LottaLove

Lotta Backlund's Diary. Täällä on joskus jotain juttuja ja sitten joskus ei ole.

Thursday, October 14, 2010

Opiskelya Bileet

Tällaisia julisteita roikkuu taajaan tuolla kylillä. Tämä nimenomainen oli liimattu siihen about Cirkuksen ulkopuolella Kamppiin.


Mitäköhän nämä opiskelyat sitten opiskelyvat? Eivät varmaan ainakaan yhteen kirjoitusta, ja eihän sitä ehdikään kun koko ajan järjestetään sika mahtavia opiskelya bileitä eri meno mestoissa ympäri pää kaupunkia.

Mutta ei ole kuulkaa Backlundilla asiaa sellaisiin nuorten ihmisten bileisiin kuitenkaan, sillä MINÄ TÄYTÄN TÄNÄÄN 30! Siis perjantaina, eli tän vuorokauden puolella. Nyt on varmaan pakko mennä nukkumaan tai muuten iskee dementia tai sydän- ja verisuonisairaus tai virtsankarkailu tai joku muu vanhempien naisten tauti.

Tuesday, October 12, 2010

Renttuakatemia

Onko Renttuakatemia ehkä tämän hetken paras TV-ohjelma? No on. Se tulee Liviltä lauantaisin, mutta uusintoja taitaa tulla pitkin viikkoa. Se on amerikkalainen tosi-tv-sarja (Tool Academy), jossa tyttöystävät ovat ilmoittaneet renttupoikaystävänsä akatemiaan opettelemaan olemaan kunnon miehiä. Tässä on vähän samaa charmia kuin Rokkarille Morsian -sarjassa, paitsi että kaikki hullut, white trash horot ovat miehiä. Suosittelen lämpimästi. Mulla ei vielä ole omaa voittajasuosikkia, mutta muutamaa miestä on hauskempi katsoa kuin toisia. Mukana on esimerkiksi Matsuflex (jonka oikea nimi on Ryan. Matsuflex on hänen, öööh, artistinimensä, tai jotain). Hän ei ole harrastanut tyttöystävänsä kanssa seksiä (ovat seurustelleet 7 kk), koska kunnioittaa tyttöystäväänsä ja ei halua painostaa häntä. Sen sijaan hän raahaa kaiken maailman muita muijia kotiinsa ja sekstailee niiden kanssa. Problem solved. Clarence (kutsuu itseään nimella "Celebrity", tietty) itkeä tirautti terapiassa, joten se on myös mun suosikki. Ehkä myös Shawn, koska kesken toisen jakson sen toinen tyttöystävä tuli sisään, ja heitti sen ensimmäisen tyttöystävän ulos. Se oli seukannut kummankin kaa samaan aikaan. Aivan mahtava ohjelma.

Muut voittajasuosikit tänä syksynä: Tanssii Tähtien Kanssa'ssa (vaikea taivuttaa) mun suosikki oli Anna, koska se on mun kaveri, mutta se putosi jo. Siispä mun uusi suosikkini on Jethro Rostedt, koska se nyt vaan on hyvää telkkaria nähdä kun Jethro tanssii. Muutenkin mun mielestä olisi paljon hauskempaa, jos kaikki ne tähtioppilaat olisivat sellaisia, että heitä ei normaalisti tuollaisessa ympäristössä näkisi. Laulajat, näyttelijät ja urheilijat tietysti tanssivat aivan superhienosti, mutta on paljon mielenkiintoisempaa katsoa miten taipuu tyyppi, jolla ei ole minkäänlaista taustaa joka auttaisi tanssimisessa!

Diilissä on pakko kannustaa Sampoa. Se on Äkäslompololainen kyläkauppias. Siis kuunnelkaa kun se puhuu. Aivan päällikkö. Tän vuoden Jethro, ihan mahtava. Mutta oikeasti luulen, että Tarja voittaa, koska se vaikuttaa kaikkein normaalimmalta. Muita realityja en ole katsonut, joten muita suosikkeja ei ole.

Nyt just tosin en katso telkkaria vaan luen. Meen huomenna FST:n Boktid ohjelmaan keskustelemaan Anna-Lena Laurénin kirjasta Sedan jag kom till Moskva. Mutta koska mun tehtävä on siellä kertoa mitä mieltä mä oon siitä, niin en nyt sitten kerro täällä. Ohjelmahan tulee sitten telkkaristakin. Mutta saa kommentoida tonne lootaan jos on lukenut, ihan mielenkiinnolla kuulen mielipiteitä!

Monday, October 11, 2010

Kerrostalo Mikonkadulla

No niin, innostuiko joku nyt vähän liikaa uudesta label makeristaan?

Friday, October 08, 2010

Muotiblogi

No täs ois tätä muotiblogiasiaa. Mä olin ensimmäistä kertaa kuukausiin lapsetta kaupassa eli pääsin jopa sovittamaan vaatteita. Tässä sovitan tota paitaa. Se oli ale-tangossa H&M:lla ja maksoi 7 euroa. En ostanut sitä koska se näytti vähän äitiyspaidalta sivusta.

Muut päällä olevat asiat: farkut (H&M), kengät Citymarket.

Ei kuvassa mutta päällä kun lähdin pukukopista: villapaita (Old Navy, 5,99$), takki (ehkä Vero Moda mutta en oo varma koska se on ainakin 7 vuotta vanha ja en ihan muista), laukku (Jimmy Choo) ja pipo (Indiska). Siis tää on suoraan niinku jostain Miljonääriäideistä!

