LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Sunday, August 23, 2009

Antti Ruuskanen ja Marian Keyes (erikseen)

Siis onko Antti Ruuskanen ehkä ihanin ikinä?! Ekaa kertaa näin sen haastattelun pari päivää sitten, ja siitä tuli välittömästi mun suosikki! Kuka muu urheilija saa omalla haastattelullaan katsojan ilahtumaan ja näin hyvälle tuulelle?! Ei kukaan, ei varmasti! Mä olen nyt ehdottomasti Antti-fani, koska se on reippain ja hyväntuulisin ja paras-asenteisin (vrt. esim. Evilä) urheilijoista. Ihana. Ihana ihana ihana.

Aargh, hävettääkö ikinä mitkään kirjat? Olen siis rehellisesti huomannut viimeisen parin viikon aikana ihmeellisen heikentymisen keskittymiskyvyssä. Kirjan lukeminen ei onnistu, koska en pysty keskittymään, enkä jaksa paneutua mihinkään. Mutta kappas, kirjastossa käydessäni päätin testata täysin aivot narikkaan -lukemista. Lainasin uusimman Marian Keyesin kirjan. Ja sain sen luettua! Mutta onko teillä ikinä sellaista tilannetta, että häpeätte lukemaanne kirjaa? Mulla yleensä kulkee kirja aina mukana laukussa, mutta jotenkin aina nolotti ottaa esiin toi kirja missään yleisellä paikalla, missä ihmiset näkivät mitä luki. Marian Keyes on siis mun häpeäkirja.

Kirja itsessään oli ihan ok ja viihdyttävä perinteisellä chick lit -tavalla, mutta mä luulen, että Keyesille annetaan nykyään ihan totaalisen vapaat kädet kirjoissaan. Joka ikinen sen kirjoista on aina best seller, joten sen tekstejä varmaan ei edes lueta läpi, lähetetään vaan suoraan painoon. Tää kirja oli päälle 670 sivua, ja puolet oli täysin irrelevanttia tarinalle. Jos kirjailija olisi kuka tahansa muu, niin varmasti olisi joku kustannustoimittaja vähän toimittanut, mutta ei nyt. Kai siihen vaan on totuttava. Ja tietty pyrittävä, jos olisi kirjailija.

Friday, August 14, 2009

Lotta osaa

No TAAS tällanen. Mutku Facebook pakottaa. Ja kun en saa tehtyä MITÄÄN. Keskittymiskyky on yhtä hyvä kuin kultakalalla. Mun äiti väittää, että se johtuu siitä, että on henkisesti valmis saamaan lapsen ulos kropasta, niin jotenkin ei malta edes oikein istua aloillaan tekemässä yhtä asiaa viittä minuuttia kauempaa. Yritin lukea jotain Remes-kirjaa, kun ajattelin, että se on sentään vauhdikas, ja dekkari vie mukanaan, ilman että kauheasti tarvitsee käyttää aivojaan. Wrong. Mulla on ollut se nyt kesken varmaan kolme viikkoa, ja oonkohan ehkä sivulla 80. Muutenhan tollaisen lukee päivässä! Ja tiedän kyllä, että äitiysloman to do -listalle ei kannata varata sen kummemmin kirjoittamatonta gradua kuin lukematonta romaanikasaa, mutta ajattelin, että sentään nyt ENNEN kuin pötkylä tulee, niin voisi vain nauttia vapaasta ja lukea. Mutta ei. En oikein jaksa katsoa televisiotakaan ilman, että esimerkiksi teen sudokua tai jotain samalla. Mä luin jostain, että odottavien äitien aivot kutistuu, mutta että ne palaa sitten ennalleen ja jopa paremmiksi joku aika synnytyksen jälkeen. Mä oon nyt ihan varma, että se pitää paikkansa (Okei, joo, tutkimus oli tehty rotilla, mutta ainakin sit selviän labyrintin läpi paljon nopeammin synnytyksen jälkeen).

