka alku tällaisille aloittelijavanhemmille onkin ollut välillä hankalaa, niin en vaihtaisi tätä mistään hinnasta pois!

  Toivottavasti loppuraskaus sujuu yhtä hyvin!

   
 • At 10:20 PM, Anonymous auRa said…

  Komppaan Minnan "Hei apua". Onneks olkoon ihan hirvittävän paljon!

   
 • At 8:38 AM, Blogger Elsa-Maija said…

  Onnittelut :) Ja ihanaista odotusaikaa!!

   

Post a Comment

<< Home