Aloittelija

No mähän unohdin heti kättelyssä että mun ois kauppatorilla äsken pitänyt ottaa siitä kojusta ja kanttarellikasasta kuva jotta oisin kunnon teemabloggaaja mutta mulla kävi tässä tällainen rookie-moka, ja mä paikkaan nyt tällä: pussissa on 3 litraa kanttarelleja.

Thursday, October 07, 2010

Teemablogi galore!

Teemablogit ovat ihania. Ajatelkaa, miten nämä ihmiset siis jaksavat joka ikinen päivä pyörittää yhden aiheen ympärillä olevaa nettisivustoa, ja joka ikinen päivä sisustaa tai neuloa tai askarrella tai mistä aiheesta nyt sitten bloggaavatkaan. Muotiblogit on huippuja. Ne (yleensä) mimmit ottavat itsestään kuvia joka päivä, ja näyttävät mitä niillä on päällä. On ne sissejä. Mä en jaksaisi meikata joka päivä kuvaa varten. Ja sitä paitsi mulla on usein ihan samat vaatteet päällä. Ja monesti se ei ole mitenkään kaunista. Sitten ruokabloggarit kuvaavat kaikki ruokansa, neulebloggarit (vai miksi niitä kutsutaan?) kaikki neulontansa, askartelubloggarit kaikki askartelunsa ja sisustusbloggarit kaikki kamat mitkä ne löytävät ja laittavat jonnekin jollain tietyllä tavalla.

Mä mietin, että koska en ole hyvä oikein missään noista asioista, niin mä voisin korvata laadun määrällä. Mä voisin olla kaikkien asioiden teemabloggaaja. Kuvaisin jok’ikisen rievun jonka päälleni puen jokaisena päivänä, kuvaisin kaikki ruoat jotka teen (myös lapselle) (ne, jos mitkä, ovat usein todella esteettisesti viehättäviä annoksia), jokaisen ”sisustuselementin” jonka ostan (esim. tänään ostin sellaisia tupperware-henkisiä säilytyslaatikoita Lidlistä, mutta en nyt kuvaa niitä, kun tää alkaa vasta huomenna) sekä jokaisen käsityön jonka neulon (niitä voi olla vähän vähemmän)(tai tarkemmin laskettuna nolla). (Off topic: Onpas ihanaa käyttää näin paljon sulkumerkkejä, kun kolumneissa niitä ei oikein voi käyttää, kun yritän kirjoittaa niissä sillai vähemmän vituttavaa kieltä ja pitäytyä mainstreamkirjoitusasuissa, mutta kun täällä ei ole sääntöjä (tai siis on vaan mun säännöt!), niin täällä saa käyttää sulkuja niin paljon kuin haluaa! Jeee!). Huomisesta lähtien (ja ehkä ainoastaan huomenna): Lotta Love – Kaikkien teemojen blogi.

Wednesday, October 06, 2010

Vintagea

Iltasanomien netissä on juttu hyväntekeväisyyshuutokaupasta. ”Tunnetut suomalaiset naiset ovat lahjoittaneet vintage-iltapukujaan huutokaupattavaksi rintasyöpätutkimuksen hyväksi”, he kirjoittavat ja se on tietysti todella hieno ele. Mutta mitä nykyään on vintage? Vintage on muotisana, jota käytetään aina kun puhutaan jostain vanhasta ja käytetystä. Kohta ei varmaan ole enää edes kirpputoreja, koska ne ovat kaikki jotain vintage outletteja tai jotain. Mä katsoin noita mekkoja, ja ne on hienoja, mutta mä luulen että ne on vaan jonkun tyypin entisiä mekkoja. Mikä niistä tekee vintagea? Yksi mekoista on linnanjuhlakolttu vuodelta 2004. Siinä ei tietysti lue minä vuonna se on tehty, mutta jos oletetaan että se on samalta vuodelta niin niinkö se tosiaan on, että kuusi vuotta sitten tehty vaate on jo vintagea? Nyt taitaa olla niin että riittää, että joku muu on käyttänyt vaatetta sua ennen, että se on vintagea. Minäkin ostin aika paljon vintage bodeja vauvalleni viime kesänä Hietsun vintage outletista. Jonkun verran vintage vaatteita olemme saaneet myös eräältä tuttavaperheeltä, jolta saimme myös vintage lastenistuimen.

Tietysti vintage on myös mukava sana käyttää sanan ”vanha” tilalla, koska monikaan ei halua olla vanha. Niinpä on keksitty vaikka mitä enemmän tai vähemmän mairittelevia kiertoilmaisuja. Tosi vanhoja kuuluu nykyään kutsua senioreiksi, naiset voivat olla puumia mature jne. Ehkä vintage voisi olla sellainen korrekti sana, johon ihmiset suostuisivat. Jenni Haukio voisi elvistellä kylillä että hänelläpä onkin vintage-puoliso, noin niin kuin esimerkiksi.

Mutta hieno asia tietysti, että nuo julkkisnaiset tukevat rintasyöpää tuolla lailla. Mekin tuettiin Adden kanssa, ja ostettiin lauantaina sellainen Lambi-lammas Kampin narinkkatorilta (ei ollut paljon vaihtoehtoa, lapsi halasi sitä kovemmin kuin koskaan mitään muuta ja oli niin söötin näköinen ettei ollut mutsilla paljon valinnanvaraa). Nyt me yritetään keksiä lampaalle nimeä, joten jos ideoita on, niin otamme niitä mielellään vastaan. Etuliite on melkein pakollinen, kun melkein kaikilla muillakin leluilla on sellainen.