Googleta hakusanoilla: "(nimesi) osaa" (esim. "Gunnar osaa") ja kopioi viestiin 10 ensimmäistä tulosta. Näin saat tietää itsestäsi jotain mitä et ole vielä tiennyt. Muista laittaa hakusanaan lainausmerkit mukaan.

Lotta osaa mitä vain.

Lotta osaa kaiken (siis näiden kahden jälkeen pitäisi vielä löytää muita?)

Lotta osaa kirjoittaa hienoja kappaleita.

Lotta osaa asiansa.

Lotta osaa söpöillä (Tässä vaiheessa ollaan jo varmaan sivulla 7 Googlen hakutuloksia, ja poistettu on noin 400 kertaa ”Lotta osaa mitä vain”)

Lotta osaa jo hienosti jäljestää (Lotta on siis lähestään ekslusiivisesti joko Astrid Lindgrenin satuhahmo tai koira. Fabulous).

Lotta osaa jo ihan itse pysyä poissa keittiöstä (Google valehtelee)

Lotta osaa käskyt: Istu, maahan, kieri, anna tassu ja hyppää. (Mmh. Välillä.)

Lotta osaa ulkoa koko konsertin ohjelmiston.

Lotta osaa tanssia, ja hän on siinä parempi kuin muut. (Pakko myös kirjoittaa tuosta seuraava lause, koska se SELVENTÄÄ tota edellistä niin hyvin: ”Lotta tanssii tylsällä työpaikallakin ja näyttää, että työ sopii roboteille, ei ihmisille”. Niin tietysti.)

Wednesday, August 12, 2009

Kohumeppi

Edelliseen postaukseen ja sen kommentteihin viitaten: Selvä enemmistö (rofe vs- rode –kysymyksessä 100%) tästä empiirisen tutkimuksen otoksesta, ovat sitä mieltä, että lapsena todellakin leikittiin ROFEE ja polee, ei suinkaan Rodee ja polee. Voidaanko me vaatia oikaisua Hesarissa? Ja voinko mahdollisesti allekirjoittaa sen meidän kaikkien puolesta? Ja onkohan mulla TODELLAKIN liikaa vapaa-aikaa näin äitiyslomalla, kun tällaisia ehdin ja jaksan päivätolkulla pohtia?

Mua on alkanut vähän kiinnostaa, missä se venäläinen mysteerilaiva on. Arctic Sea on sen venäläisen rahtilaivan nimi, jonka kimppuun ensin tapahtui mystinen hyökkääminen (naamiomiehet vaan ilmestyivät laivalle, ja ilmoittivat olevansa huumepoliisista mutta sitten olivatkin kaappareita, mutta ehkä kaappasivat väärän laivan? Tä?), ja joka nyt on tyystin hävinnyt. Tää kuulostaa NIIN joltain Remes-romaanin ekalta luvulta. Missä se laiva on? Ja miksi Venäjän TURVALLISUUSPALVELU etsii sitä? Onko se upotettu vakuutusrahojen toivossa, vai jotain VIELÄ oudompaa? Mä odotan, että salaliittoteoreetikot alkavat keksiä hyviä tarinoita!

Ja Riikka Manner on nyt sitten jo KOHUmeppi. Manner-parka. Helpolla heltiää nykyään toi kohu-etuliite. Ei tarvitse edes näyttää tissejään Hymy-lehdessä tai panna jotain julkkista salaa. Ihan riittää, että on kolmekymppinen poliitikko, joka on perheessä se, joka edustaa sitä sukupuolta joka perheenlisääntymisprojektissa on se, joka joutuu synnyttämään. Täytyy sanoa, että oli valtavan hävettävää kun häntä pari viikkoa sitten ihan lynkkausmeiningillä oltiin lyttäämässä, siksi että oli kehdannut hankkiutua raskaaksi, vaikka oli vaaleissa ehdolla. Äänekkäimmät nettikeskustelijaääliöt vaativat jopa hänen eroaan. Eivät sitten kuitenkaan vaikka Jyrki Kataisen eroa vaatinut, vaikka se on ministeri, ja saa myös saa lapsen syksyllä.

