LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Sunday, February 19, 2006

Omat koirat purevat

Vaikka mun tietotaso curlingista on well below par, niin asiat voisivat olla huonomminkin. Äitini sanoi tänään että hän haluaisi curling-kengät.
- Aha?
- No, kun ne liukuu niin hyvin.
- Just… (kysyvä katse veljeeni. Veljeni kohauttaa hartioitaan). Kyllä varmaan tavallisetkin kengät ihan hyvin liukuu jäällä.
- Jäällä? Pelataanko tota jäällä?!

Eilen olin puhumassa seminaarissa helsinkiläisille Kokoomusnuorille kansainvälisestä yhteistyöstä. Ihan älyttömän fiksua sakkia siellä oli. Musta on aina upeeta nähdä joskus jopa vaan 17-vuotiaita ihmisiä jotka ovat täysin ajan tasalla kaikista asioista, ja joilla on mielipiteitä. Ja vieläpä perusteltuja mielipiteitä. Usko palaa.

Illalla olin keikalla Radisson Plazassa erään tutun synttärijuhlissa. Juhlat olivat hauskat ja niinpä jäin. Tai oikeastaan jäin siksi että tapasin tosi kivan pojan. Siitä lisää myöhemmin jos kerrottavaa tulee.

On a sadder note: Osaataan sitä meillä kykypuolueessakin. Blogivalittaja oli omasta puolueesta. Arvoisa herra kansanedustaja on oikein erikseen mulle käynyt useamman kerran kehumassa blogiani. Mutta sitten ykskaks soittanut ja valittanut mun esimiehelle. Makes sence? Ei ainakaan mulle.

Mä oon harvoin promonnut täällä muita blogeja, mutta nyt promoan: menkää hyvät ihmiset lukemaan Lex Wallensteinin journaalia!

8 Comments:

 • At 9:07 PM, Blogger Zepa said…

  Uh. Kaksinaamaisuus on jotenkin melkein surullisempaa kuin silkka tyhmyys. Saati, jos ne vielä yhdistyy.

   
 • At 11:19 PM, Anonymous Lex Wallenstein said…

  Todellinen monarkki kiittää aina hänen mahtinsa levittämisestä. Lex Wallenstein suutelee kättänne, Lady Lotta.

   
 • At 2:08 AM, Blogger Tony said…

  Eikös toi ole ihan tyypillistä politiikassa? On varmasti olemassa syy, miksi niin monet tykkäävät esim. Ben Zy...äh. Se on aina niin mukava ja käy moikkaamassa kaikkia ja muistaa hymyillä. Joku poliitikko ilmeisesti on kehunut blogiasi vain jotta sä tykkäisit siitä.

  Tämän enempä en aio politiikasta keskustella. Ja täytyy muistaa, ettei Zys ole sama kuin joku poliitikko, eli pidettäköön hänen nimensä puhtaana tästä. Ja tässä yhteydessä täytyy mainita, että en todellakaan tiedä ja vielä vähemmän usko, että kukaan nimeltä mainittu poliitikko tällaista olisi mennyt tekemään. Enkä edes ole ihan varma olitko sä kokoomuslainen, kunhan vain jostain sellaisen käsityksen kai sain. Saatathan olla vaikka RKP:läinen tai vaikkapa vihreeläinen tai äh.

   
 • At 1:51 PM, Anonymous assshole said…

  totta kai se oli sun puolueesta. that makes perfect sense. sen logiikka on voinut olla, että kokoomuksen jäsenenä edustat kokoomusta, teet mitä tahansa.. tai jotain sinne päin.

  klassinen selkäänpuukotus : ( toivottavasti pääset joskus iskemään takaisin.

   
 • At 2:11 PM, Anonymous Siivouskomeron nurkasta said…

  En tiedä kehen tai keihin viittaat, mutta F.Y.I, että saamasi "varmat" tiedot saattavat olla myös vääriä tai tarkoitushakuisia.
  Eli kannattaa ehkä tutkia ennen kuin hutkit ja siirtää katse esim. kokonaiseen ryhmään, joka löytyy naapurista, ei omien joukosta.

