LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Wednesday, May 06, 2009

Ol niingon gotonas Raumall

Terveisiä Raumalta! Välillä on hyvä matkustella paikkoihin, jossa ei puhu kieltä. Se avartaa. Rauma vaikuttaa kauniilta kaupungilta, mutta kaikki kaupungit ovat kivoja kun aurinko paistaa. Oon ollut täällä vain kerran aikaisemmin, ja se oli joku juhannus RMJ:ssa, joten kovin paljoa siinä ei ehtinyt sightseeingiä tehdä Rauman keskustassa.

Sen verran amatöörimatkailija kuitenkin olin, että katsoin vain nopeasti kartasta ennen lähtöä, että missä hotelli, keikkapaikka ja linja-autoasema sijaitsevat. Mutta en katsonut mitään katujen nimiä, maamerkkejä tai edes ilmansuuntia (niin kuin ne nyt edes olisivat auttaneet, mä mikään partiolainen ole). Rookie mistake. Muistatteko sen tehtävän Speden Speleissä, jossa toinen joutui sokkona piirtämään tussilla labyrintissa, vain joukkuekaverinsa ohjeiden perusteella? No mä menin vähän samalla tavalla. Tiesin, että äitini on töissä, ja siellä tietokoneen ääressä. Käskin hänen avata Eniron karttasivut, ja sitten hän kartturina ohjasi mut perille. Ja väärään suuntaan kävelin vain kerran.

Kuten aina matkalle lähtiessä, kannattaa opetella muutama käytännöllinen lause paikallisella kielellä ("Herr Ober, ich möchte noch eine Tasse Kaffee" = saksaa, herra tarjoilija, tahtoisin vielä yhden kupin kahvia; "Yo me llamo Juanita, y soy vuestro gia hoy" = Espanjaa, Nimeni on Juanita ja olen oppaanne tänään; "Apudne te vel me" = latinaa, teille vai meille). Ystäväni Sanna puhuu kieltä sujuvasti, ja kuullessaan mihin olen menossa, reagoi näin:

Mun kotikaupunki! Ens kerralla pyydät siis multa kielioppitunnin tai mukaan tulkiksi! Apu on lähellä! Olehan Raumalla kuin kotonasi, mutta yritä kuitenkin käyttäytyä.

Mnuun gotokaupunk! Snää vois ain kyssy mnuult giäloppi tai otta fölihi tulkkama! Kyl stää appu löyty aiva nurkilt! Ol niingon gotonas Satakunna pääkaupungis, mut älä kus rapuil.


Otin Sannan neuvosta vaarin, ja toisin kuin muissa vierailemissani kaupungeissa, en ole kussut rappusille.

4 Comments:

 • At 1:54 AM, Anonymous Anonymous said…

  Ha ha haa! En ole koskaan kaynyt Raumalla, mutta nyt on ihan pakko menna!

   
 • At 2:52 PM, Anonymous Anonymous said…

  Flasha du på Manskun? ;)
  p

   
 • At 8:56 PM, Anonymous Anonymous said…

  Ihanaa kun taas kirjoitat! Kiitos lähes päivittäin tarjoamistasi hymyistä, todella piristävää. Onnea odotukseen!

   
 • At 10:54 PM, Anonymous Anonymous said…

  No Raum o ain Raum! Kiitos upeasta stand-up esityksestä täällä Raumalla keskiviikkona 6.5. Oli hauskaa kuunnella juttujasi.
  Johanna (se lenkkeilijä) Raumalt

   

Post a Comment

<< Home