Monday, August 10, 2009

Rode vs Rofe

Uusin Vares oli arvosteltu tänään Hesarissa (tai siis arvosteltu ja arvosteltu, mutta oli siitä jotakin kirjoitettu), ja artikkelin otsikko oli Rodee ja polee. Tällä viitattiin lastenleikkiin, mutta onko teistä oikeasti kukaan leikkinyt Rodee ja polee? Me kyllä leikittiin aina Rofee ja polee. Onko tässä jotain alueellisia eroja Helsingin eri kaupunginosien välillä tai jotain? Rodee, phyh. Rodehan on roskis. ROFEE ja polee on se oikea leikin nimi. Vai?
Aamulla ennen yhdeksää olin myös saanut jo kaksi viestiä siitä, että mua kutsutaan Hesarissa "näyttelijäksi". Oon mukana tämän illan Tuomio-ohjelmassa kakkosella klo 22.05, ja TV-sivun nostolla mut oli mainittu näyttelijäksi. Mutta HS:han on kyllä arvostettu lehti, eli riittäisköhän toi jatkossa CV-merkinnäksi? Eli voisinkohan mahdollisesti hakea nyt töitä teatterista tai jostain leffasta, ja viitata Helsingin Sanomiin? Salkkareihin en voisi hakea, koska ei ne tyypit jotka siellä ovat mukana ainakaan näyttelijöitä ole.

Wednesday, August 05, 2009

Wikipediasta, päivää

Aika äitiyslomalla ENNEN kuin vauva tulee on vähän tylsää. Tää on vähän niin kuin loma, mutta ei oikein voi tehdä kauheasti juttuja. Jumpat ja pidemmät kävelyretket (siis pidemmät kuin esim meiltä kotoa Stockalle) on pitänyt jättää, ja koko ajan on kovin levoton olo. Ei malta istua paikallaan ja keskittyä kirjaan tai leffaan, vaikka se on yleensä ihan parasta. Mutta sitten onneksi löytyi joku tällainen tehtävä Facebookista, ja saahan sitä aikansa näinkin kulutettua:

...mene Wikipedian sivuille ja vastaa kysymyksiin klikkaamalla vasemmassa valikossa olevaa "Satunnainen artikkeli" -kohtaa. JA EI SITTEN HUIJATA!

01. Mitä pelkäät?
Samaelia. Samael on vuonna 1987 Sionissa, Sveitsissä perustettu industrial metal -yhtye, joka soitti vuoteen 1995 asti black metallia. Ei siis liene luonnotonta, että sitä pelkää. Sillä taitaa jo olla ihan oma latinankielinen sanakin. Samaelofobia, varmaankin.

02. Mitä ottaisit mukaasi autiolle saarelle?
Kai Kustaa Vähäkallion, joka kylläkin valitettavasti on jo kuollut. Eläessään hän omisti Kytäjän Kartanon, mutta yhtenä yönä menetti hermonsa maillaan ilmeisesti luvatta yöpyneeseen kolmikkoon, ja toimitti heidät pois päiviltä. Tätä henkirikosta kutsutaan ihan yleisesti Kytäjän kolmoissurmaksi. Vähäkallio vietti 12 vuotta kuritushuoneella, ja päästyään vapaaksi ampui itsensä. Että ihan näin lupsakkaa seuraa ajattelin ottaa mukaani autiolle saarelle.