  Tiedän, että blogiisi on kiinnittänyt huomiota negatiivisessa mielessä useampi kuin yksi eduskunnassa työskentelevä, eli ehkä tässä ei nyt kannata ketään tiettyä henkilöä alkaa kärrätä mestauslavalle.

  Noin muuten on pakko kommentoida, että you just don't get it, mistä tämä meteli on noussut?

  Kyse ei ole siitä, että eduskunnassa olisi huumorintajuttomia tylsimyksiä töissä (tai sananvapautta rajoittavia idiootteja) vaan siitä, että olet ollut virkamies, ja silloin asemasi pitää olla ja on neutraalimpi kuin poliittisesti sitoutuneen stand up -koomikon. Virkamiehen pitää suhtautua tasapuolisesti ja neutraalisti kaikkiin, vaikka heidän persoonansa tai mielipiteensä evvk. Jos olisit kirjoittanut anonyyminä ja työpaikkaasi/käsiteltyjä henkilöitä nimeämättä, asia olisi ollut ihan fine.

  Jos joku kirjoittaisi nimellään ja naamallaan esim. jonkun pörssiyhtiön sisäisistä tapahtumista, niin kukaan ei ihmettelisi, jos johto pyytäisi käyttämään sordinoa.

  Toiseksi: eduskunnassa on, ja on aina ollut tietty toimintakulttuuri ja sanaton sopimus mikä sisältää sen, että se mitä tietää tai näkee pysyy talon sisällä. Ei perheidenkään asioita huudella ulkopuolisille ehdoin tahdoin (mikä ei tarkoita silti mitään valekulissien ylläpitämistä). Työsopimuksessasi on kai myös ollut vaitiolopykälä?
  On eri asia siteerata vaikkapa täysistuntokommentteja, ne kun ovat kaikkien saatavilla netissä kuin arvottaa henkilöitä tai kertoa mitä "muurien" sisällä tapahtuu tai kuka on ollut taas dokaamassa ja missä.

  Henkilökohtaisesti olen pitänyt monista jutuistasi blogissasi ja olet lahjakas kirjoittaja.
  Olen kuitenkin myös ihmetellyt mm. sitä, ettei esimiehesi ole jo aiemmin puuttunut asiaan.

  En myöskään ymmärrä sitä, että vaikka et saanut potkuja (mikä olisikin ollut ylireagointia), vaan erosit itse, niin siitä huolimatta liität tähän suurta dramatiikkaa ja marttyyrikruunun piikeistä putoavia veripisaroita.

  Kyyninen haistaisi tässä myös vaalikampanjan käryä, mutta ei me olla kyynisiä - elämä on liian lyhyt.

  Itselleni olisi ainakin ihan itsestään selvää, että jos kirjoittaisin työpaikkani asioista, pomolla saattaisi olla jotain sanomista (eipä kyllä ole mistä kirjoittaa, aika tylsää lukemista olisi jopa itselleni).

  No, itse olet päätöksesi tehnyt, ja toivon sinulle hyvää jatkoa ja menestystä niin sananvapausjuhliin (tosin toistan: tässä ei ollut siitä kyse) kuin mahdolliselle jatkotaipaleellasi poliitikassa!

  Toivon myös, että käyttäisit rohkeuttasi ja räväkkyyttäsi ihan asia-asioiden eteenpäin viemiseen... ;)

   
 • At 3:42 PM, Blogger Lotta said…

  No niin, tulihan se sieltä! Vaikkakin anonyymisti, mutta kuitenkin, muutakin palautetta kuin selkääntaputtelua. Ja osittain ihan täysin asiastakin. Hyvä saada tähän vastakkainenkin näkökulma, ihmiset ymmärtävät sinua ja teitä varmasti paremmin nyt.

  Drama quuen'isyyden allekirjoitan täysin. Part of my nature. Mutta itseironiaa on mukana. Ei tää munkaan mielestä niin grande juttu ole, mutta toisaalta: en mä ole ikinä sanonut mistään työpaikasta itseäni irti, oli se mulle aika iso juttu. Ja syy siihen OLI mun blogi, drama or no drama.