03. Mitä haluaisit häälahjaksi?
No daaah, mitä nyt KUKAAN haluaa häälahjaksi? Ignati Mošegovin tietysti. Hän oli Suomessa asunut komilaissyntyinen poliittinen emigrantti sekä komien historian ja kulttuurin tutkija, joka kuoli vuonna 1965. Mošegovin Suomessa vuonna 1924 ilmestynyt muistelmateos Idän hiidenkattilassa julkaistiin komiksi käännettynä syktyvkarilaisessa Voivyv kodźuv -kirjallisuuslehdessä vuonna 1992. Please, on NIIN nähty, että laittaa lahjalistalle jonkun boolimaljan tai leivänpaahtimeen. NIIN nähty.

04. Mitä palvot?
Korpijärveä, joka on järvi Mäntyharjun kaakkoisosassa Etelä-Savossa. Ja miksi palvon? No onhan se pinta-alaltaan Suomen 116. suurin järvi.

05. Mistä näet unta ensi yönä?
Kuten joka yö, Malminkartanosta. Tämä Helsingin luoteisnurkassa sijaitseva kaupunginosa on saanut nimensä juuri tämän kartanon alueella sijainneista malmikaivoksista, jotka ovat tosin lopettaneet toimintansa. Ja hei, onhan Malminkartanossa toiminut Valtion maatalouskoneiden tutkimuslaitos 1946-1979!

06. Mitä ostaisit, jos sinulla olisi varaa?
Zygmunt Smalcerzin. Olen aina halunnut omaksi puolalaisen entisen painonnostajan, mutta kun ei ole ollut varaa. No lauantaina on onneksi taas lotto.

07. Mistä aiheesta kirjottaisit kirjan?
Röyhelökotingasta. Läheisimpäni tietävät intohimoni lintubongailuun ja muutenkin kaikkeen eläinkuntaan ja luontoon liittyvään. Röyhelökotingat on kotingojen heimoon kuuluva varpuslintusuku. Kyllähän siitä jo kirjan saa! I smell a bestseller!

08. Mitä keräilet?
Damon Knight Memorial Grand Master Award –palkintoja. Se on Science Fiction and Fantasy Writers of America -järjestön (SFWA) jakama palkinto, joka jaetaan elämäntyöstä elossa olevalle tieteis- tai fantasiakirjailijalle. Koska en ole vielä tehnyt elämäntyötä tieteiskirjailijana, niin en varsinaisesti vielä ole saanut kokoelmaani ensimmäistäkään näistä, mutta näitä siis keräilen.

09. Mihin paras muistosi liittyy?
Riipilään, minnepä muuallekaan. Riipilä on Vantaalainen kaupunginosa Tuusulan ja Nurmijärven rajalla. Riipilä on harvaan asuttua ja maaseutumaista asuinaluetta. Aaah, the memories.

10. Turhin tietämäsi asia?
Kyllä se varmaankin on tuo M/S Nils Dacke. Voiko olla jotain turhempaa kuin TT-Linen omistama autolautta? Sillähän on kuollutta painoakin 6 400 tonnia, ja se on rekisteröity RUOTSIIN! Nykyään alus liikennöi reitillä Trelleborg–Travemünde. Onpa turhaa.

11. Mistä aiheesta puhut kaikkein mieluiten?
No siis ihan väsymiseen asti jaksan puhua 1900-luvun Turusta. Sen tietävät kaikki, jotka ovat kanssani jutelleet, tai vaikka käyneet keikallani.

12. Minkä asian parissa tulet työskentelmään/työskentelet ammatissasi?
Tetrarkian. Minulla on ihan pienestä asti ollut intohimo tetrarkiaa kohtaan, eli järjestelmää, jossa neljä henkilöä hallitsevat yhdessä. Tetrarkialla tarkoitetaan erityisesti Rooman keisari Diocletianuksen vuonna 293 perustamaa järjestelmää, joten käytännön yhdeksästäviiteenduuni saattaa olla hieman haasteellista. Mutta ei mahdotonta!