  Syy miksi ihmiset nopeasti lähtevät tätä lietsomaan myös, on se että he lukevat tätä blogia säännöllisesti eivätkä ehkä ymmärrä mikä täällä on ollut niin kamalaa että joku on hermostunut. Ja muistuttaisin että minullehan asia esiteltiin niin ettei virkamiehellä ole asiaa kommentoida politiikkaa tai poliitikkoja.

  Enhän mä tästä mitään "eduskunnan virkamiehen blogi jossa kerrotaan salaisuuksia eduskunnan käytävältä" ole tarkoittanut (tai todellakaan edes halunnut!) tehdä. Tämä on ollut (ja on edelleenkin) yksityishenkilö (korkeintaan koomikko) Lotan nettipäiväkirja.

   
 • At 8:08 PM, Anonymous siivouskomeron nurkasta said…

  "Ja muistuttaisin että minullehan asia esiteltiin niin ettei virkamiehellä ole asiaa kommentoida politiikkaa tai poliitikkoja."

  Juurikin näin. Poliittisesti sitoutuneelle, politiikassa tavalla tai toisella aktiivisesti olevalle ihmiselle virkamiehen rooli ei olekaan välttämättä kovin herkullinen (tai "sopiva") ko. syystä, koska virkamies on virkamies, vaikka miten yksityishenkilönä sanoisi tai kirjoittelisi.

  Tähän juuri viittasin kun sanoin, että jos olisit kirjoittanut anonyymisti ilman nimiä tai yksilöllisiä tietoja (vaikka jossain varjoblogissa), homma olisi ollut ihan ok, koska olisit voinut kirjoitella kaikesta siitä mitä olet halunnut blogissasi käsitellä, mutta niin, että se ei olisi vaarantanut omaa neutraliuuttasi ja toisaalta ei olisi aiheuttanut mitään ongelmaa sen suhteen, että kukaan olisi tajunnut, että mistä paikasta ja keistä henkilöistä puhutaan.

  "Enhän mä tästä mitään "eduskunnan virkamiehen blogi jossa kerrotaan salaisuuksia eduskunnan käytävältä" ole tarkoittanut (tai todellakaan edes halunnut!) tehdä. Tämä on ollut (ja on edelleenkin) yksityishenkilö (korkeintaan koomikko) Lotan nettipäiväkirja."

  Niin, tässä on juuri se ongelma, että vaikka miten olisit "Lotta vaan" työpäivän jälkeen, niin bloggaaminen ei kuitenkaan ole sama asia kuin kahvipöytäkeskustelut. Väkisinkin ihmiset muodostavat eri ihmisten kirjoituksista erilaisia mielikuvia ko. henkilöistä, heidän työpaikastaan, lemmikeistään, harrastuksistaan ja elämästään ylipäänsä.

  Kommenttini tarkoitus oli olla vain ja ainoastaan rakentava, ja huomaan, että niin sen myös osasit ottaa, hyvä.

  Kuten totesit: toivon, että se osaltaan auttoi sekä sinua että muita ymmärtämään, mistä tässä oli ehkä "instituution" kannalta kysymys. Olisit varmasti rikastuttanut eduskunnan virkamieskuntaa monella tavalla ja ollut väripilkku, mutta ehkäpä sinun pitää ensin tehdä villiä ja vapaata uraa politiikan parissa niin, että saat sanoa sen, mitä haluat, ja palata myöhemmin tasaisen harmaalle virkamiespaikalle, jossa on vain helpottavaa, kun ei tarvitse olla mitään mieltä.

  Edelleen toivotan sinulle hyvää jatkoa!

   
 • At 9:15 AM, Anonymous Eduskunnassa töissä said…

  TO THE POINT!!!!!

  "palata myöhemmin tasaisen harmaalle virkamiespaikalle, jossa on vain helpottavaa, kun ei tarvitse olla mitään mieltä."

  Näitä lisää!! Maailma tarvitsee harmaita tapettiin maastoutujia!!

   

Post a Comment

<< Home