13. Mikä saa sinut aina nauramaan?
Angelus, tietenkin! Tämä perinteinen, katolinen rukous minua sitten jaksaa naurattaa! Sitä rukoillaan aamulla, keskipäivällä ja illalla, ja samaan aikaan voidaan soittaa erityistä angelus-kelloa, hahhahhaaa!

14. Entä itkemään?
Sortsit. Ne ovat housut, mutta eivät kokonaiset housut, ja se on kovin surullista.

15. Mikä oli ensimmäinen asia, jonka näit herätessäsi?
Aaron North. Tämä punk-bändi Icarus Linen entinen mutta Nine Inch Nailsin kiertuekitaristi asuu nykyään meillä, joten näen hänet heti herättyäni.

16. Mitä sinulla on taskuissasi?
Padovan maakunta. Ei uskoisi, että tämä 104:sta kunnasta koostuva Italialainen maakunta mahtuisi taskuun, mutta niin se vaan mahtuu!

17. Mikä voisi korvata sinut ilman, että kukaan huomaisi?
Peter MacNicol. Hän on amerikkalainen näytteilijä, ja muistatte hänet varmaan sarjoista Ally McBeal ja Numb3rs. Koska hän on näyttelijä, ja esiintynyt “komedia”sarjassa (kyllä, Ally McBealia kutsutaan todellakin komediasarjaksi!), niin hän voisi milloin tahansa korvata minut stand up –keikoilla, ja minussa ja tässä keski-ikäisessä miesnäyttelijässä on myös harvinaisen paljon samaa näköä.

18. Mitkä olivat ensimmäiset sanasi?
Sinfoniaorkesteri! (Olin hyvin kultturelli ja sofistikoitunut lapsi). Ja onhan sinfoniaorkesteri yksi länsimaisen taidemusiikki-instituution kulmakivistä

19. Minkä kanssa sinut tullaan hautaamaan?
Tšetšenian kanssa. Se on Venäjän federaatioon kuuluva tasavalta, ja kammottava hirmumaa (okei, toi viimeinen ei ihan sanasta sanaan kyllä ollut sitaatti wikipediasta).

20. Mitä sinulla on piilossa yöpöytäsi laatikossa?
Kesäkeitto. Tämä uuden satokauden ensimmäisistä vihanneksista tehty keitto, joka herättää voimakkaita tunteita maitopohjaisuutensa ja makeutensa vuoksi, ei kuulu suosikkeihini. Niinpä piilotin sen yöpöytäni laatikkoon.

21. Mitä rakastat eniten maailmassa?
Diane Venoraa, amerikkalaista näytelijätärtä, joka on tehnyt pieniä rooleja eri elokuvissa ja tv-sarjoissa, ja oli kerran Golden Globe –ehdokkaana vuonna 1989.

22. Mistä aiheesta tekisit kappaleen euroviisuihin?
Mustamakkarasta! Euroviisukappaleen pitää kuvata suomalaista sielunmaisemaa, joten mikä sopisi paremmin kuin tämä perinteinen, tamperelaisten nimikkoruoakseen ottama verimakkara! Kuuma sian verimakkara -nimestä luovuttiin 1980-luvulla ja tilalle tuli miellyttävämpi nimi mustamakkara, jolloin makkaran suosio nousi, mutta mä kyllä näen, että just “Kuuma sian verimakkara” sopisi älyttömän hyvin kertsiin. Tää voisi olla jopa pelottavampaa kuin lappalainen, koulukiusattu monsteri.

23. Mitä näet tällä hetkellä ikkunasta?
Nottinghamin sheriffin, eli Robin Hoodin arkkivihollisen. Se seisoo tossa bussipysäkillä.

24. Mikä sinä todella olet?
Valtio (Platon). Valtio (kreikaksi Politeia) on Platonin kenties tunnetuin ja tärkein dialogimuotoinen teos. Mutta tärkeintä on, että tästä siis voidaan vetää johtopäätös, että “Valtio olen minä”.